Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

al.mucha

16. 3. 2012 22:39
Dostanu dotaci?

Cílem projektu je motivovat vysloužilé komunální politiky k odchodu z tunelbysnysu a návratu do společnosti a na trh práce.

1 0
možnosti
PP

paulczynski

15. 3. 2012 12:21
Napsal uživatel Gregory na Virtually

Mám týž názor. Stát "řeší" - podobně jako v mnoha jiných případech - problémy, které by měly být ponechány morálce. Místo výchovy k mravnosti, o kterou by se stát měl starat zejména ve školách (nebo k tomu raději pustit lépe morálně vybavené instituce), podporuje různé obskurní aktivity, jejichž důsledkem je obvykle další pokles mravních zábran.

Citovaná dáma by místo svých iluzí měla pečovat o rozvoj svého manželského soužití, neboť tam bývá v naprosté většině případů skutečná příčina úniku otců rodin, zároveň však také neukojených manželů, jejichž ženy neplní, co kdysi, než ho "ulovily", svému budoucímu naslibovaly. A dokonce to nějakou dobu plnily. Vzpomínám na jednu doktorku, která v TV debatě pronesla "nikdy se svému manželovi neodpírám, když nemusím". Zlatá slova. Určitě by víc pomohla taková osvěta mezi zatrpklými manželkami než mezi prodejnou havětí, jejíž kšefty tyhle dámy svým jednáním tak přejícně podporují.

0 0
možnosti
PP

paulczynski

15. 3. 2012 12:22
pokračování

Pokud jde o zmíněné samoživitelky v řadách prodejných, i to je problém zmateného a účelového pojetí morálky, pojetí, které odvrhlo manželství a trvalý svazek jako cosi špatného či nepřirozeného a tím dále snížilo mravní kritéria.

Pro mnoho lidí jsou tyhle tisícileté zásady nepříjemné, ale nic lepšího lidé nevymysleli. Ani společný sexuální život celého kmene (tedy jedné jeho generace) a společná výchova dětí se nejeví jako vhodnější a pro budoucnost kmene účelnější. Ostatně o selhání takového přístupu by mohly mluvit i "květinové děti" nyní už značně přestárlé.

0 0
možnosti
K

klapste3

15. 3. 2012 10:39
Dvě věci jsou v tomto blogu

podstatné - vy, jako bývalý brněnský komunální politik musíte dobře vědět o předražených zakázkách, všeho druhu. Nakonec po vašem volebním období poslali voliči na radnici někoho, kdo sliboval, že s předražováním zamete. Což je důkazem, že lidé ví, že se i v komunální politice kradlo, krade a krást bude - to vy jako exkomunální politik víte. 5 milionů na tři roky pro RR jsou ve srovnání s těmito praktikami drobnými. Druhá věc - ony samoživitelky jsou i ženy rozvedené, opuštěné, život nemají rozhodně jednoduchý - prostituce je jednou zvariant jak si vydělat peníze, které by měly přijít od otce (otců), rozhodně bych z těchto žen nedělal neopovědné příživnice. Řada prostitutek děla co dělá nedobrovolně, to ví zcela všichni. Celá věc není tak jednoduchá, jak se pokoušíte všem namluvit, Rozkoš bez rizika neučí jen děvčata nasazovat kondom ústy, ale snaží se jim i vysvětlit jak se postarat sama o sebe jinak. Ta organizace je 100x užitečnější než řada politiků přisátých na naše daně.

1 0
možnosti
JL

uumaa

14. 3. 2012 23:06
Panie Paułczyński!

Vy, už ty věci máte za sebou. Vás to trápit nemusí.;-D

2 0
možnosti
PP

paulczynski

15. 3. 2012 10:00
Re: Panie Paułczyński!

