Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

4. 4. 2011 7:14
bůch ochraňuj naše zdravotnictví

kdyby se mělo povolit proplácení homeopatických (tj.oněch alternativních) lékařů.Kdo se dostal do jejich péče, ví že se ceny jejich léků pohybují né v desetikorunách, né ve stokorunách, ale v tiscích a deseticích, a jejich účinnost sporná. Touhle cestou by těch 200 miliard celkového zdravotnictví zmizelo mnohem dřív...

0 0
možnosti
PB

kybernetik

4. 4. 2011 14:48
Re: bůch ochraňuj naše zdravotnictví

Nevím, kde jste na to přišel. Samozřejmě dneska jim musíte platit péči v tržních cenách, protože nedostávají od pojišťoven prakticky nic. Do roku 1997 byla např. na seznamu hrazených úkonů akupunktura, pak byla vyňata (významně snižuje počet jiných medikamentů!!!). Já i moje žena, poté co jsme narazili na konečné možnosti léčení standardní medicínou (po třech měsících péče u ženy, po třech nefunkčních dávkách antibiotik) jsme vyhledali pomoc lékařů celostní medicíny a žena byla po třech týdnech OK, u mne odhalili naprosto jinou diagnózu, kterou pak vyléčili. Samozřejmě jsme platili za každou návštěvu kolem 1000 Kč, ale nakonec se to vyplatilo. přečtěte si knihu "Informace o informacích z nakladatelství BEN. Tam se mj. také dočtete o mechanizmech fungování některých metod!8-o

0 0
možnosti
VH

Stará kára

3. 4. 2011 21:54
No - VZP má jmenován management obdobně

(jako příspěvkové organizace).  Takže nemá chybu, že?

Nevýhoda příspěvkové organizace: stát uhradí rozdíl mezi příjmy a náklady (povinně). A to je věc, kterou   n e c h c i !   Proč: Protože by zdravotnictví bylo ještě větší dírou, než je. (Teď lze tu dotaci provést pouze přes zvýšenou platbu za pojistěnce; předem. To je jistá brzda.)

0 0
možnosti
PB

kybernetik

4. 4. 2011 2:34
Re: No - VZP má jmenován management obdobně

Bohužel jste přehlédl, že by se do systému měli pustit i alternativní lékaři (ne šarlatáni) a tak by byla konkurence na straně, kde je dnaska silně deformovaná díky podpoře pouze jednoho způsobu léčení. Přesto, že alternativní lékaři nemají téměř žádné platby od pojišťoven a musíme je platit, přesto ještě nevymřeli. To také o něčem vypovídá. Také jste přehlédl, že by se systém výplat dal hodně automatizovat a pak by byla korupce a jiné podrazy minimalizovány a fakt by to přišlo mnohem levněji při vyšších efektech.:-)

0 0
možnosti
MP

Martin V2

3. 4. 2011 21:46
Dotaz

Máte příklad něčeho, co stát dělá levněji než soukromá firma?

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

3. 4. 2011 21:53
Re: Dotaz

jenže tady si stát ty soukromé firmy najímá a dává z "cizího"

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

3. 4. 2011 21:30
Jak je možné,

že někdo rejžuje na potřebách jako jsou jíst, bydlet, oblékat se, cestovat atd.

S tím by se mělo něco dělat !

To by měli zajišťovat pouze neziskové organizace.Rv

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

3. 4. 2011 22:49
Re: Jak je možné,

Nikdo není povinen nakupovat jídlo, bydlení, oblečení nebo cestování. Každý (vyjma několika zákonem vymezených případů) je povinen platit zdravotní pojištovně. Kdo neplatí, tomu hrozí penále, soudy a exekuce.

Rozdíl je, doufám, zřejmý.

-

Souhlasím s autorem: neexistuje jediný smysluplný důvod, proč by zdravotní pojištovny měly vykazovat zisk.

0 0
možnosti
MV-V3

Multikultůra vítězná - verze 3

3. 4. 2011 21:19
Ať jsou zdravotní pojišťovny neziskovou organizací!!!

Ať žije Sovětský svaz !!!

Ani zrno na zmar !!!

