Hráči nechtějí reprezentovat Česko na mistrovství světa, proč?

Mnoho z nás se asi těšilo na účast mladíků z NHL Radka Gudase, Ondřeje Paláta, nebo i Andreje Šustra. Jenže tito hráči se Růžičkovi omluvili. Je tedy jasné, že tito borci na MS do Běloruska nepojedou. Podle Růžičkových slov by možná ani nemuseli jet na MS příští rok do Prahy. Vladimír Růžička to bere tak, že když nechtějí, ať si dělají co chtějí, ale příště ať za mnou nechodí, že chtějí jet. "Může se stát, že příště zase nebudu chtít já," řekl v rozhovoru pro web hokej.cz.  Omluvil se i Marek Židlický, ale jeho Vladimír Růžička chápe: "Něco pro nároďák udělal, v minulosti jezdil na turnaje. Má toho dost, beru. Jednoznačně." Ale Růžička přeci sám válel za reprezentaci a bylo tomu vždy po náročné sezóně. Chtěl hrát za Česko, chtěl získávat tituly a chtěl si hlavně zahrát. Dnes tomu ale není. 

Proč nechtějí hráči na MS jet?

Možná si myslí - hlavně ti mladí - že se jim zase nebude dařit. Přeci na minulém MS jeli hráči z NHL, kteří v tamní soutěži bodovali a stejně se jim nedařilo. Možná je to tím, že se jim prostě nechce reprezentovat Česko. Chtěli by asi reprezentovat jiné státy, například Rusko, kde mají větší šanci vyhrát turnaj. Nebo se bojí, že to tam zpackají, že nebudou dávat góly, že se na ně nalepí média kvůli špatně odehranému utkání. Stoprocentně to říci nejde, jelikož do hlav hráčů nikdo nevidí. Můžeme tedy jen spekulovat o tom, proč podali omluvenku.

Proč nechce vzít trenér Růžička do Prahy na MS hráče, kteří podají/podali omluvenku?

Asi proto, že chce v Praze podat s týmem dobrý výkon a když to půjde, vyhrát pohár. Chce tedy, aby si jeho hráči tu nominaci vybojovali, aby se snažili pro reprezentaci něco dělat. Vladimír si chce pro MS příštího roku vyzkoušet hráče z NHL a využívá k tomu turnaj v Bělorusku.  Borce z Evropy sleduje na různých turnajích, například v EHT. Hráče ze zámoří si hold musí trenér vybírat podle výkonů v lize. Když však hráč nechce, tak ho nemůže trenér vyzkoušet. Nemá proto důvod je potom na tak důležitý turnaj, jako bude v Česku, vzít.

 

 

 

 

Autor: Patrik Čermák | sobota 26.4.2014 16:53 | karma článku: 14,47 | přečteno: 1246x