Partnerské desatero: 10 věcí, které je třeba ve vztahu dodržovat

Instantní návody neexistují, ale s některými pravidly se prostě žije líp. Proto i v bibli najdete desatero. A jak by mělo vypadat novodobé desatero pro fungující partnerský vztah?
  1. Nikdy, nikdy, ale opravdu nikdy nelezte partnerovi do mobilu, mailu, Facebooku. Pokud máte podezření, zeptejte se, ale nesnižujte se ke slídění. Tím ponížíte jen sami sebe a připravíte se o sebeúctu.
  2. Dříve platilo: zatloukat, zatloukat a zatloukat. V dnešním technologickém světě dodržujete spíše pravidlo: mazat, mazat, mazat. Proč? Lidi zkrátka neumí dodržovat pravidlo číslo jedna.
  3. Respektujte se. Nepředělávejte partnera, važte si ho pro to, jaký je, a respektujte jeho odlišnosti, které se vám nelíbí. Ani vy nejste dokonalí.
  4. Překvapujte se. Buďte pozorní jen tak, bez pádného důvodu. Prostě si dělejte radost jen tak.
  5. Nikdy nesrovnávejte partnera s ex. Nikdy.
  6. Nezesměšňujte partnera na veřejnosti. I kdyby historka byla sebevtipnější, nechte si ji pro sebe.
  7. Děkujte a proste. Buďte k sobě zdvořilí. I když jste spolu 10 let, buď k sobě zdvořilí a laskaví.
  8. Mluvte jen za sebe, ne za svého partnera. Žádné “my chceme, my nechceme, my milujeme”. Váš partner si vás nenajal jako tiskového mluvčí.
  9. Nepoužívejte scénářová slova, jako jsou: zase, jednou, vůbec, samozřejmě, nikdy, stokrát, vždycky. Jsou to slova, která odkazují na to, že to není poprvé. Jak na vás působí tyto věty? “Copak zase chceš? Mohl bys jednou uklidit ten talíř? Už zase začínáš? To jsi celý ty.“
  10. A hlavně. Milujte se a mějte se rádi.
Autor: Jan Patrman | pondělí 6.2.2017 6:00 | karma článku: 20,73 | přečteno: 1086x