Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Upřednostňuje naše vláda migranty před našimi lidmi ? Mají vše zdarma ?

Neházejme lidi do jednoho pytle.  Otázky, které si dnes a denně klademe v naší Redakci G6, kde se na nás valí mraky dezinformací a videa, která nás mají přesvědčit, že Ukrajina je plná rasistů a lidí s milióny peněz v kapse.

 

Musíme si uvědomit, i když by byl kdokoliv rasista, včetně ukrajinského prezidenta
(Volodymyr Zelenskyj), což netvrdím, že je, jen reaguji na příspěvky, které vidím
na facebooku.com, které mě mají přesvědčit, že on je …, říkám si, že stále musíme mít
na mysli jedno! Nikdy nesmíme podle jednotlivce soudit všechny lidi.

 

Považuji za smutné, že Romové, kteří se přidávají k této skupině, jsou sami často napadáni, uráženi a mnohokrát i diskriminováni! A přesto se teď mnoho romských občanů chová stejně jako ti, kteří jim dělají totéž, po generace.

 

Další téma, které se poslední dobou objevuje, je podpora migrantům.
Nebudeme si nic nalhávat. Naše země není tak bohatá, aby si mohla dovolit takové množství lidí přijmout, a už vůbec ne, aby zvládla dostatečně se o ně postarat, časem si budeme muset přiznat, že kolabuje ekonomika a vidím už nyní problémy i ve zdravotnictví a školství.

 

Je třeba si ale uvědomit že válka je hrozná věc, lidé přichází o život, a to včetně dětí a žen. Představme si situaci, kdy ze dne na den musíte opustit svůj domov, přátele a jste nuceni odejít do jiné země, kde nikoho neznáte a ještě k tomu se tam mluví jinou řečí. Jdete prostě
do neznáma, do cizí země, kde nevíte, co na vás čeká. Osobně bych toto nechtěl zažít. A je jasné, že těmto lidem se musí pomoci. O tom nemá cenu ani psát, to musí pochopit každý člověk, nebo by alespoň měl!

 

Problém je v tom, že v každém z nás se skrývá malý sobec. A když vidí, že někdo něco dostává a on ne, a navíc ještě zdarma, vyvolává to v něm závist, a pak už zaleží, co ve vás zvítězí, zdali solidarita nebo sobectví. Každopádně se musíme vrátit k tomu, že se bavíme
o lidech, co utíkají před válkou, ne o ekonomických migrantech, a to je veliký rozdíl.
Vidíme přitom, že někteří sem přijeli jen s osobními věcmi a nemají vůbec nic, jsou vyděšení a v cizí zemi a absolutně závisí na tom, jak se o ně postaráme.

 

Už vidím a slyším vaše reakce: A kdo se postará o nás o naše lidi..? A proč oni dostávají spoustu věcí zdarma a ještě k tomu peníze. Ano, je pravda, že zde jsou lidi na tom také špatně. Někteří nemají o nic víc než oni, o tom, že nemají kde bydlet, ani nemluvě. Znám tento problém a chápu, že se zlobíte a osobně jsem pro to, aby se pomáhalo všem stejně, ale tohle je výjimečná situace (!), a musíme to respektovat a sledovat, jak se k tomu postaví naše vláda, jestli to dokáže ukočírovat, či nás povede ke zkáze a kolapsu naší země.
Co jsem zaznamenal nejvíce, je, že si stěžujete.
Že dostanou zdarma ubytování, a my nemáme kde bydlet už léta, a ani na bydlení nemáme, proč nám vláda nepomůže? zde bych si stěžoval spíše přímo na ně vláda by se měla starat o své voliče .

Další věc volaní zdarma to bude dar od provozovatelů této služby jestli někdo má jiné info napište.
Dostávají od lidí věci a my nemáme nic a nám nikdo nedá nic.

 

Téma, které se hodně řešilo, je částka, kterou dostávají, a to je 5000 korun. Tak jsem si myslel, že tato částka je hodně nedostačující při dnešních cenách a udělal jsem anketu, kolik lidí dostává z pracovního úřadu nebo z hmotné nouze, no a byl jsem hodně překvapen. Spousta lidí mi psalo, že oni se dostanou zhruba na částku okolo 3500 korun, a to musí žebrat a všemožně lítat po úřadech; tak i to mě nenapadlo a přestávám se divit lidem, že se rozčilují. V jejich očích to nespravedlivé je.