Děkuji za mimořádně přínosný příspěvek do diskuze. BTW: Jenom abyste se nespletl! ;-D

0 0
možnosti
JR

raz

14. 3. 2012 18:46
Rozkoš bez rizika je jistě prospěšná aktivita, ale soukromá

Ve veřejnosti tolerované rozdávání státních dotací do organizací jako je třeba zmiňovaná Rozkož bez rizika,což je ryze soukromá nezisková organizace zaměřená na prevenci a

léčbu sexuálně přenosných chorob pro osoby s velmi rizikovým sexuálním

chováním, jsou typickým úkazem toho,jak se necháme manipulovat při podporách privátních občanských sdružení z veřejných zdrorů, tedy z daní nás všech.Buď je nějaká organizace zřízená státem jako nezisková veřejně prospěšná organizace,pak ať je dotována z veřejných zdrojů nebo je to soukromé občanské sdružení jehož provozní náklady musí být hrazeny výhradně z příspěvků členů nebo sponzorskými dary a stát se do jejich práce nemá nijak vměšovat a v žádném případě jakkoliv dotovat..

Když stát dotuje např. Rozkoš bez rizika tak proč nedotuje golfové a turistické kluby,které organizují seniorům  aktivní náplň podzimu jejich života? Zní to nesmyslně? Stejně nesmyslné je pro druhé aby stát podporoval prostitutky a jejich kunšofty.

1 0
možnosti
BP

vášnivý diskutér

14. 3. 2012 17:58
Samoživitelky???

To snad je každého zodpovědnost, s kým a kdy si dělá děti. U všeho by se mělo přemýšlet a u výběru životního partnera to platí dvojnásob. Proč by stát měl platit někomu za to, že mu ujedou nohy?? Ale tento konkrétní dotační program je skutečně tragikomická charakteristika naší EU-doby. Zatímco spousta lidí musí každé ráno stávat do kolbenky za pár šupů, tak na druhé straně se rozdává plnými hrstmi na podobné nesmysly. Škoda slov.;-(Rv

1 0
možnosti
L

latinex

14. 3. 2012 17:24
Není lépe přispívat na rozkoš, než na volební kampaně ODS?

Pokud by se v druhé části vašeho článku objevilo něco o tom jak vám vadí, že z našich daní je, navíc různými podvody, sponzorována vaše ODS a to už mnoho let, řekl bych si.

Ano, tak tento člověk i když v tak pokročilém věku, že není jasné, jestli to má ještě smysl, ale přesto prohlédl.

Ale protože se v článku nic o financování ODS z našich daní dle očekávání neobjevilo, je tento článek zase, jako těměř vždy u tohoto autora, jen bohapustým agitátorským tlacháním .

Abych předešel případným dotazům, proč píšu o sponzorování právě ODS tak proto, že autor je dle všeho jejím fanatickým příznivcem.

3 0
možnosti
PP

paulczynski

14. 3. 2012 17:36
Re: Není lépe přispívat na rozkoš, než na volební kampaně ODS?

Sancta simplicitas.

1 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

14. 3. 2012 16:57
No a?

Stejně tak máme dotace na rekvalifikaci vojáků a na jejich zaměstnávání. Jaký je v tom rozdíl?

0 0
možnosti
PP

paulczynski

14. 3. 2012 17:17
Re: No a?

Karle, žádný!

0 0
možnosti
LS

Jednoho krásného dne ...

14. 3. 2012 16:50
taky bych šel za 5 mega vysvětlovat

že je společensky potřebnější 8 hodin bušit do kláves psacího stroje než 20 min souložit. přece gdyž to pěkně vysvětlíte, tak se pracovnice chytnou za nos a ihned své pochybné živnosti nechají, to dá rozum

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

14. 3. 2012 16:07
Dotace a zase dotace

Dost mně není jasný dotační systém. Na jedné straně se dotují různé podnikatelské organizace a na druhé straně se řve o rovnosti podmínek v podnikání. Na straně druhé tzv. neziskové organizace, které jsou na dotacích závislé jak feťák na marjánce, si sice nekonkurují, ale jejich činnost může být bohulibá, ale i pochybná. Co takhle zrušit neziskovky a přičlěnit je pod nějakou rozpočtovku. Neziskovka by měla klid na svoji práci a určité jistoty, daňový poplatník zase klid, že jeho daně nejdou na blbosti. Je jasné, že organizace, která se zabývá třeba zdravotně postiženýma by neměla problémy s úpíchnutím, ale nevím, který šéf rozpočtovky by si vzal pod svá křídla "Rozkoš s rizikem, či bez něj;-D". Rovněž tak by mohlo být průzračnější hospodaření i činnosti jiných z našeho pohledu jinak problémových neziskovek.

1 0
možnosti