Ronaldo a Bale. Kdo bude v budoucnu platnější pro Real Madrid?

V semifinálovém utkání Ligy mistrů si český brankář Petr Čech, který hájí branku anglické Chelsea FC, vykloubil rameno. Zranění ho distancuje na několik zápasů a trenér Chelsea Mourinho počítá, že tato přestávka se na zkušeném gólmanovi nepěkně zapíše. Už jsou dohady, jestli se do Chelsea vrátí už mediálně známý brankář Courtouis. Courtouis by se s Čechem popral o brankářskou jedničku a z Mourinhových slov jde vyčíst, že by byl Courtois lehkým favoritem. Tato brakářská dvojice by tak po další sezónu asi napodobovala brankářskou dvojici z Realu Madrid, Ikera Cassillase a Diega Lopeze. Iker Cassillas chytá utkání v Lize mistrů a Diego Lopez hájí branku v lize. Nebo by mohl Petr skončit na střídačce a sedět v ní a čekat, jestli se případná jednička nezraní.

O místo v základní jedenáctce se může bát i útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo. Rychlého a dobrého střelce často v zápasech nahrazuje ještě rychlejší a neméně dobrý střelec Gereth Bale, kterého si trenér Carlo Ancelloti přivedl z anglického Tottenhamu. Oba hráči mají oblíbený post levého útočníka. Pro trenéra je to velmi výhodné mít na dva prakticky stejné hráče na jeden post, může si vybírat, koho pošle na trávník od začátku. Takto to ale nevnímají samotní hráči. Musí bojovat o každou minutku, kterou chtějí strávit na trávníku, musí podávat dobré výkony k tomu, aby si zajistili důvěru trenéra. Ano, Ronaldo si ji už zajistil tím, že dává góly, je platným hráčem po celý zápas, ale protože přišel nový, rovnocenný plejer, musí makat novu a znovu, aby si místo udržel. V jednom se ale oba liší - v účesech. Ronaldo nosí ofinu otočenou dozadu a Bale ji nosí postavenou nahoru. Ale to není tak podstatné. Chtěl jsem tím říci, že jsou prakticky stejní hráči. Bale s Ronaldem jsou jako dvojice z Barcelony, Initesta a Xavi. Stejně myslí, myslí tzv. dopředu, hrají stejně a oba jsou nebezpeční, když jsou na hřišti.

Bylo by zajímavé, kdyby Ancelloti postavil proti Bayernu v LM oba dva do základu. Byla by to veliká zbraň proti Bayernu, kterého teď trápí obrana. Má sice skvělé hráče dopředu, kterými jsou Frank Ribéry, Arjen Robben, Mario Mandžukič a další, ale není jim to nic platné, protože hrou, kterou produkují, nemohou nijak pořádně Real ohrozit. No, můžeme se tešit jak na to, co vymyslí trenér Realu s Balem a Ronaldem, tak i na samotný zápas v Mnichově.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Patrik Čermák | sobota 26.4.2014 22:45 | karma článku: 4,17 | přečteno: 294x