Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zani

7. 4. 2011 16:53
Záleží na úhlu pohledu

Co jste sledoval tou tabulkou? ;-D

Nejspíš jste nám chtěl ukázat, že film ČT dosahuje skoro polovičního zisku v porovnáním s několika oskary oceněným filmem, který byl ovšem x násobně dražší. Měl by jste být na svůj příspěvek hrdý.;-)

0 0
možnosti

kráva.nebeská

7. 4. 2011 13:07
Stalo se módou sezony... do V. H. rázně kopat

Asi budete vědět, odkud pochází tato parafráze. Přes všechny nedostatky V. H. i po přečtení ne právě jemu lichotivé knihy "V. H. aneb politická tragédie v šesti dějstvích" (vyšlo 1999!) se odvažuju tvrdit, že narozdíl od svých následovníků dokázal V. H. alespoň na čas sjednotit do té doby přihlížející většinu a přimět ji vyjádřit touhu po změně. Za to, že jsme podlehli zdání demokracie a iluzím nemůže V. H., ale naše žvanivá lhostejnost.

V. H. je dramatikem absurdním a v tomto směru je třeba chápat či nechápat jeho dílo. Od např. Eugéne Ionesca se liší jen tím, že byl, zcela v duchu absurdity, prezidentem. Je mi srdečně jedno, že jsem jako tv poplatník přispěla na jeho film. Daleko víc mi vadí, že polistopadová politika, na niž přispíváme všichni větší mírou, nás ohrožuje svým diletantstvím ne jako absurdita, ale zcela reálně.

0 0
možnosti

ach.jo

6. 4. 2011 12:59
Autore, nebojte

Toto veledílo nám Naševaše TV určitě za pár měsíců několikrát vecpe na obrazovky.

0 0
možnosti

pedro14

6. 4. 2011 11:39
oznameni

vsichni, kdo chteji vratit penize za koncesionarske poplatky se dostavi zitra v 8 hod k vile exprezidenta Havla Nabrezni 28.. bude jim nakopano do pytliku

0 0
možnosti

Tondatajnej

6. 4. 2011 11:21
komu prispet

Omlouvam se, pisi bez diakritiky. Jak se pozna typicky odpurce Havla, tim, ze podle nej muze Havel za vsechno. Havel bombordoval v Kosovu, Havel muze za privatizaci a konecne Havel si z naseho zafinancoval film. Sehnat penize na f. je tezke, neznam rezisera, ktery by odmitl grant. Proc by to delal? Muzete nadavat CT, ale uprimne, kazdy cl. ma jiny vkus, vzdycky se bude nekdo citit dotcten, ze na tohle musel prispet. Verte mi, ze existuje spousta lidi, kteri prispeli radi. Fuka na svem blogu pripomina, ze Voreluv film dostal 5mil., narozdil od Odchazeni, je to film bez myslenky, totalni brak. Jenomze to uz tolika lidem nevadi, protoze Havel je Havel. Ze jste Odchazeni nedocetl ukazuje spise slabiny ve vasem intelektu, odpurci Havla neustale tvrdi, ze je Havel mizerny spisovatel, proc se ale jeh hry stale hraji u nas i v zahranici? Proc je to nas nejslavnejsi dramatik? Navstevnosti mavat nema smysl, nebo chcete tvrdit, ze nejlepsi film je Kamenak, protoze mel dobrou navstevnost?

0 0
možnosti

klapste3

6. 4. 2011 10:58
pavoukův příspěvek havlovi

My všichni daňoví poplatníci jsme přispěli, přispíváme a budeme přispívat na škody, které způsobily dvě strany v kterých jste působil či působíte - KSČ okradádala 40 roků lidi a stát, ODS svými tunely, nekompetencí a hrabivostí okrádá lidi a stát ještě teď. Nevím co autor dělal v KSČ, ale jako "významný" komunální politik má podíl na současném marasmu ODS a společnosti. Tudíž jeho příspěvěk na Havlův film je směšný proti příspěvkům, které musíme platit díky dvěma organizacím v kterých autor působil.

Ad) Jandák - pan producent Bouček by autorovi řekl, kam mu lezl Jandák (jako spolumajiteli barandovských ateliérů), když tam chtěl působit a taky by mu řekl, kam ho poslal - proto ta nenávist

Ad) Macek - slovo pokrytec od tohoto člověka zní legračně - ostatně jeho dosavadní život to jen potvrzuje

Ad) Odcházení - přečíst kousek hry a potom psát o kvalitách či nekvalitách filmu vyžaduje notnou dávku drzosti nebo hlouposti, v případě autora zřejmě  kombinaci obého

0 0
možnosti

zchátralý důchodce

6. 4. 2011 8:35
O Havlově odcházení z Facebooku:

„Oni jsou sami zaskočeni "kvalitou" díla! Je neskutečné co bývalých hereckých hvězd povalujících se v domově pro staré a odložené chudé herce - Kavčích Hor - se vyrojilo na této pro ně bohaté hostině. Sice chybí absolutně nějaký děj, nikdy by v tom nikdo z nich nehrál, protože se dívají na ČT2, ale když to smrdí kačkama ... Co jiného říci? Než Odcházení by zaujal titul typu "Život s hérečkouuu, nebo konkubínou". Ale co čekat od důchodce co zahájil důch. reformu u Chemapolu a končí u Bakaly?“

0 0
možnosti

Gašpo

6. 4. 2011 6:43
Je to také zvláštne

Myslím, že pán Havel si tento film mohol kľudne zaplatiť aj sám. Predpokladám, že na to má. No, asi nemá kľúčik od vlastnej pokladničky.;-)

Dovodom nízkeho diváckeho záujmu bude určite zmieňovaná tá špatná reklama, ktorú mu jeho odporci vyrobili. Mnohí sa do filmu navážali, bez toho že by o ňom niečo vedeli, už len z princípu, že je Havlov. To je proste fakt.

Lenže ja si myslím, že bez tejto špatnej reklamy by bola návštevnosť ešte nižšia. Že dosť divákov prilákala práve tá zvedavosť, či je to skutočne tak blbé ako sa o tom hovorí. Ja som film ešte nevidel a tiež mám práve to "zvedavé nutkanie" sa naňho vydať.:-)

0 0
možnosti

paulczynski

6. 4. 2011 7:13
Re: Je to také zvláštne

Mně stačila ta četba. Zpracování na filmový pás na obsahu nemůže asi nic moc změnit, myslím.

0 0
možnosti

Marta K

5. 4. 2011 22:57
odcházení Havel nezvládl...

Skvělé! Nedávno jsem četla rozhovor s Havlem v Mladé frontě o Odcházení a dost mě znechutilo, jak sebe a své dílo bral úplně smrtelně vážně a nepokusil se ani o špetku nadhledu... ( a pak, kdo je tu ješitný...) Myslím, že odcházení je právě to, co Havel ke své vlastní škodě nezvládl....

0 0
možnosti

snaduzdost

5. 4. 2011 22:32
kdyby se pan prezident Havel dozvěděl...,

člověče, nedělejte z pana prezidenta Václava Havla duševně nemocného člověka. To musí být panu prezidentovi naprosto jasné, když podepisoval smlouvu s ČT, že přispívateli na jeho film je i Jakeš, Štěpán, Švorcová a spol.  

0 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.