Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

Jáchym

29. 4. 2009 11:28
Tak Kikulitě se nelíbí

Tak Kikulitě by se nelíbilo, kdyby někdo fackoval její dítě. Zřejmě patří k těm správným rodičům, tzv. inrodičům. V našem domě včera nějaké dítě vyrylo do zdi u výtahu sprostý obrázek. Kdybych to dítě při tom přistihl, měl bych mu jednu vlepit, anebo ho chytit za ucho a dovést k jeho matce, aby mě rozcupovala na kousky?  Stalo se mi, že jsem na ulici otevíral dveře od auta, abych nastoupil, a tu začal kolo očurávat pejsek, který byl na vodítku. Dáma středních let mu to vodítko dokonce povolila, aby se mu čuralo lépe. Na kolo auto. Povídám: "Paní, co kdybych vám toho psa nakopl? Vám nevadí, že něco ničí a to něco není vaše?" Někteří lidé mají zajímavý přístup k životu: Když něco ničí někdo jný, je to vandalství, když to ničí mé dítě, je roztomilost - to víte, je to ještě dítě...

0 0
možnosti
C

cojanato

29. 4. 2009 11:45
Re: Tak Kikulitě se nelíbí.....A Vy to zase obkecáváte !

Pane, nic ve zlém, ale nějak jste nám zapoměl sdělit další průběh, t.j., závěr té historky . Třeba, které kolo ten pes očurával, co Vám odpověděla ta dáma s psíkem, jak jste to následně dořešil, zda jste nakopl toho psa, případně tu dámu, nebo zda zůstalo jen u Vašich nekompromisních verbálních dotazů na tu dámu ve středních letech,

a zda jste vůbec odjel nakonec s tím autem bez větších problémů?

Tak, jak to dopadlo ? Svěřte se nám !;-D

0 0
možnosti
KF

kikulita

29. 4. 2009 9:44
dnes s Vámi nesouhlasím

Jestli si myslíte, že výchovu vyřešíte násilím, tak je to čistě vaše věc. Celý článek mi vyzněl tak, že se prezentujete, jak jste úžasný rodič a na Vaše výchovné metody byste nejradši měl patent. No, to by se dalo strávit, každý jsme jiný. Ale fackovat cizí dítě, nezlobte se na mě, ale kdybyste to udělal s mým dítětem, tak by Vám nepomohlo ani že jste o třicet kilo těžší a třicet cm vyšší. Rozcupovala bych Vás na kousky. ;-)Vaše články se mi líbí, ale dnes to byl od Vás pro mě krok vedle.

0 0
možnosti
JN

fix

29. 4. 2009 10:13
Re: dnes s Vámi nesouhlasím

Záhlavec v pravou chvíli není násilí, ale nezbytnost. Zkuste po dobrém vysvětlit tříletému dítěti, že čokoládu (moped, nákupní košík, boty s blikačkou - cokoli si zamane) nedostane , když modrá, vřeští, kope a jeví snahu válet se po zemi. Přesně takové situace jsem byla nedávno svědkem. Když holátko začalo mlátit matku pěstičkama do obličeje a plivat na ní, o užitečnosti jedné na p.del už nepochyboval ani zarytý humanista.

0 0
možnosti
G

Gloom

29. 4. 2009 9:08
Pod to se podepíšu

Ahoj Pavouku!!! tak pod tenhle článek bych se podepsal. Ne proto, že bych se považoval za svatouška, který má právo kritizovat ostatní. Přece jen si moc dobře vybavuji průsery, kterých jsme se nadělali jako kluci. Ale podepsal bych se pod tu zodpovědnost či spíše liknavost rodičů. Myslím, že je to důsledek doby. Každý je pod presem, že neví, co by dělal dřív. Žroutů volného času v podobě televize, počítače, internetu a dalších lákadel je tolik, že lidi neví, kde brát další čas. A první, co to odnese, je vzájemný kontakt rodičů a dětí. Co naplat, že má každý mobil, takže když by byl problém, můžou si navzájem zavolat. Pokud se rodiče nezajímají o volný čas potomků, bude to jen horší. Dokonce mi připadá, že se na ten mobil spoléhají až moc.

Když jsem byl kluk, byly v televizi pořady pro děcka asi tak 2. Magion a Studio kamarád. Zbytek času jsme měli spoustu kroužků, pionýra (nemyslím politicky ale jako náplně volného času), takže i dost vybití. Dnes mi připadne, že je to luxus.

0 0
možnosti
PP

pavouk první

29. 4. 2009 9:11
Re: Pod to se podepíšu

Howhgh.

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

29. 4. 2009 7:57
Kde jsou rodiče?

Třeba leží někde ve fakultní nemocnici...

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora.2

29. 4. 2009 8:06
Re: Kde jsou rodiče?

Nebo stojí ve frontě na sociálce. To bude asi přesnější ;-)

0 0
možnosti
C

cojanato

29. 4. 2009 0:48
Paulczyňski, v mládí neposlušné děcko !

Pavouku, to mělo být něco jako oddychovka nebo jen náhradní, zástupné téma?

Že prý děti kdesi na kolejích nebo se zapalovačem v nějakém seníku a pak zjišťujeme, že jste někde u odpadkového koše mlátil po hlavě cizího kluka rozjívence a ještě byl neurvalý na jeho neuvědomělého tátu a vyvolal tak pouliční konflikt. To,že jste v mládí dostával facek jako much a stal se z Vás cholerik, Vás však neopravňuje mlátit cizí děti, když je možno je jen lehce seřvat nebo i jen slušně napomenout.

