Poškádlili vás rudí ďáblové?

Je ráno 25.2. a fanoušci Manchesteru United vesele vstávají ze svých pelechů, jelikož se večer odehraje osmifinálový duel mezi řeckým Olympiakosem Pireus a právě mezi zmíněným MU. Hráči v červeném jsou velcí favorité, proto si každý myslí, že to bude jednoznačný zápas. Jenže myslet je nic nevědět a v tomto případě se to tak stalo. To, co si snad možná i řecký fanoušek myslel, se nenaplnilo.

Večer. . .

Rozhodčí právě odpískává osmifinálové utkání Ligy Mistrů a fanoušci už od začátku řvou a povzbuzují své týmy, aby předvedly to, co v nich je. Řečtí fandové ale ječí více, protože Olympiakos hraje od začátku mnohem lépe, než United. V 8. minutě se na bránu po parádním sólu řítí Domínquez, ale neuspěl proti dobře postavenému obránci. Hra od té chvíle zatím probíhá v dobrém tempu. Oba týmy mají šance, ale po jasných tutovkách ani slechu. Domínquez se ale, po nevydařeném konci parádní akce, nemusí zlobit, protože za půl hodiny krásně trefil asi z 15 metrů do spodního levého rohu brány, kam gólman nedosáhl. Fanoušci se radují a skandují, zatímco anglická střídačka včetně Davida Moyese sklápějí hlavy a nevěřícně koukají, co se to děje.

Druhý poločas začíná podobně jako první. Olympiakos jde za výhrou, protože Manchester nedokáže nijak přikutálet kulatý nesmysl k řeckému brankáři. Běží asi desátá minuta druhé půle a co se děje? Rychlý útok Řeků, přihrávka na Joela Campbella, který vysílá nádhernou střelu asi z 20 metrů za gólmanova záda. Stav je tedy 2:0 pro Olympiakos Pireus. David Moyes tedy vsází na absolutní útok a posílá do hry Welbecka a poté dává důvěru Kagawovi, který střídá Cleverleyho. Tato změna ale rudým ďáblům prakticky nic nepřinesla a odchází z dvoubrankovým mankem zpátky na Old Traford. Senzační výhru Olympiakosu si jak hráči, tak i trenéři a fanoušci velice užili.

Všichni jsme asi zvědaví, jak to doopravdy dopadne. Opustí-li „ďáblové“ předčasně Ligu Mistrů a tím umožní senzační postup řeckého týmu, nebo předvedou to, co uměli za dob Fergusonových? 19. 3. to vše propukne a v ten den se to vše dozvíme.

Kouč MU bude muset vsadit na absolutní útok, který bude muset dát aspoň tři góly, jestliže bude chtít přímo postoupit do čtvrtfinále LM. Neměl by ale zapomenout na obrannou zeď, která nepředvedla v prvním zápase nejlepší výkon. Není to však jen o trenérovi, ale také o hráčích. Přece oni jsou na hřišti a kopou do míče. Je sice dobré, když kouč něco dobrého přes zápas vymyslí, ale je otázka, jestli to páni na hřišti předvedou. Trenér přeci nemůže za to, že hráč netrefí branku. David Moyes je zkušený trenér a ví si rady. Morálka týmu- ta musí být na úrovni, jestliže něco chtějí dokázat. Proto ji musí trenér vylepšovat. Je možné, že tato věc není v týmu dobrá. Však si poslechněte, co povídal Robin van Persie o útoku, prý mu lezou do cesty spoluhráči a on tím nemůže dávat góly. Tím se prokazuje, že se v poslední době hráči MU nemají moc v oblibě. Jestli budou chtít postoupit, budou muset tuto agresivitu zrušit, hodit do koše a zlikvidovat. 

Autor: Patrik Čermák | sobota 1.3.2014 12:00 | karma článku: 4,31 | přečteno: 233x