Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

forestjump

16. 4. 2009 9:10
Nejen prygl a Brno

Většinou si blogy jen přečtu (některé, mezi jinými hlavně Váš), ale nereaguji a nediskutuji (u těch politických je to vstup do žumpy). Nejsem v žádném případě zelený, ale občas zajdu k vodě na ryby vyčistit hlavu. Nejčastěji je tou vodou Plumlovská přehrada u Prostějova. Dva roky jsem ze břehu pozoroval vysypávání něčeho do vody. Náklady na vyhubení sinic se údajně pohybovaly ve výšce "pouze" několika milionů. Výsledkem je, že na konci tohoto roku bude snad přehrada vypuštěna a zcela sanována. Asi za peníze EU (tedy naše). To jen tak pro informaci, že u Vás to nemůže být jinak. Řešení koncepční samozřejmě předpokládá i to, co uvádíte o přitékající vodě plné fosfátů. Takže pro informace do Prostějova, kromě sypání něčeho do vody se prováděly i pravidelné rozbory "ošetřené" vody. Mohlo by to být poučné. Vše pod "záštitou" senátora Radima Fialy.

0 0
možnosti
PP

pavouk první

16. 4. 2009 17:55
Re: Nejen prygl a Brno

Ano, ví se  o řadě možností. Proto v době když jsem byl radním jsme v této věci byli obezřetní a nehrnuli jsme se do bitvy o jejímž vítězném konci jsme nebyli přesvědčeni. Slepenec zvaný koalice si podělil sféry vlivu a Zelení dostali tuto hračku. A tak si hrají. Hlavně  že penízky tečou. A výsledek? Hin se hukáže, jak pravil Kozina.

0 0
možnosti
C

cojanato

15. 4. 2009 13:12
Poručíme větru, dešti,.....Paulczyňski, vám v hlavě třeští?

Pavouku, víme dobře, že poroučet větru a dešti chtěli hlavně komunisti-bolševici, kterým jste se kdysi sám upsal ceduličkou, jako ďáblu. Zase si musíte do někoho kopnout, tentokrát opět do těch Zelených. Pro vás jsou zelení něco jako červený hadr pro býka.  Brněnský "prygl" znám docela dobře, a také vím, že přehrada byla vystavěna již za první republiky. Hlavně za éry komunistů ä s rozšiřováním výroby, průmyslové, bytové i rekreační výstavby se enormě zvyšovala produkce znečištění. Pochopitelně i v povodí řeky Svratky, do které pak bez čištění po několik desetiletí tekly další odpady - "socialistické zvratky". A odpady do našich řek tečou stále, nejen do brněnské přehrady.

Paulczyňski, chcete snad říci, že za tu devastaci a za ten, "bordel", co tam natekl za 40 vlády KSČ a bohužel i za posledních 20 let "posametových", mohou ti zelení, kteří se pokusili situaci řešit a zlepšit?  No, co jste pro ten prygl udělal vy, komunální politik, a co vaši straničtí kumpáni a vláda?   

0 0
možnosti

oldiess

15. 4. 2009 16:47
Re: Poručíme větru, dešti,.....Paulczyňski, vám v hlavě třeští?

Paradoxně ale za kománů se tam ještě koupat dalo, i po r. 1989, nevím jestli se pak číše naplnila nebo se ještě přidávalo, v každým případě na to všichni od té doby kašlou a jen si občas chce  někdo přivydělat

0 0
možnosti
PP

pavouk první

15. 4. 2009 12:59
Napsal mi kámoš

Pěkná fotka za 200 milionů. A on ví co píše, je to profi fotograf.

0 0
možnosti
PR

pá_ja

15. 4. 2009 12:46
Já naivka,

jsem si myslel, že naši páni radní se radí s odborníky ne jen mezi sebou. to to dopadlo.

Karma a více témat o našem Brně!!;-D

A co pro to udělat, aby se něco změnilo?

Hlavně neříkejte volit, protože to jsem udělal a ačkoli vyhráli ti praví (v pravém slova smyslu), tak to dopadlo úplně obráceně, to jsem doteď nerozdýchal!

0 0
možnosti
PP

pavouk první

15. 4. 2009 12:50
Re: Já naivka,

To nás nerozdýchalo víc.;-€

0 0
možnosti
RP

Robert Pospíchal

15. 4. 2009 10:48
Zdravím

Ode mne taky jasná karma ;-)R^

0 0
možnosti

oldiess

15. 4. 2009 11:38
Re: Zdravím

No jo, ale i tak málo reakcí je důkazem, jak jsou lidi apatičtí a je´jim to v podstatě jedno. Možná ale jen Brňáci nechodí na blog;-D

0 0
možnosti

oldiess

15. 4. 2009 8:40
Smutný ale pravdivý

Další důkaz toho, že nás řídí amatéři, kteří rozumí jen provizím. Na přehradě je hůř než za bolševika, a všem z nich je to úplně jedno. Díky za pregnantní článek bez zbytečných kudrlinek, probudí ale někoho? Karma aspoň za naději!

0 0
možnosti
PP

pavouk první

15. 4. 2009 8:56
Re: Smutný ale pravdivý

Nejhorší je, že hlídací psi demokracie jim to buď žerou nebou jsou najatí. To dělat my, to by bylo řevu. Dík za karmu. Tady jich moc nebude. Nevyskytuje se tam Paroubek, Rath ani topomlýnek.

0 0
možnosti