Paulczyňski hodné dítě nebyl, protože taky rodiče moc neposlouchal. A neposlouchal ani pana faráře, který prý mu dal za ucho, takže bylo s údajným ministrováním hned konec a z malého Paulči se hnedle stal ateista a neznaboh a neposlouchal dál. 

A když mu táta údajně jednou sděloval, že "komunisti stejně jednou půjdou do pr.ele", tak si to vyložil úplně jinak a v r.68, za hukotu sovětslkých tanků, k nim sám vlezl.

Takže, kdyby šli jednou komunisti do pr.ele, musel by i Paulczyňski jít ruku v ruce s nimi !

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

29. 4. 2009 0:00
zlatý věk už byl, je stále hůř a hůř

Podle mě jste pro svůj věk už poněkud pozapomněl na lumpárny, které jste coby malý kluk prováděl. Co se týče Vašich dětí, jistě jste jim nebyl celé dny za zadkem a to, že rovněž prováděli nějaké skopičiny, jste se jednoduše nedozvěděl, protože jste měli, oni i Vy, štěstí, že se nikdy nic nestalo. Pokud si tak vzpomínám, bylo těm přejetým dětem 10 a 14. Byla jsem na poměry své generace extrémně hlídané dítě, přesto v 10, natož ve 14 už jsem i já měla určitou volnost. Když občas odpadla ve škole hodina, chodily jsme s holkama na Kampu na molo (dnes už se tam jen tak vlézt nedá, tenkrát to šlo bez problémů). Kdyby se nedej bože některé z nás něco stalo, lynčoval byste rodiče? Tato generace má své specifikum, ale poněkud jiné, než jste měl zřejmě na mysli - čím dál hůře se smiřujeme s tím, že tragedie se bohužel čas od času stávají a ani seběvětší kontrolou svých dětí až do jejích dospělosti jim nemusíme zabránit.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

29. 4. 2009 0:33
Re: zlatý věk už byl, je stále hůř a hůř

Takže 10 a 14, jsem ty Vaše P.S. původně nečetla.

0 0
možnosti
HN

handour

28. 4. 2009 23:09
Za tu facku

tomu hajzlíkovi...R^ Za mých školních let platilo - škoda rány, která padne vedle. Většina kamarádů mojí dcery neumí pozdravit, poděkovat, říct promiň...co je nejhorší nejsou schopni dát dohromady jednu kloudnou větu, dnešní děcka jsou obrazem svých rodičů, kteří na ně nemají čas...Když přijdou z práce, chtějí mít od svých dětí hlavně klid, a je jim fuk, kde jsou a co dělají a pak se stávají takové tragédie. Byla jsem svědkem, kdy jeden otec komentoval chování svého syna - "to je práce školy, ať ho tam vychovají...":-/Rv

0 0
možnosti
W

wiki5.5

29. 4. 2009 0:43
Re: Za tu facku

ehm... no tak stara nejste :-)

0 0
možnosti
P

pesimista

28. 4. 2009 20:35
za totálně nejpitomější příspěvek

lze hodnotit blábol !KOBLICHA"; typický to produkt hysterických antikomunistů

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

28. 4. 2009 19:55
Ale no tak,

před patnácti lety jsme s klukama dávali na koleje klíče a drobné mince a nechávali je přejet vlakem, pak jsme je v kolejišti hledali. Nebo jsme chodili dírou v plotě na patrony na střelnici. Před třiceti lety kolega s partou v zimě pořádali bitvy s "tříštivými střelami" (to se udělají malé ledové koule (poslouží i kamínky) a obalí do měkkého sněhu, při dobré trefě se ty malé kuličky pěkně rozletí po okolí) a podomácku vyrobenými petardami, kterými dělali díry do sněhových hradeb.

Děcka blbla vždy a vyskytovala se v místech, kde by neměla. A když jsou blbá, tak to odnesou (nechápu, jak může čtrnáctiletý výrostek vběhnout pod vlak, já zvládal rozlišit, zda vlak jede či ne, už v devíti).

Ano, je to tragédie pro jednu rodinu a blízké okolí, ovšem není to nic výjimečného, prostě se to stává.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

29. 4. 2009 0:14
Re: Ale no tak,

Pan autor určitě taky dělal podobné lumpárny, jen už na to zapomněl. Jedna moje známá má své dítě na jakési francouzské škole (pro přesnost jde o osmileté gymnázium, tedy pro žáky ve věku cca 11-19 let), kde dítě v průběhu vyučování (tedy i během polední pauzy či odpadlých hodin) nesmí opustit budovu a je-li mu méně než 18, má rodič povinnost zajistit plnoletého, který jej ve škole vyzvedne (týká se i 16-17 letého výrostka). Ano, toto je řešení, takto opravdu nebezpečí minimalizujeme. Ale opravdu to pro své děti chceme? Je to svým způsobem i pohodlnější - obětovat svůj čas či peníze za nějaký dozor je příjemnější než se bát, ale opravdu svým dětem nechceme dopřát ani tolik svobody, co jsme měli v mládí sami? Ještě poznámka pro rejpaly: děti nemám a bohužel jsem ženská, takže budu vůči svým dětem hyperprotektivní v maximální míře, jakou mi okolní společnost dovolí, to ale vůbec neznamená, že je takový postoj správný.

0 0
možnosti
C

cojanato

28. 4. 2009 18:54
Paulczynski,PavoukRudy,bolsevik,mlati-cizi-deti!?

Pavouku,kecy!Blaboly!

0 0
možnosti