Moyes končí!!! United ho kvůli výsledkům odvolalo. Giggs na scénu!

Fanouškům Manchesteru United se konečně splnil sen. Po nevydařené sezóně končí na lavičce kouč David Moyes. Vedení United se tak rozhodlo po neúspěšném utkání s Evertonem. Tamní média udávají, že se na místo trenéra do koncec sezóny postaví současný hráč United Ryan Giggs. Giggs si tedy může odkoučovat první utkání už v příštím kole proti Norwichi.   

Již je jasné, že se "Rudí ďáblové" do Ligy mistrů nedostanou ani z předkola. Příští sezónu se o to ale mohou pokusit. Jen je důležité najít toho správného nového trenéra. Fanoušci United by si asi přáli znovunastoupení sira Alexe Fergusona, ale tato možnost se v ostrovních médiích zamítá. V Anglii se však spekuluje o koučovi z Dortmundu Jürgenu Kloppovi. Právě takového trenéra by United potřebovalo. Klopp vyhrál s Dortmundem dva tituly v Bundeslize, německý pohár, superpohár a dovedl Borussii do finále loňského ročníku LM. Jürgen je schopen dobře pracovat s hráči a dokáže s nimi dosahovat nejvyšších příček jakýchkoli soutěží. Klopp má však smlouvu v Dortmundu až do roku 2018 a není tedy moc možné, že do United přestoupí. 

Dalším kandidátem by byl určitě trenér Atlética Madrid Diego Simeone, který s Madridským celkem stoupá stále vzhůru. Letos má našlápnuto na vítězství ve španělské lize a za úspěch se dá považovat i postup do semifinále Ligy mistrů. Podle ostrovních médií by United mohlo mít zájem také o trenéra nizozemské reprezentace Luise van Gaela, Franka de Boera z AFC Ajaxu nebo trenéra ruské reprezentace Fabia Capella, který vedl už takové celky, jakými byli AC Milán a Real Madrid. Neopomenout by neměl také kouče Zenitu Petrohrad Luciana Spalletiho, který s italským týmem Interem Milán dvakrát skončil na druhém místě v Sérii A. 

Je ale také možné, že se Ryan Giggs rozhodne ukončit aktivní kariéru a dá se do role trenéra. Pak by možná v další sezóně, kdyby se nepovedlo přemluvit už zmiňované kouče, převzal United on sám. Ví co Manchester potřebuje a jak ho má vést. Je jasné, že ho převezme do konce sezóny a tím bude mít takový trénink. Nechme se překvapit, jestli si tento trénink vezme k srdci, nebo United převezme nějaký zkušený trenér.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Patrik Čermák | pondělí 21.4.2014 20:12 | karma článku: 7,26 | přečteno: 368x