Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zlo

30. 8. 2011 13:34
Zadarmo?

> Vzhledem k tomu, že pošta je státní podnik(bohužel), nevidím důvod, proč by neměla tuto službu pro stát dělat zadarmo.

To snad nemyslíte vážně? Pošťačky, pracovnice na přepážkách tam zadarmo nepracují, nájmy a energie také nedostávají zadarmo, z dobré vůle podnikatelů. Pokud bude tu službu dělat zadarmo, tak ji bude dotovat z jiných služeb, které budou muset zdražit, případně bude dostávat dotace. Jenom proto, že ji vlastní stát neznamená, že je vyjmuta z principů tržní ekonomiky.

Pokud rozvoz důchodů stojí pouhých 750 milionů, tak to není drahé. Máme 2.7 milionu důchodců, kteří dostávají každý měsíc důchod. To je 32.4 milionů doručení za rok, asi 55% důchodců dostává důchod v hotovosti, tedy 17.82 milionů návštěv a předání peněz v hotovosti. To vychází na 42kč za jedno osobní doručení, pro lidi v celé republice. Co když není doma ale třeba v nemocnici, opakované doručení atd?

To si opravdu myslíte, že to nic nestojí?

0 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

24. 8. 2011 12:28
nemyslel jsem, že to řeknu

ale Nečas má i u mě bod za tohle prohlášení.

Osobně bych byl jednoduše pro zavedení povinného účtu jako nejmenšího a nejméně rizikového zla. V řadě jiných států to funguje, takže u nás by to šlo také. I když rozumím, že některým to znepříjemní život.

0 0
možnosti

bubli1fuk

27. 8. 2011 17:27
Re: nemyslel jsem, že to řeknu

A co je nefunkčního na dnešním systému, kde kdo chce má účet, kdo ne tak si dojde na poštu nebo mu důchod doručí pošta? A že dojde k úspoře? Kecy. Pokud je pošta státní podnik, tak veškeré tzv. náklady státu jsou fiktivní, jde pouze o přehazování peněz z jedné kapsy do druhé.:-)

0 0
možnosti

MikiInSpain

24. 8. 2011 12:06
blbost

Jak jsem psal uz pod originalnim clankem na iDnes, blbost to je. Na druhou stranu nevidim duvod, proc by duchody nemohly byt vyplaceny na ucet, stejne jako vetsina vyplat pracujicich. Verim, ze to duchodci zvladnou. Neni potreba zrizovat specialni bankomaty, staci ty bezne, ani vyberove rizeni na banku, kazdy at si otevre ucet kde chce a podle toho co mu vyhovuje (banka nebo bankomat pres ulici, bez poplatku, pripadne moznost zaslat penize az domu kuryrem, slozenkou a podobne - duchodcu je hodne a kreativita a konkurence zmuzou divy). Nemyslim si, ze by vybirani penez v hotovosti na poste bylo o moc bezpecnejsi nez vyber z bankomatu nebo na pobocce banky, o platbe u obchodnika ani nemluve:-P

0 0
možnosti

SID09

24. 8. 2011 12:30
Re: blbost

to nic - pavoukovi došly vlastní nápady a tak se pouze veze na aktální vlně připitomělých kritik. Nic tak katastrofálního se nestane. !!;-)

0 0
možnosti

examinor1

24. 8. 2011 10:40
sociálně nejslabší jsou důchodci?

a to máte odkud?

průměrný důchod je nad 10.000 kč a to nemá kdejaká ženská za kasou, navíc důchodni nemají takové životní náklady jako člověk který pracuje..

tak nepište nesmysly..

0 0
možnosti

Cenzurovany_bogan

24. 8. 2011 11:07
Re: sociálně nejslabší jsou důchodci?

Průměrný důchod ;-D tam se počítá i Havel Gregr a další  důchodci - 10 000 důchod jen tak někdo nemá

0 0
možnosti

Milrena

24. 8. 2011 10:05
Super!!!!!!!!!!

A pochopitelně karma.

