Diskuse

Only for white?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KU

Karelur

19. 5. 2009 11:09
Vietnamce může chválit pouze ten kdo s nimi nepřišel

v pracovní rovině do styku. Lidi u nás zatím neví že vietnamce je dobrý sluha ale zlý pán. 

0 0
možnosti
;

;-)

18. 5. 2009 19:30
Asi by to nemělo být povinné

Segregace by neměla být povinná, nadruhou stranu, je li to odůvodněno nějakými zvláštními požadavky skupiny, nevidím důvod, proč pro ně neotevřít zvláštní třídu. Například japonští žáci v praze si platí školné 7000 měsíčně za to, aby mohli být v pouze japonské škole, kde se učí japonsky, s japonským přístupem atd. Většina romských žáků vyžaduje odlišný přístup a tak nevidím důvod proč je neoddělit, ale nemělo by to být povinné (zejména pokud není v okolí jiná škola, která neodděluje) - mám s Romy podobné zkušenosti, a také znám několik slušných rodin -  je absurdní nutit tyto děti chodit do čistě romských tříd kde bude 80% problémových žáku. Tím by byly opravdu diskriminovány. Umím si ale představit koncept určitého nadstandartu se specializovaným přístupem, který by si mohli romové volit.

0 0
možnosti
;

;-)

18. 5. 2009 19:35
Re: Asi by to nemělo být povinné

Jinak souhlasím s vaším pohledem na vietnamskou komunitu. Je si ale třeba uvědomit, že lidé z DS a podobní brojí proti všem cizincům i našincům jiné pleti či národnosti.

např. tento článek

http://cz.altermedia.info/z-domova/proe-nemam-rad-vietnamce_3954.html#comment-238508

Navíc je třeba si uvědomit, že DS a jim podobní lidé brojí li proti Vietnamcům, tak brojí vlastně proti všem asiatům, protože většina z nich je nerozliší od Japonce či Korejce. Je opravdu velmi trapné, když nějaká "bílá elita" pokřikuje na ulici na Japonského manažera "za tíťa padesát"  a "neumím čésky". Jsou to opravdu nebezpeční lidé a jejich postoj nelze ospravedlnit problémy s některými romskými rodinami.

Další problém je negativní obraz cizinců, který systemeticky vytváři česká média(včetně veřejnoprávní ČT - což je dosti překvapivé - na jednu stranu se z našich daní vydávají peníze na boj proti xenofobii, a na druhou stranu ji veřejnoprávní televize  dosti podporuje)

0 0
možnosti
O

otpusk

18. 5. 2009 17:07
Problém se totiž nejmenuje rasová odlišnost?

Myslí, že rasová odlišnost je právě ten problém. Každá rasa (potažmo národ) má určité IQ. Romové ho mají někde kolem 75, zatímco Vietnamci ho mají stejné nebo vyšší než my. TO je pravý důvod úspěšnosti vietnamců a neúspěšnosti Romů v českých školách.

0 0
možnosti
V

VZB

18. 5. 2009 12:06
Kontakt s cigánem

jedno ujsem se asi v pátí třídě porval s jedním cigánem jměnem Čonka a dostal jsem od něho blechy. On předtím ode mne dostal přes hubu. Doma jsem dostal přes hubu zase já a byl jsem odblešen.

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

18. 5. 2009 8:36
Pane Paulczynski

Nevíte náhodou, kolik z těch cikáňat má v rodném listu zanesenou cikánskou národnost ? Divil bych se, kdyby to bylo víc než jeden. Pak by nebylo co řešit. ;-D

0 0
možnosti
PP

pavouk první

18. 5. 2009 7:58
Co na to ve ValMezu

„Mohli jsme nastávající prvňáky rozptýlit do obou tříd, ale to by nefungovalo,“ shrnuje dlouholeté zkušenosti ředitel školy Otto Medek. Vzdělávací potřeby Romů jsou podle něj specifické. Proto se jim bude věnovat učitelka s náležitou kvalifikací a zkušenostmi.

„Žáci i jejich rodiče si musejí vštípit do paměti, že mají povinnosti. Budeme považovat za úspěch, bude-li alespoň polovina Romů vodit své děti pravidelně do školy,“ připouští ředitel,

http://www.valasskemezirici.cz/doc/28818/

0 0
možnosti
W

Wendolene

18. 5. 2009 1:52
Autore, dovolte mi byt hnidopich...

Vas nadpis je spatne, pokud chcete napodobit segregaci v USA, tak tam meli napsano WHITES ONLY...;-D

0 0
možnosti
C

cojanato

18. 5. 2009 2:16
Re: Autore, dovolte mi byt hnidopich...

8-o Že by ??

0 0
možnosti
L

Lombardo666

18. 5. 2009 0:42
Básnické zamyšlení a přání dobré noci

Já myslím, že vše již bylo řečeno a není třeba dalších slov. Spát můžeme jít i já se svou ženou.

Jen Lanta s Cojánatem asi oka nezamhouří, neboť jejich přežití vyžaduje mnohem více námahy a snažení. Mají prostě smůlu. Co je mi do toho?

0 0
možnosti
PP

pavouk první

18. 5. 2009 0:16
Dobrou noc

Dojel jsem doutníček, RR  PS Habán dochází, do dikuze kromě normálních vlétli exoti, jdu si prostudovat materiály do úterního zastupitelstva, u čehož asi usnu. Kdo usnout nesmí je cojanato, který musí střežit areál na noční. Tak dobrou.

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

18. 5. 2009 0:18
Re: Dobrou noc

No a pak ta práce politiků má nějak vypadat,když u toho chrápou;-D

0 0
možnosti
C

cojanato

17. 5. 2009 23:48
Paulczyňski je zase ve svém živlu ?

Autor zřejmě opět nahání karmu. Nebylo by ani divu.

I když jde o stále aktuální téma cikánské či romské otázky, je zajímavé, že to zde zase rozviřuje zrovna pan Paulczyňski, brněnský zastupitel za ODS, jinak bývalý komanč s bolševickými manýry a myšlením dodnes. 

Poněvadž to pochopitelně diskuzi vyvolává, tak projevím i já svůj názor, ovšem nesouhlasný s autorem. Já tvrdím, že ve školách segregaci určitě NE ! !Pokládám to za špatnou cestu.

Jinak autorovi vzkazuji (nechť to nebere jako poučování), že mně vůbec dobře nezní jeho časté -izmy, včetně jeho rasizmu (asi od slova "rasizmus", "rasiztické" ?), ani jeho účelové, bolševické rozvahy a poučování ostatních na toto téma. 

Jinak ostatním přeji živou a plodnou diskuzi.

0 0
možnosti
PP

pavouk první

17. 5. 2009 23:53
Re: Paulczyňski je zase ve svém živlu ?

Vítám na noční. Jste bdělý? Nesvítí někde zbytečně? A co baterka? V pořádku? Nebo obchůzka nebude? Protože ¨muž s bradavicí nespí. Hodlá proniknout všude

P.S. S az nám zkir*vil nějaký Trávníček. Za mně se psalo vše se s. A teď se může s i z.. Tak o čem to melete osobo? Zapomněl jste dnes přípodotek o bolševikovi, komančovi nebo modrém fóglovi. To mne mrzí. Už jsem si na to zvykl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3084x
Postřehy z politiky a života.