Kdo chvíli stál, již stojí opodál !!!R^

0 0
možnosti

Tramp_007

3. 4. 2011 21:27
Re: Ať jsou zdravotní pojišťovny neziskovou organizací!!!

Hloupost - panem navrhovany system funguje napr ve Svedsku.

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

3. 4. 2011 20:45
Pěkná pohádka.

ten příměr s dálnicema ve státních rukou je dobrý. Fakt si myslíte, že pokud budou  na trhu ve volné soutěži různé firmy, že nejlépe uspěje státní nebopříspěvková? To ale popíráte realitu posledních stovek let. Opravdu si myslíte, že pojištění zdravotní péče je tak jiné než pojištění aut, V principu to ekonomicky funguje podobně. Opravdu si myslíte, že perla mezi pojišťovnami v čr je VZP jako jediná státní? Opravdu si myslíte, že politici, kteří ji řídí mají jako hlavní motivaci péči o zdraví lidu? To nedělali ani za minulého režimu, ani nyní? Neposlouchal jste dnešní OVM- tam to zaznělo jasně - uklouzloto v rozčilení z úst ředitele VZP - pojišťovny vědí, mají informace a vědí jak to reformovat, ale politici jim to 20 let nedovolili a sami to neudělali. Proč asi pane. Podle foto mi přijde, že z věku bajek, pohádek a překrásných ideí teoreticky konstruhovaných jste již venku. Nebo ne?

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

3. 4. 2011 20:58
Re: Pěkná pohádka.

"Opravdu si myslíte, že pojištění zdravotní péče je tak jiné než pojištění aut, V principu to ekonomicky funguje podobně. "

Ano funguje to podobně, pokud se jedná o komerční zdravotní pojištění.

Jenže zdravotní pojištění dnes funguje úplně na jiných principech. kdyby bylo komerční, tak by se pojistné platilo dle zdravotního stavu, dle toho co chci pojistit a ne dle příjmů.

zdravotní pojištění dnes je jako kdyby pltili všichni stejné havarijní pojištění, bez ohledu na to co mají za auto a pojistné by se stanovilo dle výše platu.

0 0
možnosti
G

geo.novotny

3. 4. 2011 20:41
Problém je v tom,

že hodnota peněz se pořád snižuje.

Pojištovna musí s penězy podnikat (investovat), jinak by nemohla platit svůj provoz a nároky přispěvovatelů na lékařskou péči. Proto musí vydělávat a mít neustále více a více méněhodnotných peněz. :-)

G.N.

0 0
možnosti
KJ

kajencik

3. 4. 2011 20:34
Zajímavé názory

Nejvíce mě pobavil tento: "Když bude mít celý systém v rukou stát, bude mít zájem aby fungoval co nejlevněji."

Myslíte stejně jako stát staví dnes ve své režii dálnice za nejnižší možnou cenu? Ve skutečnosti pojišťovny, a mezi nimi v první řadě asi VZP která vám zjevně leží v žaludku nejvíce (viz. zmínka o palácích), slouží jako určitý nárazník mezi státem a zdravotní péčí, například díky VZP je dnes systém zdravotnictví stále v černých číslech, ačkoliv už cca 2 roky do něj přitéká méně peněz něž kolik pojišťovny vydají. To je možné díky tomu že to byly právě pojišťovny které v době ekonomického růstu vytvořily poměrně značné rezervy, narozdíl od státu, který se pouze dále zadlužoval. 

Pokud skutečně chcete levné a dostupné zdravotnictví, jediným řešením je trh. V ideálním případě kompletně tržní systém, v našich podmínkách spíše určité minimálně povinné pojištění, které bude zahrnovat pouze minimální nutnou péči + další komerční příplatkové produkty na pokrytí dalších nemocí a léčby.

0 0
možnosti
  • Počet článků 56
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1241x
Profesí jsem kybernetik, což znamená, že se mimo jiné zajímám o procesy řízení (čehokoli). Teoretický aparát s tím spojený mi umožňuje vidět souvislosti mnohdy pro jiné neviditelné. Zajímám se o teorii informace, především jejími dopady do medicíny a fyziky. Jsem důchodce.

Seznam rubrik