Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

Pepan A2

3. 9. 2011 14:04
Zapomněl jste dodat, že ty dotace a regule EU doslova

plundrují naše zemědělství. Jak má náš zemědělec, který dostane oproti španělskému poloviční dotaci, úspět na trhu, když ten španělský ma k tomu k dispozici ještě o dva měsíce delší vegetační dobu. Výsledkem je, že v českých obchodech nekoupím české ovoce, českou zeleninu. Cukr, jehož jsme byli světoví vývozci, dneska dovážíme třeba ze Slovenska, protože skoro 80% našich cukrovarů bylo díky kvótám zavřeno. Kuřecí maso dovážíme z Polska, vepřové z Německa a celé naše zemědělství jde do p.dele.

0 0
možnosti
KH

frantaflinta99

2. 9. 2011 20:57
To by mě zajímalo, kdy Klaus řekl, že špinavé peníze nesmrdí

0 0
možnosti
PB

kybernetik

3. 9. 2011 12:45
Re: To by mě zajímalo, kdy Klaus řekl, že špinavé peníze nesmrdí

Bylo to dost na začátku jeho politické kariéry. Přesné datum Vám neřeknu, protože na tom výroku není podstatné. Myslím, že tenkrát byl ministrem financí. Od té doby mu nefandím.:-(

0 0
možnosti
K

korzár

2. 9. 2011 17:03
Vážený pane Beneši,

neměl byste se věnovat blogům na politická témata. Zůstaňte, prosím, u své profese, věřím, že v ní budete lepší. Pokud by Vás politika zajímala, studujte a naslouchejte - ale nikoli novinám nebo televizi. Vaše představa o EU a Beneluxu je zcela mimo, proto také Vaše názory na naše členství či nečlenství, stejně jako na našeho presidenta jsou odrazem mainstreemových médií. Pokud se ekonomického vzdělání týká, resp. názorů na dotace, je situace obdobná. Jak můžete tvrdit, že "dotace jsou správné"? Možná jste veden Vaším předchozím vzděláním získaným za dob socialismu. Jinak si to nedovedu vysvětlit. Já sice mám také vzdělání získané v letech 1964 - 1985, ale nezanechalo na mně tak hluboké stopy. Zřejmě proto, že již tenkrát jsem nebyl přívržencem systému. Snad jsem Vás svým příspěvkem neurazil. Hezký víkend [>-]

0 0
možnosti
PB

kybernetik

2. 9. 2011 17:18
Re: Vážený pane Beneši,

Vážený pane Korzár,

minulého režimu jsem byl silným odpůrcem. Současné sdělovací prostředky pokládám za zmanipulované a moje důvěra v ně je na úrovni důvěry v předpověď počasí.

 Bohužel jste nepostřehl, že uvnitř rodiny mohou platit jiná pravidla než při styku s okolím. A to jsem měl na mysli. Dotace by neměly narušovat vnitřní vztahy, navenek by naopak měly pomáhat. A co se týče mého názoru na prezidenta (současného), ten najdete v několika mých starších blozích (najdete je, když kliknete na mou fotku). A souvisí to s jeho aktivitami, nikoli s tím, co píší jiní.:-)

Já jsem sice získával vzdělání převážně za komunistů, ale začal jsem za Hitlera. Na druhou stranu komunisti nestačili změnit fyzikální zákony a politická ekonomie byla moje černá můra, takže ovlivnění z této strany nehrozí.  

Jinak děkuji za kultivovanou diskusi.

0 0
možnosti
RV

Joe77

2. 9. 2011 16:50
Reakce ekonoma

- a co takhle všechny dotace zrušit? Přesně to je přece nezdeformované konkurenční prostředí. Každá dotace to prostředí zdeformuje a to i kdyby byly ty dotace stejné.

Ano, to bohužel EU také musí dělat, dotovat export zemědělské produkce, protože za ceny uvnitř unie je tato produkce nekonkurenceschopná.

Výsledek pro běžného spotřebitele: Platí vyšší ceny, než které převládají na světovém trhu, platí vyšší daně, aby bylo z čeho zemědělce uvnitř unie dotovat a platí vyšší daně, aby mohli zemědělci z unie svou produkci vyvážet.

Tato politika poškozuje spotřebitele dvakrát: Jednou vyššími cenami zemědělské produkce, podruhé vyšší daňovou zátěží. Jediný, kdo se směje, jsou zemědělci.

0 0
možnosti
K

korzár

2. 9. 2011 17:05
Re: Reakce ekonoma

Třikrát - část přerozdělovaných prostředků se spotřebuje na provoz systému přerozdělování. A to nemluvím o tom, že část prostředků je brutálně zdefraudována R^[>-]

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

2. 9. 2011 16:37
Samé nepřesnosti a omyly.

Například ČR, je stejně jako Švýcarsko obklopeno EU. A proč mají všichni vklady ve Švýcarských bankách ?

Protože jsou tam nízké daně a Švýcarsko nezkrachuje spolu s EU.

0 0
možnosti
PB

kybernetik

2. 9. 2011 17:00
Re: Samé nepřesnosti a omyly.

Nezapomeňte, že to mají všichni ověřené II. světovou válkou. Ani Němci to neporušili. A ti bohatí jsou zvyklí a ani Klaus to nezměnil. Těch nepřesností tam zas tak moc není, že? A ty nízké daně jsou mj. právě kvůli rozkvětu těch bank, kvůli turistice a minimální státní správě, protože se to nebáli nechat na zdravém lidském rozumu - viz referendum u nás. :-)

0 0
možnosti
MB

z-VV-na-bliti

2. 9. 2011 16:26
Hmmm...

...nejak jsi v tom pokusu o historickej exkurs zapomnel na Hitlera a jeho pohrobky, co to vlastne davali do kupy.

-

Vojenskej potencial EU? OMG, kde a jakej??

-

To je zase blabol...

0 0
možnosti
PB

kybernetik

2. 9. 2011 17:05
Re: Hmmm...

A vy máte pocit že naše armáda by zmákla to co by mohla EU jako celek? Stačí si vzpomenout na r. 1968, co jsme zmohli. A že se "pohrobci" skamarádili se svým bývalým hlavním nepřítelem Francií vidím jako správný krok. Nemůžeme nenávidět až za hrob. Vendeta nic neřeší. I archanděl Gabriel přišel  na to, že každým rozseknutím ďábla má dva nové. Zlo plodí vždy jen zlo. :-) V

0 0
možnosti