0 0
možnosti

Pepan A2

24. 8. 2011 8:37
Vážený autore, zkuste mi vysvětlit, proč by to pošta

dělala zadarmo? I pošta má své zaměstnance, kteří berou plat a musí prokázat, že jej neberou zadarmo. Takže když nafakturují Ministerstvu práce a sociálních věcí nějaké služby, je to v pořádku, i když obojí jsou státní instituce. Kdyby totiž toto fakturování neexistovalo, časem by se "služba zadarmo" zvrhnula v nejdražší byznys v našem státě, což nikdo nechce. Ale to byste Vy, jako pravicové orientovaný člověk měl vědět nejlépe.

0 0
možnosti

Gillette

24. 8. 2011 10:17
Re: Vážený autore, zkuste mi vysvětlit, proč by to pošta

Ono je to trochu nestastne napsano, ale pravda je, ze "stat" nevydela nic - penize, ktere nezaplati poste, posta (jakozto statni podnik) nevydela... Takze nula nula nic...

0 0
možnosti

momoko

24. 8. 2011 8:32
Naprostý souhlas

Karma!Stát může šetřit na jiných místech,než oškubávat důchodce.

0 0
možnosti

Vechtr z Protivína

24. 8. 2011 8:24
Pane autore

nemluvte za  seniory a nedělejte z nich neschopné chudáky, kteří si neumí ani vyzvednout důchod.  Velká většina si nechává důchody posílat na svůj účet a vyzvedává si potřebné finanční prostředky z bankomatů. A ti kteří toho nebudou schopni mají někoho blízkého kdo se o ně postará a nebo to zařídí stát prostřednictvím sociálních služeb. Ty vaše bludy si aplikujte na sobě a nás důchodce nechte napokoji. NEJSME TAK UBOZÍ JAK Z NÁS MNOZÍ RÁDOBY ŽURNALISTÉ DĚLAJÍ.;-D

0 0
možnosti

Pepan A2

24. 8. 2011 8:32
Navíc ještě jedna věc.

Každou chvíli slyšíme o případu, kdy důchodce doma ve štrozoku skladoval třeba celoživotní úspory a někdo mu je ukradl. Pokud bude mít peníze na účtě a někdo mu ukradne platební kartu, i kdyby zloděj  znal PIN, může mu ukrást maximálně povolený týdenní limit a do té doby snad důchodce na ztrátu přijde a nechá kartu zablokovat. A další věc, u spousty bankomatů jsou průmyslové kamery, díky nimž je možné vybírajícího identifikovat, což v případě odcizení hotových peněz z bytu může být problém. Takže když to shrnu, pozitiva převládají nad negativy, ale ti, kteří se snaží do Drábka navážet, hledají jenom ty zápory.

0 0
možnosti

fonteyn

24. 8. 2011 7:32
A co převod na účet a seniorská konta?

Proč na to musí být speciální karty nechápu... Nevím, ale neexistují už i nějaká konta pro seniory, že mají menší poplatky? Potom už je poměrně jedno, zda jde důchodce se složenkou na poštu, nebo si tam vyzvedne peníze v bankomatu. V nějakých vesnicích nejsou pošty tak jako tak a lidé musí dojíždět.

1 0
možnosti

Urb - Uničtoženie vraga

24. 8. 2011 1:21
Pan Paulczynski začíná být pravicový renegát a jinověrec

Jak si pravicově zaměřený člověk vůbec může dovolit kritizovat nejbližšího spolupracovníka Jeho Jasnosti? Samozřejmě, že senioři k bankomatům chodit nebudou, ale vzniknou neziskové organizace, které, jako náplň činnosti budou mít za 10% z výběru za úkol seniorům vybírat peníze z bankomatů. Chápu to jako nadějné zaměstnání pro naše Romy, dlouhodobě nezaměstnané. Je to poměrně jednoduché. Senior si k nim dá do úschovy kartu na výběr důchodu a svému přidělenému Romovi odevzdá na lístku napsaný PIN. V den výplaty důchodu se k němu domů přidělenec dostaví a po prohlídce bytu, jestli senior nekupuje nějaké hlouposti, mu část z důchodu odevzdá a část si vezme do úschovy, pro případ, kdyby seniora navštívili nějací podvodníci a okradli ho.

0 0
možnosti

bubli1fuk

27. 8. 2011 17:38
Re: Pan Paulczynski začíná být pravicový renegát a jinověrec

R^R^R^

0 0
možnosti