Čtvrtfinálové odvety Ligy mistrů se blíží. Kdo postoupí?

Před pár týdny jsme se mohli kochat pohledem na hru nejlepších osmi fotbalových týmů Evropy. Na tyto týmy se můžeme podívat znovu zítra v napínavých odvetách, ve kterých není z daleka nic rozhodnuto.   

Můžeme se těšit na duel Bayernu Mnichov s Manchesterem United. První utkání skončilo remírou 1:1 a to i přes to, že Manchesteru chyběl jak Patrice Evra, tak i nejpilnější střelec Robin van Persie. Tím byl Bayern favoritem. Nicméně se Bayernu nepodařilo předvést takovou hru, která by United položila na lopatky. Vypadá to, že ani v odvetě se vinou zatím nevyléčeného zranění Robin van Persie neukáže. Jednu chvíli byly také spekulace, jestli do zápasu nastoupí zkušený forward Wayne Rooney kvůli zlomenému prstu na noze, ale jak tvrdí anglická média, vypadá, že by neměl mít větší obtíže nastoupit.

Dalším tahákem je určitě utkání mezi FC Barcelonou a Atleticem Madrid. Tento duel skončil taktéž remízou a kupodivu také v poměru 1:1. Největší motivací, proč se na utkání dívat, je určitě Barcelonská dvojice Messi a Neymar. Dva borci, kteří dokáží sami rozhodnout zápas. Pozornost by se měla také upřít na katalánského gólmana Valdése, který plánuje výměnu dresu. Rád by totiž ukázal, že umí chytat i za jiné kluby, než je Barcelona. Nejsou to však jen hráči Barcelony, kteří si zasluhují větší pozornost, ale i takový Diego nebo exbarcelonský David Villa jsou playeři, kteří umí pořádně potrápit obranu. Zajímavé by bylo, kdyby v semifinále hráli proti sobě mužstva Bayernu a Barcelony, jelikož bychom viděli stejný styl hry u obou týmů.

První utkání Realu Madrid a Dortmundu skončilo už líbivějším výsledkem. Aspoň tedy pro fanoušky Bílého baletu. CR7 a spol. zvítězili 3:0 a mají tak luxusně rozjetý postup do semifinále. Real by však neměl usnout na vavřínech, jelikož tým Dortmundu vede kouč Jurgen Klopp, který umí tak motivovat hráče k vítězství, že soupeř nemusí stačít jejich hře. Mohli jste přeci vidět jejich vzájemný duel v minulé sezóně, kde Dortmund vyhrál první zápas 3:0. 

Paris st. Germain s Ibrahimovičem na hrotu zvítězili nad londýnskou Chelsea 3:1. Tento výsledek je zřejmě následkem Mourinhova mladého týmu. Vždyť hráči typu Willian, Oscar, Luiz, Salah nebo Schurrle jsou v v průměru asi 23 let. Kouč Chelsea zatím tým skládá a čeká až dospěje a teprve potom, si myslím, budou výsledky. Zaměřme se v zápase také na brankáře Petra Čecha, který asi nebude mít jisté místo brankářské jedničky, jelikož se do Chelsea chystá mladý gólman Courtois a Mourinho mu slibuje místo jedničky. 

No, těšme se na tyto zápasy, jelikož těchto zápasů se nám v této sezóně už nedostane.

Autor: Patrik Čermák | pondělí 7.4.2014 19:07 | karma článku: 6,91 | přečteno: 252x