Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

flodur

20. 10. 2009 16:48
Také jsem se divil

při zprávách v tv. A nechápal vůbec už celá léta ten případ s pozemkem. Jo, kdyby to ale bylo jen toto v ČR  k nepochopení, že...?   Zdravím ! R.K.

0 0
možnosti
PB

kybernetik

20. 10. 2009 17:19
Re: Také jsem se divil

No právě. Proto je do nich třeba bušit a pojmenovávat jak činy, tak i činitele. Až nás bude hodně, tak se jim už bude dařit hůře. Je třeba také přesvědčovat ty, kteří jsou líní myslet, aby viděli to špatné, které samozřejmě není na první pohled patrné. "Činitelé" se umí dobře maskovat a navíc jsou spřažení s neviditelnými mafiány!!

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 10. 2009 15:06
asi proto že plán stavby je od toho aby se dodržoval

Jo jasně, můžeme se ptát, proč před oněmi 16 lety nebyl zvolen úplně optimální postup, a  nepřišlo se na to, že  křižovatka o kus dál dál levnější.

Ale ptát se, proč si v průběhu stavby každej polír neřekne "když to vemu takhle šejdrem o kus dál", tak to bude levnější, takže se hup hup předělají plány, to už je hovadina.

To snad jde v parlamentu, že hlasováním můžou změnit ústavu, ale pří stavbě dálnic, kde se kapacity i směr stavby plánují na desetiletí, bych tak aktivní nebyl.

Ostatně, ono je sice hezké že křižovatka bude o kus dál - ale co na ní navazující silnice,jejichž napojení na křižovatku se budem muset přeložit  k novému místu. Jestlipak se s  tím počítá v oné úspoře 300 milionů???

0 0
možnosti
PB

kybernetik

20. 10. 2009 18:32
Re: asi proto že plán stavby je od toho aby se dodržoval

Vážený pane petrph, je obvyklé, že každá stavba musí mít stavební povolení. U nás se na to jaksi zapomíná a obchází tím, že se stavba rozkouskuje, vydá se povolení na její část a pak se vymáhá povolení na kontroverzní část (viz tunel Blanka v Praze, který také nemá stavební povolení na celou délku). Za tento stav nemohou projektanti a technici, ale ŘSD, politici a mafiání na jejích místech i v pozadí - Řebíček, Hodač, Janeček, Bém a další, kteří již ani vidět nejsou. I kdyby to stálo stejně, tak už se mohlo nejméně 12 let jezdit mimo obce. A zdraví se zaplatit nedá.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

20. 10. 2009 13:28
Ale co teď?

Snad podat trestní oznámení na neznámého pachatele pro pokus o podvod? Lze vůbec spáchat podvod vůči státu, a lze vůbec na někoho podat trestní oznámení pro podvod na někom jiném?

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1241x
Profesí jsem kybernetik, což znamená, že se mimo jiné zajímám o procesy řízení (čehokoli). Teoretický aparát s tím spojený mi umožňuje vidět souvislosti mnohdy pro jiné neviditelné. Zajímám se o teorii informace, především jejími dopady do medicíny a fyziky. Jsem důchodce.

Seznam rubrik