 

Souhlasím, že by stát měl také přidat našim lidem. Oni zadarmo nic nemají. A poplatky platit musí a děti jíst také musí.
Také je otázkou, jestli by to stát unesl finančně? I když si myslím, že pokaždé když se něco děje, tak se zničehonic nějaká ta miliarda najde. Otázkou je, jestli by se chtělo pomáhat chudým lidem, ale to jsme odbočili.

 

Ještě bych tu chtěl uvést jednu důležitou věc, i když vím, že spousta lidí, hlavně kvůli tomu jak se jim pomáhá, jsou naštvaní. Sami jsou na tom špatně a pomoci se jim nedostalo někdy i léta, a v tom vidí zradu svého státu, a cítí se podvedeni a ublíženi.

 

Také si musíte uvědomit, že oni -  Ukrajinci za nic nemůžou! A už vůbec nerozhodují o tom, jakou částku jim stát dá, nebo jakou humanitární pomoc dostanou. Osobně si myslím, že
v jejich situaci by nikdo z nás nechtěl být a fámy že mají z domova statisíce, no vzhledem k tomu, že tam mám rodinu a vím, jak to tam chodí, tak si myslím, že spousta lidí je na tom hodně špatně. A co také vidím: spousta z nich jsou vděční za každou pomoc.

 

A abych byl upřímný, setkal jsem se osobně s dvěma ženami, a co je víc než válka zajímalo, jaké zde jsou značkové prodejny s oblečením a měly úsměv od ucha k uchu. A tak jsme je zanechali tam, kde byly a jeli jsme s manželkou dál, protože, jak píši, neházíme lidi do jednoho pytle! Byly tu chvilku ale jak se zdálo hodně rychle se tu zorientovaly...

 

Co na závěr? Všichni jsme lidé. A protože jsou lidé dobří a špatní, je celkem jasné, že i mezi těmi co přijdou do naší země se najdou i tací co zde nastavený systém budou chtít zneužít to je prostě realita .

 

Chtěl bych proto všechny upozornit, aby nevěřili všemu, co čtou na sociálních sítích, nebo věřili videím, která se šíří jako lavina, a která každý okomentuje, a něco k tomu ještě přidá. Jsou stránky, na kterých opravdu najdete pravdivé informace, a co se týká hoax, tak zde uvádím aspoň jednu stránku, co se zabývá a vyvrací tyhle nesmysly https://www.hoax.cz/cze/.

 

Autor: Paulus Paul | pondělí 21.3.2022 16:33 | karma článku: 14,86 | přečteno: 856x
  • Další články autora
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Obří požár haly se škodou 1,8 miliardy založil člověk, technickou závadu vyloučili

3. května 2024  11:15

Příčinou rozsáhlého požáru průmyslové haly v Žebráku na Berounsku, který loni v létě podle policie...

Učil na škole scientologů. Manipulují dětmi a vydělají miliony, líčí pedagog

3. května 2024  11:15

Premium Jsou mezi námi a i přes snahu se skrývat tahají za nitky v různých sektorech. Řeč je o...

Část vykolejené soupravy u Klínce vyprostili. Dva vagony zůstávají kus od tratě

3. května 2024  11:11

Nehodový vlak Správy železnic (SŽ) v noci na pátek vrátil na koleje hnací soupravu osobního vlaku...

Kopání do mrtvol, říká o rozsudku bývalý příslušník StB. Padly podmínky

3. května 2024  11:09

Dvě dvouleté a jednu tříletou podmínku uložil ve čtvrtek Obvodní soud pro Prahu 1 trojici bývalých...

  • Počet článků 1
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1456x
Vystudoval jsem informatiku a následně už při práci vzdělával dále a do dnes vzdělávám ... Dosáhl sem několika uznání hlavně ve Spojených státech kde jsem vystudoval několik škol a založil několik společností které do dnes prosperují . Asi zde bych zmínil jeden projekt který jsem vybudoval a to je Rádio G6 který je internetový portál co se zaměřuje na menšiny a oslovujme je v celým světě .

Seznam rubrik