Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

peena

28. 8. 2009 17:48
Chytrý člověk se oblbnout nedá ..

a ti pomalejší v myšlení tohle nečtou (teda až na ty najaté diskutéry, o kterých mluvil Paroubek, ale ti to dělaj jen za prachy)

0 0
možnosti
1

1rybizek1

28. 8. 2009 17:05
V Cesku kradou vsichni, takze KUNDAHÁR.

To, ze krade ODS neni argument, protoze CSSD krade taky a LIDOVCI ani nemluvit, to jsou prvotridni zlodeji! Proste Česko = KUNDAHÁR

0 0
možnosti
T

tromi

28. 8. 2009 11:22
kdyby ods tak strašně nekradla

tak by se i dala volit

0 0
možnosti

debater

28. 8. 2009 12:51
Re: kdyby ods tak strašně nekradla

Copak Vám ODS ukradla? Podělte se s námi.

0 0
možnosti
S

snet

28. 8. 2009 10:07
Zase ty lži

A vysvětlil vám váš kamarád Nečas proč by se měla nemocenská přestat v prvních třech dnech vyplácet. Já ho slyšel něco blekotat o nejvyšší nemocnosti v Evropě což je lež.

Takže kdo vede? Jedničkou jsou Slováci. 39 zameškaných dní. Ale pozor v této statistice jsou započteny i neschopenky nezaměstnaných.

Dvojkou je Švédsko. 26 dní, ale opět pozor zde jsou započítány všechny pracovní dny, které byly zameškány.

Třetí je ČR, ale Nečas nám neřekl, že do našich 21 pracovních dní se počítají i soboty a neděle. Nejedná se totiž o zameškané pracovní dny, ale kalendářní.

0 0
možnosti
S

snet

28. 8. 2009 10:13
Re: Zase ty lži

Takové Finsko tam se nikdo nefláká. Zameškaných mají jen 8 pracovních dní, ale proč? Odpověď je tady.

Finland Source: Social Insurance Institute, number of long- term days per 100 employed persons per year, short-term absenteeism not registered (<10 working days). Source from 1998 Statistics Finland

No ano, celá statistika WHO, kterou Nečas mával je totiž skreslená karenční dobou. Nejde totiž o statistiku opravdu zameškaných pracovních dní, ale statistiku zameškaných pracovních dní po která byla vyplácena nemocenská.

0 0
možnosti
OU

28. 8. 2009 10:01
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
K

kenev

28. 8. 2009 11:25
Re: nejlepší na ekonomickém expertovi

Nepracoval a asi ani nebude, ale jako fešný pionýr krásně zpíval v tehdejší politickonovele  " V zemi, kde zítra zamená předevčírem".  Jako hezký pěvec u porot bodoval a diplomy se jen hrnuly. Tentokrát zítřejší předevčir se snaží prosazovat politicky a začíná se hrnout ostuda.  Stále stejná písnička od hezkého chlapečka.;-O;-DR^

0 0
možnosti

s-s-in

28. 8. 2009 9:29
jasně že se vyplácení nemocenské snížilo

když se přestaly platit první tři dny, to je přece naprosto logické... dalším důsledkem je to že si leckdo radši na nemoc vezme dovolenou aby měl alespoň nějaké peníze...

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

28. 8. 2009 9:34
Re: jasně že se vyplácení nemocenské snížilo

Předtím si dovolenou na nemoc brali pouze ti, kdo vydělávali tolik, že čistá nemocenská pro ně byla cca 1/4 normálního příjmu. Nadprůměrně vydělávajícím se prostě nevyplácelo být na nemocenské. Taď to máte zglajchšaltováno, vivat rovnostářství, vivat socialismus. Všechno mít zglajchšaltované = sen sociálního ineženýra.

