Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

marbo

18. 4. 2011 11:47
ke kuchyni

myslím, že kvůli sčítání po bytě s metrem neběhal nikdo, mě ale zarazila jiná věc:

otázka x: plocha kuchyně/ kuchyňského koutu. otázka x+1: celková plocha ostatních místností (bez kuchyně). Mám kuchyňský kout, tak nevím na základě čeho mám rozhodovat o tom, co je ještě kuchyně a co už obývák.

0 0
možnosti
MB

marbo

18. 4. 2011 11:41
dvě připomínky k druhému odstavci

1) pro programátora by jistě nebyl problém aby z rodného čísla vygeneroval zbylé dva údaje, jediný rozumná důvod proč to tak není je podle mě to, že statistici nevěří, že jsou občané schopni ono rodné číslo vypsat správně.

2) údaj o rodném městě matky samozřejmě má své opodstatně ní, je to asi nejjednodušší způsob sledování migrace obyvatel. (Prostým porovnáním s vaším současným bydlištěm.)

0 0
možnosti
PH

Rodnok

18. 4. 2011 18:01
Re: dvě připomínky k druhému odstavci

1) ano, kontrola

2) ale oni se neptají na rodné město matky ;))

0 0
možnosti
M

Míra4.1

17. 4. 2011 10:25
Půjdu na popraviště s Vámi

Taky jsem střílel plochy od boku - kuchyň 20, ostatní cimry 25...;-)

0 0
možnosti
PCZK

Pic Club za kopějku

17. 4. 2011 17:20
Re: Půjdu na popraviště s Vámi

Čím střílíš? Abyste se s Paulčinským nepicli duo navzájem.

;-DTo bude poprava!Rv

0 0
možnosti
AV

ja_je_nekdo_jiny

16. 4. 2011 19:31
Tak pranepatrně jste během života komunikoval

se svou matkou, že nevíte, kde bydleli vaši rodiče v době vašeho narození...?

0 0
možnosti
M

Míra4.1

17. 4. 2011 10:20
Re: Tak pranepatrně jste během života komunikoval

Vám ten dotaz nepřijde nesmyslný? Matka se v dalších desítkách let mohla přestěhovat x-krát a nakonec třeba zase skončit ve své rodné obci...

0 0
možnosti
E

eldaha

16. 4. 2011 13:27
Nejsem typický odpírač,

ale sčítání lidí, domů a bytů 2011 se mi protivilo. A vyhrožování postihem v případě neúčasti je nenormální a nemorální. K mé nechuti přispěl i fakt, že minulé sčítání proběhlo v roce 2001, několik let se zpracovávaly výsledky a vzhledem k desetiletému intervalu zřejmě hned začala několikaletá příprava dalšího. Ještě bych chápala intervaly generační, tedy cca 20 let, takhle jde opravdu jen o vymýšlení činnosti pro ústav, který by zřejmě jinak neměl co na práci. 

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

13. 4. 2011 20:37
Jste na sestupu

pane Paulczynski, evidentně.Rv

0 0
možnosti
MP

Vrah

13. 4. 2011 21:57
Re: Jste na sestupu

To vy jste na tom líp, vy klesnout nemůžete, vám se to nemůže stát.

0 0
možnosti

jjencek

13. 4. 2011 7:51
Přijde mi nesmysl sčítání bojkotovat, když už

to stálo tolik peněz, tak ať z toho je alespoň minimální užitek. Zda se podobná data dají opatřit jednodušeji, to tady asi těžko rozhodneme, něco si myslet ještě neznamená vědět. Duplicita údajů (např. RČ - datum narození) určitě má smysl, minimálně kontrolní funkci, navíc se tím i mohou opět eliminovat chyby v duplicitních RČ, vzpomeňte na kuponovou privatizaci. Nechci obhajovat výběrové řízení, byl jsem na strané Unicornu, ale internetová aplikace je velmi dobře udělána, celé to zabere 20 minut a sabotovat to v této fázi považuji za postpubertální vzdor. Kuchyň jsem také nepřeměřoval, zapátral v paměti, následně odhadl na 11m2 a pak se stejně ukázalo, že jsem se trefil. A kdybych uvedl 9 nebo 13, asi by se tak moc nestalo, tady jde o to zjistit, zda vůbec kuchyň máme, nebo jestli má 25m2.

