Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zajímavá nej mistrovství světa v Brazílii 2014

Jako dobytek na seno se těšili všichni hráči, trenéři a jiní sportovní delegáti z celého světa na nejprestižnější fotbalový turnaj v Brazílii. Nějací nadšenci nakonec ale moc spokojeni nebyli, jiní zase skákali radostí. Fotbalové mistrovství světa přineslo hodně zajímavostí. Pojďme si připomenout NEJ fakta a události.

NEJvětší překvapení (tým)

Porazila Urugay, Itálii a v penaltách si poradila s Řeky. Dostala se do čtvrtfinále, kde hrála velmi dobré, ale smolné utkání s Nizozemím. Znovu hrála penalty, ale v tomto zápase nevyhrála. Velký podíl na jejím neúspěchu měl nizozemský gólman Krul, který dvakrát chytil jí kopnutou penaltu. Sice se do semifinále neprobojovala, ale hrála po celou svou cestu do čtvrtfinále líbivý fotbal. Ano, je to Kostarika.

NEJvětší propadák (tým)

Většina lidí, jenž sledovala MS, asi očekávala, že se do finále Španělsko nedostane, ale že by se nevyhrabalo ani ze základní skupiny? To asi jen tak někdo neočekával. Natož aby zažila debakl 1:5 s Nizozemím. Španělsku na tomto turnaji nešlo skoro nic. V bráně se na dva (rozhodující) zápasy postavil Iker Casillas, který, hlavně proti Nizozemí, dělal prakticky jen chyby. Na jeden gól dokonce i přihrál. Na špatný výkon brankáře ani neodpovídali hráči v útoku. Španělsko by se mělo stydět za celkový počet vstřelených branek. Hráči jako Iniesta, Xavi, Torres, Costa a jiní dokázali vstřelit pouhopouhé čtyři branky! I samotné Alžírsko jich mělo sedm. Po srhnutí....nepovedený turnaj, velmi nepovedený. Na to, že obhajovali mistra světa...

NEJpřekvapivější událost

Na zápas Kostariky s Nizozemím se asi každý těšil. Očekávání bylo takové, že si Nizozemci zlehka vybojují semifinále. Pravda ale byla jiná. Základní hrací doba + nastavení: 0:0. Penalty. Kouč nizozemské reprezentace Luis van Gaal staví překvapivě do brány Tima Krula. Všichni si říkají, proč tuto "blbost" dělá. Odpověď přichází za pár desítek minut. Postup Nizozemí díky Krulovi, který chytl dvě penalty. Tim Krul je nizozemský hrdina. Díky si také zaslouží i trenér van Gaal, který se nebál Krula, náhradníka, postavit. Krul zažil první vstup na trávník na šampionátu a hned měl převelikou zásluhu na postup do semifinále.

NEJvětší smolař

Vstřelil čtyři góly, na pátý už nemohl ani myslet. Neymar, brazilský útočník, utrpěl zranění, které ho distancovalo po zbytek šampionátu. V utkání s Kolumbií ve čtvrtfinále musel být převezen do nemocnice kvůli případnému ochrnutí. Neymar, podle trenéra Brazilců, řekl, že necítí nohy. Kolumbijský hráč Zuníga Neymarovi skočil na záda, čímž hráče ve žlutém složil k zemi. Nakonec je z toho "jen" zlomená obratel. Ve finále už si nezahraje. "http://www.youtube.com/watch?v=6wgsNSpiXCY"

NEJvětší překvapení (hráč)

James Rodriguez zažil premiérové mistrovství světa o kterém sní každý fotbalista. V dresu Kolumbie nastřílel neskutečných šest gólů a tím se posunu k nejlepším střelcům šampionátu. Tento dvaadvacetiletý ofenzivní záložník dotáhl svou Kolumbii až do čtvrtfinále. Player z AS Monaco bude moci očekávat nějakou tu prosbičku od lepších evropských týmů, jestli by nešel kopat za ně. Kdo ví, třeba uvidíme jednou toto talentované překvapení MS hrát za Real, či MU...