0 0
možnosti
RK

romualda

28. 8. 2009 9:25
jednostranný

Typicky jednostranný pohled - simulanti jsou všichni. Mnoho lidí vydělává méně, než uvadíte a ti radši nemoc přecházejí, protože si nemůžou dovolit být 3 dny zadarmo. Je také pravda, že nemocnost je u nás vysoká a někteří lidi prostě neradi pracují. To se dá řešit častějšími kontrolami, tvrdými postihy simulantů nebo některé firmy to řeší pozitivní motivací. A i v lékařích to je.

0 0
možnosti
D

dutina

28. 8. 2009 10:17
Re: jednostranný

Dám typický jednostranný pohled  socanů , že všichni podnikatelé jsou zloději.

0 0
možnosti
LN

nezavisly_pisatel

28. 8. 2009 9:22
...

Ono to zneužívání nebylo jen ze strany zaměstnanců. Co takhle třeba nařízená nemoc zaměstnavatelem. Bývalý zaměstnavatel mého příbuzného posílal své zaměstnance mimo sezonu na nemocenskou, takže zhruba na pět měsíců přes zimu. Že se to třeba děje několik let po sobě, to asi nikomu nevadí.

Nevadí mi poplatky u lékaře. Ale placení za položku na receptu, když zdravotní pojišťovny neproplácejí téměř nic, a neproplácení prvních třech dnů nemoci považuji, s prominutím, za zhovadilost.

0 0
možnosti
PZ

Eda31

28. 8. 2009 9:12
přecházení nemoci

to autor: nesouhlasím s Vaší interpretací poklesu nemocenské, pokud se na to dívám u nás v práci, tak opravdu hodně lidí se snaží tu nemoc přechodit, jelikož máme normální (=podprůměrné platy), tak si zas tak dovolit ležet doma nemůžem. To vede k tomu, že většinou nakazí i ostatní kolegy a jeste si tím ničí svoje zdraví (přechozená chřipka neni sranda). V mnoha firmách si ted být nemocný ani dovolit nemužete, protože pak jdou po vás jako "slepice po flusu". Bylo to zvykem v dobách minulých si brát nemocenskou na vše, ale teď uz je lehce jiná doba. Budu s Vámi souhlasit, že pár takových "vyčůránku" ješte zůstalo, ale to by si měl ohlídat zaměstnavatel. Mů tchán si tak své zaměstnance hlidal, pokud nahlásil nemoc a on nebyl doma, dostal padaka. Politika ODS je všichni jsou vyčuranci, všichni podvaděj, všechny plošně púotrestame, ale proč se nezaměříte jen opravdu na ty podvodníky místo trestání všech???

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

28. 8. 2009 9:18
Re: přecházení nemoci

Achjo. Chřipka je nemoc, kterou nepřechodíte. To vám potvrdí kdejaký praktik. Při skutečné chřipce lezete po 4 a máte problém i normálně duševně fungovat (kvůli horečce). Vy asi mluvíte o viróze, která není chřipkou. Ta se přechodit dá, to ano, jenže z nejhoršího se dostanete tak za 3-4 dny. Když ji chytnete 1 x za rok, tak není problém si vzít na 3 dny dovolenou (pominu některé praktiky zaměstnavatelů, protože jsou na štíru se zákoenm).

0 0
možnosti
AK

Alka.24

28. 8. 2009 9:10
To mi

řekněte, čím to je, že se u nás nemocenská tak zneužívá? Nejlépe to bylo vidět i na tom, že pokud někomu skončil pracovní poměr, hupky dupky a hned na nemocenskou. Je to ale věc státu, že si to neohlídá. A hlavně by měl KONTROLOVAT.  Však zaměstnavatel taky musí a hlavně ten soukromý počítat a kontrolovat za co platí.

Jinak ta neschopenka se snížila opravdu všude. Jenže to odnesli i ti, kteří to nezneužívali.  

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

28. 8. 2009 9:22
Re: To mi

on je to gordický uzel - neschopenku vystavuje doktor, když k němu pacient přijde a stěžuje si na něco, co je neprůkazné, tak má 2 volby:

a/ uzná ho nemocným a je v klidu

b/ pošle ho domů jako simulanta a riskuje, že se mu přitíží, v extrému např. umře. A potom je doktor v průseru.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.