0 0
možnosti
MB

buxus

13. 4. 2011 8:59
Re: Přijde mi nesmysl sčítání bojkotovat, když už

Myslím si, že nejde "postpubertální vzdor", ale o zcela přirozenou reakci na úřednickou buzeraci. Jistě není to racionální, ale ona není racionální celá akce. Kdyby bylo sčítání dobrovolné, nevyhrožovalo se pokutou, jsem přesvědčen, že census by byl dostatečně reprezentativní a lidé by na něj - při rozumném vysvětlení reagovali pozitivně. Ti co se sčítat nechtějí stejně nemají pro census význam, protože to budou právě ti co to odsabotují (ale tak, aby nedostali pokutu), čili jejich údaje budou stejně pro kočku.

0 0
možnosti
V

Viki007

13. 4. 2011 2:02
Péťo, dnes špatně

Ber to prostě tak, že nejsi sociolog, nikdy jsi nepřenášel data z dotazníku do počítače a nikdy jsi neprováděl korelace mezi jednotlivými položkami - prostě nevíš o tom nic, a tak se Ti zdají některé věci postavené na hlavu.

Takže: systém by jistě mohl vygenerovat pohlaví podle RČ - pak by ale stejně musel sám zakřížkovat příslušnou kolonku (protože ta je pro počítač důležitá). Nemluvě o tom, že ani RČ nemusí u všech jasně určit pohlaví (co třeba cizinci, nějaké výjimky atd. atd.)

Dále: místo, kde jsi se narodil; obvykle v porodnici, nebo taky v sanitce mezi dvěma vesnicemi - což nikoho nezajímá. Stát chce vědět Tvou domovskou příslušnost, tj. že si Tě maminka odvezla z porodnice Břeclavi domů do Horní Dolní. Jak to má ale zjistit, když většina íkváčů napíše jako místo narození porodnici. Proto je daná otázka v dotazníku prostě geniální - a hlupáci zírají. Stát tím přitom zjišťuje, jaká je mobilita obyvatel, kolik lidí z malých vesnic se přestěhovala do velkých měst, rozčlení to podle

0 0
možnosti
V

Viki007

13. 4. 2011 2:19
Re: Péťo, dnes špatně

věkových kategorií, četnosti, typu obydlí apod.

Stejně tak velikost kuchyně - kdysi hlavní místnost v domácnosti, kdy to bývala největší místnost a kde se hlavně odbýval rodinný život. Dnes naopak místo, kde se s obtížemi vyhýbají dva lidé. A další věci v dotazníku sledované. Z toho se dá ledacos vyvodit.

Když se to celý převede do počítače, zcela zmizí nějaký Petr P., stane se z něj jednotka, úplně anonymní. Je tu jen důchodce, původně z Horní Lhoty, bydlíci v 3pok. bytu v Brně, je ženatý, dojíždí ještě dosud do zaměstnání MHD, cesta mu trvá 20 minut a další údaje. Ty se navzájem korelují se všemi ostatními údaji ostatních sčítaných a vychází z toho čistá statistika. V Brně žije x% důchodců. y% ještě pracuje, z% používá k cestě do zaměstnání MHD, a% trvá cesta 20 minut, b% déle než hodinu atd., atd.

Užé poňátno? Jó? Nejsi přeci Matěj!

0 0
možnosti
PP

echo.3.

12. 4. 2011 21:06
Za komancu

by Pavouk tolik nelaviroval, drzel hubu a krok, zmeril by iniciativne kuchyn jeste u sousedu, pilne vyplnil dotazniky, pak uvedomnele a s nadsenim podepsal a odeslal nebo odevzdal na prislusnem urade.

:o))

Ze je to tak, Paulczynski?

0 0
možnosti
W

wllkk

17. 4. 2011 22:27
Re: Za komancu

Ale to už přece nejsme...

0 0
možnosti
JH

Jožan

12. 4. 2011 19:55
Vyplňování dobrovolné

Vaše IQ při vyplňování tohoto listu

Pohlaví: ANO   NE                                                                                                                                                                             Místo Vašeho pobytu dne 29.2.2001

Máte rád ptakopysky 

Barva vlasů Vaší matky v době Vašeho narození a jiné důležitosti pro lepší život občana                                  

                                                                     

0 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3084x
Postřehy z politiky a života.