Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lubossula

2. 6. 2011 7:39
Pavouku

"Ale výzvy podobného typu, v jejichž podtextu se skrývá fakt, že uvedení

signatáři se cítí být těmi Bohem vyvolenými, aby vedli nás zbloudilé mne

děsí." a proc jste tedy signoval D.O.S.T. ?

0 0
možnosti
PP

echo.3.

2. 6. 2011 11:03
Re: Pavouku

    :o))

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

1. 6. 2011 11:28
Zeptám se autora

p.Paulczyňski, zkuste v krátkosti popsat pár větami Váš boj proti korupci a mafiánskému klientelismu od počátku Vašeho působení a angažovanosti v politické a veřejno-občanské sféře.

Dělal jste vůbec něco, Vy antipetičníku?;-D.....Zřejmě ne. Pak ovšem stačí jedním slovem napsat, NIC!

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XV

31. 5. 2011 10:59
Mne zaráží jiná věc

Já prostě nechápu, že někteří lidé si myslí, že stačí "otočit vypínačem" a rázem tady bude bezkorupční prostředí. Vypínačem v podobě "skvělých" zákonů a nařízení. Jenže my tady už ty zákony máme, v podstatě máme "zákon na každý pšouk", jenže se nám jaksi nedaří je vyžadovat, PROTOŽE LIDÉ S NIMI NESOUHLASÍ, NEŘÍDÍ SE JIMI, NECHTĚJÍ SE JIMI ŘÍDIT.

Obyvatelstvo nelze naučit respektovat zákony tím, že každý budeme mít "za zády vlastního policajta", to je neufinancovatelné a i jinak nemožné. Díky komunistům se v ČR doslova rozpadlo vnímání obecné morálky a dodnes se neobnovilo. Morálka, to je to, v čem zaostáváme za Skandinávií nebo západní Evropou. Netvrdím, že ji musí mít nutně každý občan, ale v ČR je zcela jistě nižší % než třeba v Norsku. Morálku nelze nikde koupit, ale pouze tvrdě a pomalu naučit.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XV

31. 5. 2011 11:00
Re: Mne zaráží jiná věc

P.S. Bezkorupční prostředí není nikde, ani ve Švédsku, viz. tamní zlaté padáky z 90-tých let.

0 0
možnosti
MH

kolos.veliky

31. 5. 2011 10:36
Proti korupci je potřeba bojovat.

Za zlepšení politické kultury je potřeba bojovat. Peticemi se to ale rozhodně nepodaří. Jen ve volbách a pokud bude koho volit. Některé z těch, kteří jsou signatáři nebo v petičním výboru bych ve vládě rád viděl, jiné rozhodně ne.

V parlamentu a vládě je plno lidí, kteří říkají totéž co petice a chovají se jinak. Jak se říká - napříč politickým spektrem, nedávno prvně zvolené nevyjímaje. 

Jak věřit tomu, že ti noví se nebudou taky chovat jinak než dnes říkají? Není po volbách tak dlouho a někteří z těch nových se už taky vybarvili.

0 0
možnosti
K

klapste3

31. 5. 2011 10:30
korupce

Pavouku, kdybyste nebyl bývalým radním ve velkém městě a nebyl členem ODS, možná bych vám věřil ono spravedlivé rozhořčení. Vzhledem k tomu a k vaší minulosti (ne komunistické, ta mně nezajímá) to vypadá, že jste svůj příspěvek psal pod vlivem halucinogenů nebo jste spadl do české kotliny z Marsu. Ta petice má ve valné většině pravdu, je lhostejné kdo ji píše nebo podporuje. Vám samozřejmě nejde o obsah, ale právě o ty lidi, kteří jsou s peticí spojovaní. "Vlivní" politici mezi nimi by se dali počítat na prstech, ale to je vcelku jedno. "Radikální reforma", kterou "elta národa" (to je váš termín) požaduje  není revoluce v ulicích ala Egypt, ale důsledné dodržení všeho toho, co politici všech stran slibují. Slibují, ale neplní a plnit nebudou. Vy víte lépe než kdokoliv jiný, že korupce je u nás všudypřítomná že není vybájená, politici hledí hlavně na sebe a své zájmy a kmotři a lobisté hýbají figukami dnes a denně. Pokud to nevidíte jste slepec, to v lepším případě. 

