Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J73i83ř77í 60E40u87l69e42r

6. 8. 2015 11:15

Horko, ano, horko... Ale není to jen v naší mysli? Autorem blogu téměř adorovaný exprezident, exministr, expředseda parlamentu a expředseda ODS Klaus nám přece názorně a fundovaně vysvětlil, že žádné oteplování neexistuje a jde jen o fatální omyly několika, byť renomovaných, vědců. Tak jak to tedy s těmi vedry ve skutečnosti je? 314

0 0
možnosti
Foto

Nemůžeme vyloučit, že se na současné změně klimatu podílí i lidská činnost, protože se dějou hodně rychle.

 

A to je sakra málo na to, abychom skeptický, „Klausovský“ postoj k antropogennímu původu klimatických změn naší doby zavrhli jako nevědecký. Věda prostě NEVÍ. Přesto většina vědců považuje globální oteplení za nezpochybnitelný následek naší činnosti. Proč? Odpověď je jednoduchá, psychopatologická. My jako druh, a vědci zvlášť, trpíme narcistní představou vlastní omnipotence. Vidíme, že se něco děje s počasím - a protože se považujeme za všemocné, můžeme za to my. Topíme si v kamnech, a proto se od toho zahřívá celá planeta. Co platí v malém, platí i ve velkém.

 

Což ovšem není věda, ale sympatetická magie, kterou zdravý rozum chápe jako zábavnou hříčku nebo formu prožitkové psychoterapie, ne jako argument v diskusi!

2 0
možnosti
Foto

Díky za porci rozumu a nadhledu.

0 0
možnosti

Víc pitomin v jednom článku těžko kde najdete!:-):-):-)

0 2
možnosti

Nemecky poslanec za CDU Patzelt jde prikladem. Vzal si domu na byt dva eritreiske uprchliky. Prijde to pry levneji, protoze v prepoctu mesicni naklady na jednoho plati stat asi 50 000 Kc. (jenom letos pozadalo v Nemecku o azyl asi 400 000 lidi.) Kdyby to udelal kazdy obcan v Evrope, tak bude uprchlicka krise vyresena. Zatim tento dobry muz dostava pouze vyhruzne dopisy od sousedu. Ma ale urcite  sanci na dobrou trafiku v Bruselu.

0 0
možnosti

Petr - dobrý, jako vždy, a to nemusím vždycky se vším souhlasit. ;-)

Šrámek, člověče, vy musíte být těžce cool, když je 22 M nebo 37 K/osoba pod vaší rozlišovací schopnost. Že by vás taky živil ten socialisticko - dotační systém?

1 0
možnosti

J84a32n 58H41o73r19a

4. 8. 2015 22:44

Jen jasnovidci čtou v úterý hlody středeční; jen tak pro pořádek...

0 0
možnosti
Foto

Blog kde dneska znamená zítra.;-D

0 0
možnosti

T. Haas váš přítel? Pište do Parlamentních listů, ale i tak za takové slátaniny by vás asi vyhodiliR^. Doporučoval bych více obrázků, někteří vaši čtenáři to prý vyžadují a sloh ve stylu: slabikáře pro první třídu.

0 22
možnosti

Tento blog je takový místní Blesk. Máte pravdu, více obrázků by to chtělo, jeho čtenáři by to možná lépe pochopili.

0 2
možnosti

Nudááá. Člověk v tísni ... vždyť Vy vůbec nevíte o čem mluvíte. Koukl jsem do výroční zprávy za 2014 jako Vy... Například  300 milionů je od dárců ze světa mimo EU (nejde o Vaše daně), 295 milionů je ze zemí a organizací EU (opět nejde o Vaše daně) a položka státní rozpočet (147 milionů) je asi největší mystérium, protože zahrnuje Operační programy, což jsou klasické linky pro čerpání unijních prachů přiklepnutých ČR v rámci programového období 2007-2013. Část z těch prachů jen proteče skrze tuhle neziskovku jejich partnerům a Člověk v tísni jim dělá supervizora. Ostatně to tam přímo uvádí:

"Společnost Člověk v tísni je zapojena v řadě partnerských projektů, ve významné části z nich pakv pozici hlavního příjemce dotace (leading agency). Prostředky od donora určené pro partneryv těchto případech procházejí přes finanční účty společnosti, nejsou pro ni však ani výnosem,ani nákladem a nevstupují do Výkazu zisků a ztrát. V případě záporných částek se jedná o vratkynevyčerpaných prostředků od partnerů, které byly poskytnuty v minulých obdobích."

Operační programy, zejména ty z MPSV a MŠMT jsou složeny z unijních prachů a peněz se SR, typicky v poměru 85% + 15%. Takže skutečné náklady jdoucí z "Vašich" daní jsou nějakých mizerných 15% ze 147 mega = 22 milionů. A kolik z nich skutečně spotřeboval samotný ČvT ví jen ten, kdo má k dispozici grantové smlouvy.

Když už chcete házet špínu, nastudujte si metodiku a zajistěte, aby to nečetl nikdo, kdo má o věci aspoň minimální přehled. Zatím jste se nedostali z pozice zájemců o zjištění, jak jedna neziskovka utrácí cizí peníze (nikoliv vaše vlastní). Tedy z pozice kibiců.

P.S. Nedělám pro ČvT ani pro žádnou jinou neziskovku, takže pro házení hnoje na mou osobu použijte jiný argument.

1 9
možnosti

A pokud jste ve VZ 2014 nenašel sumu osobních nákladů, já ji našel (str. 82): 235 mega, z toho v ČR 158 mega na přepočtených 358 pracovníků. Tedy nějakých ubohých 37 K hrubého měsíčně na osobu (řadovky 26 K, hlavouni 43 K). Docela bída, to Vám řeknu.

Dokud jste dělal d. poradce, byla s Vámi větší sranda, teď krníte.

0 11
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.