Sparta se oddálila Plzni a zahraje si s ní v příštím kole.

Lídr ligy, Sparta, včera večer bojovala s nejníže umístěným týmem a to Bohemians 1905. Bohemians má po sedmnácti zápasech 14 bodů a gólů dala stejně tak. Tím by vypovídalo, že pražští Klokani nebudou hrát moc ofenzivně. Sparta je na tom naprosto opačně. V sedmnácti zápasech dala 45 gólů a je na prvním místě s pětačtyčiceti body. Tím že má dobrý útok, se ale neprojevuje na nekvalitě obrany. Sparta zatím obdržela pouhopouhých jedenáct branek. 

Na začátku to vypadalo, že Sparta dokáže, že je jednoznačných favoritem zápasu, jelikož se prakticky nehrálo na jiné straně, než na půlce Bohemians. První čtvrthodinku se Sparta dotávala čím dál více do ofenzivy a vytvářela si tím šance a několik standartních siuací.  Asi v půlce prvního poločasu se ale hráči hrající v zeleno-bílých dresech probraly a hráli vyrovnanou partii. Tím, že Bohemians zabrala, zabrala i Sparta a hned to bylo vidět. Sparta znovu tlačila, ale obranná zeď „Klokanů“ nebyla prostupná. Až ve 24. minutě si míč vzal do parády Josef Hušbauer, který se vyhnul jednomu z obránců a poslal míč do brány mezi nohama brankáře. Jeho gólem předběhl Davida Lafatu v počtu nastřílených branek.

Další gól přišel ve 29. minutě, kdy se do dobré šance dostal hráč Bohemians jménem Lietava, který se pokoušel střílet na bránu, ale místo toho poslal střílený centr podél brankové čáry. Mário Holek naneštěstí pro Spartu míč hrudníkem tečoval do vlastní branky. Bohemians tím srovnala na 1:1.

Na druhý poločas si obě mužstva připravila řádku nepřesností a ztrát míčů. Sparťanský hroťák Lafata nehrál také moc dobře, a proto byl na hřiště přivolán Roman Bednář, který si se svou postavou na hřišti může dělat prakticky cokoli. Sparta hrála na dva hroty a hned to bylo znát. Tým z Letné zapnul motor a přicházeli přesné přihrávky. Roman Bednář je sice náhradník za Davida Lafatu, ale když přijde na trávník, tak hra zažívá renesanci z prvního poločasu. Bohemians byli dlouhou dobu pod tlakem a obranná zeď se občas rozpadávala, čímž přicházely buď šance červených, nebo fauly Klokanů.

Poslední gól padl po Lafatově hlavičce, na kterou mu centroval obránce Costa, který se skvěle proběhl po celé délce levé postranní čáry na půlce Bohemians. Sparta tím v 73. Minutě otevřela vrátka třem bodům, které Spartě zvyšují náskok na druhou Plzeň.

Hra Klokanů se nijak zvlášť neměnila. Sparta hrála pořád ofenzivně a tím zeleno-bílý neměli šance na postupný útok. Sem tam přišla dlouhá přihrávka na pravého záložníka Horu, ale ten buď zkazil finální přihrávku, nebo ho zastavil obránce Costa.

Sparta zápas dovedla do úspěšného konce a v 19. kole si zahraje s Plzní, od které ji dělí osm bodů. Plzeň však hraje dnes hraje utkání se Znojmem, ve kterém je jako Sparta jednoznačným favoritem.

Autor: Patrik Čermák | neděle 2.3.2014 10:45 | karma článku: 5,20 | přečteno: 350x