0 0
možnosti
SN

kuča

31. 5. 2011 10:42
Re: korupce

:-)........pro klapste 3 : Úplný a bezvýhradný souhlas! Demokracie podle názvu, jinak si mafiáni pronajali politiky (ne zadarmo), k postupnému dosahování svých cílů! 1O % super bohatí, ostatní postupně žebráci! Zatím je dobře (alespoň pro mně a nestěžuji si), ale pád se rychle blíží a je mi moc líto mých dětí a vnoučat, které tento marast bezvýchodnosti postihne! !!

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

31. 5. 2011 9:39
kdyby volby mohly něco změnit

Nechápu, co vás vede k šíření tohoto nesmyslného memu. Volby mohou něco změnit, proč by se jinak snažili o to lití prachů do kampaní a dehonestaci odpůrců a pozastavení činnosti konkurenních stran?

Tenhle mem má jediný smysl - zabránit tomu, aby lidi přišli k volbám a zkomplikovali "jim" (= těm, "co by je dávno zakázali") život.

Ad petice - soudíte podle těch co ji iniciují, nebo jejího obsahu?

0 0
možnosti
K

karelman

31. 5. 2011 9:09
Pane Pauczynski, vaše rada

Buďte tak hodní, založte hodnověrnou stranu, zvítězte s ní ve volbách a ukažte národu, jak ze současného marasmu vybřednout nemá pro tuto společnost, která je  bohužel z větší části tvořena buď zabedněnci nebo komunisty nebo právě, korupčníkyy, smysl. Správná rada by měla znít takto: Založte si stranu, jejímž jediným ideovým východiskem je korupce, a to jak korupce vnější (drobilování veřejných peněz) tak i vnitřní (uplácení členů výkonné rady), která umí uplatit reaktory Staré fronty fčera a která má blažkoidní ideologii koalic. Já se vám, pane, fakt divím, vždyť vy sám nemůžete věřit tomu, co píišete. Neděláte nějakou diskuzní brigádu. Mikeska

0 0
možnosti
MB

buxus

31. 5. 2011 9:22
Re: Pane Pauczynski, vaše rada

No jo, ale kdyby každý, kdo není spokojen s našimi politiky zakládal politickou stranu, tak už by v našem národě nezbyl nikdo, kdo by pracoval. A kdyby každý, kdo tu politickou stranu založit nechce, nesměl říci svůj názor, tak by to asi nebylo také to pravé.

0 0
možnosti
H

Hufner

31. 5. 2011 9:07
Univerzita v Plzni....

Zahlédl jsem tam Rumla, Šiklovou, Peha.... a udělalo se mi špatně.... Nevíte někdo, jak dopadla ta rezoluce proti Janečkovi, že bere moc peněz? Ten pohrozil Svěrákovi a dalším, že uveřejní jejich příjmy v ČT a ti protestující borci se vytratili jak pára nad hrncem;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MB

buxus

31. 5. 2011 9:46
Re: Univerzita v Plzni....

No a vlastně - proč tím jenom hrozí? Ti lidé pracují pro ČT na základě veřejných zakázek a ČT je placena z veřejných peněz (poplatky hrazené ze zákona a pod sankcí). Takže Janeček by neměl vyhrožovat a normálně to zveřejňovat - tedy u všech.

0 0
možnosti
MB

buxus

31. 5. 2011 8:27
Tihle permanentní petičníci mají jeden problém

Jejich známá jména přitahovala na začátku pozornost, ovšem jakmile se tyto petice začaly opakovat ke všemu možnému i nemožnému, začala pozornost konvergovat k nule. Takže dnes jejich petice už skorem nikoho nezajímají. Média zatím nemají okurkovou sezónu (také díky španělským okurkám), takže ani v nich moc velká šance neexistuje.

0 0
možnosti
JD

pedr64

31. 5. 2011 8:33
Re: Tihle permanentní petičníci mají jeden problém

he, he, možná termín "okurková sezona" získá nový význam

0 0
možnosti
T

twin

31. 5. 2011 8:25
Pane Paulczynski,

prosil bych o odkaz na tu petici. Rád bych ji také podepsal.

0 0
možnosti
G

Gašpo

31. 5. 2011 8:36
Stačí trochu googliť:

http://verejnostprotikorupci.cz/

0 0
možnosti
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.