Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

James Bond

28. 6. 2011 15:03
Korupce je především tam,

kde někdo přiděluje, nebo rozděluje z cizího. A vrcholem je přidělování dotací z EU.

0 0
možnosti
ZB

vymrzovac2

28. 6. 2011 15:02
No to je zase řevu.

Korupci je nutno nejdříve definovat. Kde je hranice korupce? Dám-li úředníkovi za "dobrou službu" kilo, je to korupce. Dám-li stejnou částku číšníkovi, je to spropitné. Dám-li kilo brigádnici v mekáči nebo v KFC, jsou to černé peníze, protože té pohledné dívčině, které jsem chtěl udělat radost, to sebere manager se slovy,...."že to musí odevzdávat do Prahy"....(asi na úplatky. Všem třem jsem to ale dal za určitý nadstandard služeb, které by mi měli kvalitně poskytnout z titulu svého zaměstnání. Všichni si plní své povinnosti, ale proč by se honili, že? Úředník má podle správního řádu na vyřízení mé žádosti měsíc..................tak mu to stanovil stát, a co TY občane tedy chceš rychleji.V době počítačů. Korupci zde prostě máme, protože jsme k ní odmalička vychováváni. Všichni známe situace, kdy rodina jede popřát babičce k narozeninám, a ten nejmenší vnouček dostane od báby vždycky "nějakou tu kačku", jakože za přání. A stává se zněj mladý korupčník......

0 0
možnosti
L

LudvaF

3. 7. 2011 16:05
Re: No to je zase řevu.

Definovat korupci je nutné, to ano, ale nedělejme si iluzi, že se nám to povede ideálně. Důležitější je nezabývat se drobnými, ale tou velkou korupcí, která vysává společnost jako paraziti. Na korupci je třeba nahlížet především systémově, jako to dělá autor.

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1241x
Profesí jsem kybernetik, což znamená, že se mimo jiné zajímám o procesy řízení (čehokoli). Teoretický aparát s tím spojený mi umožňuje vidět souvislosti mnohdy pro jiné neviditelné. Zajímám se o teorii informace, především jejími dopady do medicíny a fyziky. Jsem důchodce.

Seznam rubrik