Netradiční evangelizace. Italská jeptiška uchvátila internet.

Italská jeptiška Cristina vystoupila v italské verzi pěvecké soutěže, která se u nás jmenuje Hlas ČeskoSlovenska. Bez nějakého stresu zazpívala píseň No one od Alicie Keys. Pod pódiem byla porota a ta se postupně celá otočila se svými křesly. Každý porotce, když uviděl, kdo tak nádherně a s chutí zpívá, vykulil oči a nepřál si nic jiného, než aby šla do jeho týmu. Po zazpívání si Cristina vysloužila převeliký aplaus od diváků, kteří byli v tu chvíli v šoku. Na internetovém serveru Youtube si jí poslechlo už více než deset miliónů lidí. 

Jenže tady nejde jen o zpěv. Tady jde i o to proč se do soutěže přihlásila. Ano, je v tom určitě to, že chtěla mít trošku i úspěch, ale myslím, že soutěží proto, že chce evangelizovat - hlásat evangelium. Papež František říká: "Běžte do ulic a šiřte křesťanství." Řádová sestra Cristina to vzala doslova, akorát si spletla ulici s divadlem.

Většina z nás ani neví, jak má evangelizovat, když není velký řečník, když nemá vystudovanou teologii a jiné "maličkosti". Jedna z možností evangelizace je právě takzvaná reklama na křesťanství. Sestra Cristina zazpívala píseň, která obsahovala slova, které Cristina směřovala k Bohu. Každý můžeme šířit křesťanství, jen se nesmíme bát. Vezměme si z Cristin příklad. 

Autor: Patrik Čermák | neděle 23.3.2014 19:35 | karma článku: 14,78 | přečteno: 721x