NEJkrásnější gól

Lahůdku v podobě krásného gólu jsem vybral z prvních utkání základních skupin. Nizozemí tehdy deklasovalo Španělsko 5:1. Velikou zásluhu na tomto výsledku měl ofenzivní záložník Arjen Robben. Jeden z jeho gólů se bude určitě zapisovat mezi nejhezčí góly historie MS. Přihrávku dostal asi padesát metrů před soupeřovou brankou a přesprintoval hřiště rychlostí 37 km/h! Nejen že vstřelil nádherný gól, ale je i teď nejrychlejší fotbalista na světě. "http://www.youtube.com/watch?v=e5lsUmAQ_5o&feature=kp"

Autor: Patrik Čermák | úterý 8.7.2014 13:07 | karma článku: 17,89 | přečteno: 2439x
  • Další články autora

Patrik Čermák

Jaký je největší favorit na zisk ceny nejlepšího atleta roku?

Největší atletické závody již započali odpočinek. Skončila Diamantová liga, své si odbyli také pořadatelé MS v Pekingu. Začíná ale hlasování nejlepších evropských atletů. Galavečer proběhne 17. října v Lausanne.

17.9.2015 v 19:55 | Karma: 4,47 | Přečteno: 123x | Sport

Patrik Čermák

Fejeton: Penalta, proč Plzeň?

Sledoval jsem utkání Plzeň – Dukla. Překvapením byl první gól v síti Viktorie a náhlé nezapískání dvou penalt. Poté ale v dalším poločase padly další góly, dva z nich ale z penalty. Byly to jasné desítky?

16.3.2015 v 19:45 | Karma: 10,67 | Přečteno: 836x | Diskuse| Sport

Patrik Čermák

Rosický v základu Arsenalu. Wenger se ho asi nechce vzdát.

Český reprezentant zářil v zápase s QPR, kdy vstřelil vítěznou branku Gunners. V nědělním důležitém utk West Hamem neseděl ani na lavičce náhradníků.

28.12.2014 v 17:46 | Karma: 6,39 | Přečteno: 565x | Diskuse| Sport

Patrik Čermák

Neuer by měl Zlatý míč vyhrát. Posunul chytání do další úrovně.

12. ledna se uskuteční v Curychu vyhlášení známé ankety Zlatý míč FIFA. Kulatou sošku bude vlastnit jeden z trojice Messi, Ronaldo a už i minulý rok očekávaný Manuel Neuer. Argentinský forward s nagelovaným Portugalcem bojují v této soutěži už několikátý rok a vždy to jeden z nich vyhraje. Letos se k nim ale přidal gólman Bayernu Mnichov.

26.12.2014 v 19:21 | Karma: 9,83 | Přečteno: 616x | Diskuse| Sport

Patrik Čermák

Český fotbal nedokáže hrát dvě ligy zároveň. Důkazem je Sparta.

Sobotní derby mezi Plzní a Spartou vyhrál tým ze Štruncových sadů. V Doosan aréně to hodně vřelo, hlavně v druhém poločase, kdy Sparťané nemohli udržet nervy. Bylo to příčinou velkého množství karet. Utkání lépe zvládla Plzeň, která vyhrála 2:0, i přesto, že jim domácí fanoušci poštěli na hřiště dýmovnice, přes které se nedalo hrát - nebylo vidět na pár metrů. Rozhodčí Jan Jílek musel tedy třikrát zastavovat průběh hry a čekat, až bude lepší viditelnost.

2.11.2014 v 10:25 | Karma: 9,34 | Přečteno: 939x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

POLITICKÝ DIÁŘ: O falešné hře Evropana Fialy a štoku navíc

2. května 2024

Premium O tom, jak se za deset let změnil názor Petra Fialy na Evropskou unii či o debatě k důchodové...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, policie ničí barikády a zatýká

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  12:58

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

Rusové na Ukrajině použili zakázaný chlorpikrin, tvrdí USA. Kreml to odmítá

2. května 2024  12:35

Kreml ve čtvrtek označil za nepodložená tvrzení Spojených států, že ruské invazní síly použily...

  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 521x
Jsem student, který se zajímá o sport ve světě, a to především o fotbal,tenis a atletiku.

Seznam rubrik