Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

flodur

9. 2. 2010 16:11
ano...

z určitého úhlu pohledu. Rozhodně něco, co člověk na Zemi dělá, jí škodí. Ale co by byla bez lidí... ?! Článek pěkný, vyvolává hned otazníky - a to je asi také záměr autora, že ?

0 0
možnosti

vit.kucik

9. 2. 2010 15:59
Špatně jste Bibli četl...

... Bůh dal zemi člověku, aby z ní dobýval svůj chléb a proměnil ji v kvetoucí zahradu. To se mu dlouhodobě daří, a v poslední době se mu to daří stále rychleji a lépe. Surovou, chaotickou divočinu proměňuje v kvetoucí zahradu. Hovoří o tom všechny smysluplné statistiky (pro tento argument byste jako kybernetik měl mít porozumění) a pravděpodobně i Vaše zkušenost z Vaším bezprostředním okolím. Záleží na úhlu pohledu. Ten Váš je asi ovlivněn momentálními enviromentálními mýty, které mají s realitou často problémy.

Člověk není rakovinou, je pro Zemi požehnáním. Stejně jako není zkázou pro obilné pole. Obilné pole vděčí člověku za svůj smysl existence. Bez něj by bylo jen pustým čtvercem kamení.

0 0
možnosti

kybernetik

9. 2. 2010 16:32
Re: Špatně jste Bibli četl...

Bibli znám docela slušně. Bible mluví o pokoře k Pánu, tj. i k přírodě. Člověk dostal Zemi k opatrování, ale chová se podobně, jako někteří občané, kteří dostali k bydlení původně docela pěkné domy. Pokud jste pozorně četl, byly doby, kdy člověk přírodě neubližoval, protože s ní žil v rezonanci. Nevím, jak se vám vůči Zemi jeví atomové pokusy, kácení deštných pralesů, snižovánímnožství ryb v oceánech. O tom ostatním jsem mluvil. Případ kvetoucí zahrady je obdobný našim prostorům k bydlení. Doma či na zahrádce pěkné, za plotem bordel. V malém nebo velkém, stále stejné. A takové Ostravsko či Detroid je také pěkná zahrádka? Zeptejte se tam lidí.

A dokonce i příliš obilných nebo jinak kulturních polí devastuje přírodní rovnováhu, bohužel.

0 0
možnosti

lesicatko

9. 2. 2010 15:25
Blbosť

Evolúcia sa dostala až k technologickej civilizácii, schopnej rozšíriť život aj mimo Zem. Život sa stále snaží niekam rozširovať, neraz n aúkor svojho hostiteĺa :)

0 0
možnosti

V.Hamral.ml

9. 2. 2010 14:25
Yo!

Plnokrevná karma:-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1241x
Profesí jsem kybernetik, což znamená, že se mimo jiné zajímám o procesy řízení (čehokoli). Teoretický aparát s tím spojený mi umožňuje vidět souvislosti mnohdy pro jiné neviditelné. Zajímám se o teorii informace, především jejími dopady do medicíny a fyziky. Jsem důchodce.

Seznam rubrik