Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

captain cook

1. 7. 2012 5:10
"kdyz byval parek parkem, klobasa klobasou a chleba chlebem"

Tenhle povzdech me vzdycky rozesmeje. Ja nemam problem ani dnes pri mych navstevach Ceska koupit parek ci dalsi vyrobky, ktere jsou ty prave a kvalitni. V obchodech je dnes VYBER jaky v socijaaalizmu nikdy nebyval a kazdy normalni clovek chape, ze kvalitnejsi vyrobky jsou drazsi, protoze pouzivaji kvalitnejsi suroviny nebo vyzaduji delsi, nakladnejsi, pripadne rucni vyrobu. Zemedelci, kteri to produkuji nebo delnici, kteri to vyrabeji chteji za kvalitu svych produktu dostat radne zaplaceno. To je prece spravne!

Stezujici bud nevi kde nakupovat, nebo umyslne zvoli to nejlevnejsi. Potom si samozrejme nemuze stezovat protoze ma kvalitu, kterou si svobodne zvolil a zaplatil.

Kdo predstira, ze kvalita zbozi byla v socijaaaaalizmu vysoka, zatimco dnes jsou v obchodech sunty bud umyslne lze z ideologickych duvodu nebo trpi prostou nostalgii po ztracenem mladi, ktere mu s nabyvajicimi lety pripada tim vic krasne, bezstarostne a ztracene.

1 0
možnosti
R

roines1

29. 6. 2012 16:44
Petře, Petře,

zdraví Milan H.

0 0
možnosti
O

odsjezlo

29. 6. 2012 10:53
opět samé lži

Rv

0 0
možnosti
VF

HenryVIII

6. 7. 2012 9:00
Re: opět samé lži

Můžeš z těch mnoha lží jmenovat alespoň jednu?

0 0
možnosti
PCZK

Pic Club za kopějku

28. 6. 2012 22:07
Za komancu ste to dotahnu hodne daleko

ze, Paulczynski? Bylo vam zle?:-/

2 0
možnosti
TA

tajny agent

28. 6. 2012 6:51
trosku nechapu proc jste tam nedal

fotografie z obchodu na konci 80. let kdy se rezim menil ... ja si pamatuji pouze plne obchody vcetne masny.

1 0
možnosti
P9

pavel 99

28. 6. 2012 9:43
Re: trosku nechapu proc jste tam nedal

ne každý se pohyboval a žil v prostředí jako Vy (a ne každý ma selektivní paměť).:-/

2 0
možnosti

Thulle

27. 6. 2012 13:14
Každý strůjce štěstí svého.

0 0
možnosti
PB

Barkynson

26. 6. 2012 9:15
Bu bu bu bu..

volby se kvapem blíží, preference slábnou, tak postrašíme naše nové voliče pár fotkama z poválečného období, kdy vládl v ČR a pouze v ČR(protože celá Evropa se vlastně nevzpamatovávala z války) krutohlad nedostatek vložek a toaleťáku....proč neargumentujete nějakým pozitivem vzešlým z porevolučního Česka?Proč se hrabete v tak hluboké historii jako byla 50tá léta?Prostě tu napište jak se dnes všichni mají dobře, jak svobodně se cítí třeba na Hlavním nádraží, pracáku nebo hřbitově..Napište taky trochu pravdy o důchodcích a jejich mega důchodech, které pravidelně utrácí na zahraničních rekreacích v tajemných dálavách..Napište taky něco o sousedovic dětech, o těch, které když jede celá třída na výlet jsou pravidelně nemocné, aby nemusely přiznat ve škole, že táta nemá práci..Napište taky o lékařích, kteří se předhání v boji o pacienta, obzvláště pak třeba zubaři..Dejte přeci těm středoškolákům důkaz hmatatelný, aby pochopila jak se dnes mají fajnově..

4 0
možnosti
W

wiki5.5

29. 6. 2012 17:09
Re: Bu bu bu bu..

a jeje... a jeste nezapomente, ze jednou vyhorela papirna, jinak bylo vseho dost

1 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIV

25. 6. 2012 10:43
Je na každém, co se mu líbí víc

... zda svoboda chukákova ... nebo jistota otrokova. Je ovšem otázkou, které společenské zřízení umožňuje obé a nabízí každému volbu.

1 0
možnosti
MB

802

25. 6. 2012 10:56
Re: Je na každém, co se mu líbí víc

Tak ono dneska nemáme ani svobodu chudákovu ani jistotu otrokovu jsme tak něco mezi tím.

Ale jedno je jasné v EU směřujeme k jistotě otrokově takové že budeme ještě se slzou v oku vzpomínat na demogracii za Husáka, jak jsme si mohli třeba svobodně  zapálit Spartu, opéci si buřta na ohníčku, dát si pár lahvačů nebo nějaké nezdravé jídlo, svést se na kole s vlajícími vlasy bez ochranného brnění na hlavě a na všech oudech atd. atd, těch zákazů a regulecí bodou tisíce.

2 0
možnosti
A

achesa1

25. 6. 2012 8:36
možná

možnje to tím, že třetině středoškoláků nemohou rodiče zaplatit lyžák, stydí se před ostatníma, že musí donést do školy potvrzení o své sociální situaci, aby měli lyžáky , výlety apod. omluvené. Někteří, i když se mají v tuto chvíli finančně dobře, vnímají strach rodičů, že přijdou o práci (zvláště, když mají hypotéku). Spousta mladých lidí je silně frustrovaná, když ví , že po maturitě půjde rovnou na pracovní úřad (nemohou všichni žít v Praze ani tam jít za prací). Já maturovala za socialismu, džíny jsem neměla, neměla je půlka třídy , tak mi to bylo jedno. ;-D

5 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_nežere_yeleny

25. 6. 2012 11:46
Re: možná

s tímhle souhlas....nejistoty je o řád víc. Poukazování na všudepřítomný stres a obavy jsou oprávněné námitky....zbytky chvalozpěvů na režim je ale mimo;-)

0 0
možnosti
MB

802

25. 6. 2012 7:50
Osobně potomkům nikdy nevykládám že tehdá bylo lépe

nebylo. Ale také jim nestrkám nějakou fotku z 50 tých let a netvrdím jim že byly za Husáka fronty jako na té fotce. Normální je vidět tehdejší zápory a klady a dnešní zápory a klady kdo vidí jen tehdejší zápory a dnešní klady tak to je typický příslušník té 1/3 lidí hloupých.

Ono dneska někdo kdo si musí vzít hypotéku 3 MEGA na bydlení k tomu si pořídí 2 děti což je naprosto normální lidská biologická potřeba tak takový člověk je potom naprosto úúúžasně svobodný, a spokojený protože má dostatek toaletního papíru a nemusí stát frontu na banány. A ještě lépe je na tom ten co si tu hypotéku vezme a strčí to nějakým podvodníkům co mu naslibují krásný domeček, a potom nemá bydlení ale má ke splácení hypotéku, takový potom je štěstím bez sebe když se dozví že podvodníkovi se nic nestane protože nespáchal trestný čin ani přestupek protože se nepodařilo prokázat úmysl podvodu od samého počátku. Bohužel dneska se dějí horší věci než vyhození ze školy za Husáka

4 0
možnosti
MM

captain cook

25. 6. 2012 8:22
Re: Osobně potomkům nikdy nevykládám že tehdá bylo lépe

v zivote nic neni zadarmo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.