Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DC

Morningstar

2. 11. 2010 11:04
je třeba si uvědomit,

že osnovy neurčují ctižádostiví rodiče, ale stát. A osnovy jsou někdy naprosto zoufalé. V  dějepise se do dětí hustí data bez souvislostí, v zeměpise se učí o tom jaký průmysl je v Horní Dolní a jazyky jsou o biflování slovíček. Pokud někdo nemá osvícené rodiče nebo učitele, opouští střední školu po 4 letech učení se jazykům bez jakékoliv  schopnosti se opravdu domluvit. Taky nechápu proč se u nás neuznávají mezinárodní jazykové zkoušky místo maturity. Ty se nedají podplatit ani ukecat na vzorné chování. Tam musíte opravdu umět.

0 0
možnosti
DC

Morningstar

2. 11. 2010 11:00
je třeba si uvědomit,

0 0
možnosti
BR

Stobka

1. 11. 2010 22:39
Za to může Pilip a ODS

Od nich začal systém peníze za hlavu a od té doby to jde v našem školství do pr.... Od základek školy lezou děckám a rodičům do zadku a perou se o děcka, aby vystačily s penězi a střední školy berou všechno co má ruky a nohy ,nejlépe bez zkoušek,  nedovolí  si nikoho vyhodit, to už fakt musí být průseráři, kteří do školy nechodí. Učitelé stále snižují nároky, musí vypracovávat úkoly do pitomých EU projektů, aby měla škola další interaktivní tabuli a mohla se předvádět před veřejností, jak se u nich učí zábavně pro žáky. V hodinách jazyků se dopisuje do pracovních sešitů a kreslí projektové plakáty, ale nedajbože zkoušet slovíčka, to si děti hned doma stěžují na výchovné metody klasické zkušené kantorky, která naučila ten jazyk dobře generace studentů, ale dnes je zaostalá, protože neumí vypracovat na PC ani jednu hodinu pro interaktivní tabuli.

0 0
možnosti
M

milanalois

1. 11. 2010 19:05
Potěšil jste mne.

Vidím to podobně.

Když má někdo maturitu, očekávám od něj určitou úroveň znalostí a vědomostí.

Žel, dnes se na to spolehnout nedá, neb lidé s maturitou neumí ani jednoduchou aritmetiku, o algebře a geometrii raději ani nemluvit. O dalších matematických disciplinách většinou ani neslyšeli. A píší s pravopisnými chybami - hrubými! A dokonce mnozí z nich neumí ani souvisle a plynule mluvit, ale opakují slova, užívají parazitní slova, mají nízkou slovní zásobu...

Současná úroveň maturantů je u nás velice zoufalá, protože maturitu získává i ten, kdo by ještě před 20 lety měl potíže vůbec se vyučit. Hodnota vzdělání hluboce poklesla.

0 0
možnosti
PK

repanak

1. 11. 2010 18:02
plný souhlas

Přitom podmínky např. pro studium jazyků jsou nesrovnatelné proti naší poválečné generaci. Ale asi to nebude jen "česká" specifika - chápu, že různé profese třeba Němcům nevoní, ale že si nedokáží vychovat dostatečné množství lékařů a nakupují je v zahraničí je na pováženou. A u nich ta profese není zas tak nejhůře placená ani společensky málo ceněná.

0 0
možnosti
G

Gmur

1. 11. 2010 18:01
opravdu nerizumim co to ma

znamenat s temi jesitnymi maminkami. To mi hlava nebere. Klidne tu veru vyndejte.

0 0
možnosti
MP

M.Patocka

1. 11. 2010 18:08
Re: opravdu nerizumim co to ma

Jsem otcem tri deti a stykal jsem se spolecne s manzelkou s jinymi rodici, kde jsem vypozoroval, ze pro mnohe maminky jsou znamky strasne dulezite a vzajemne se predhaneji, jak jsou jejich deti dobre. Na to, jestli ale skutecne neco umi ale zapominaji. Proto jsou tyto maminky povrchni, jesitne a s svym detem skodi. Miroslav Patocka

0 0
možnosti
P9

pavel 99

1. 11. 2010 17:51
Mimochodem - on to není jenom český fenomén

pamatuji, jak tzv. "slovní hodnocení" (které úplně zkreslovalo obrázek a znalostech a schopnostech žáka) kritizoval již Karel Kyncl ve svých fejetonech z Británie.

0 0
možnosti
VM

Snowwily

1. 11. 2010 17:03
Ted jde ovšem o to...

... kde se stala chyba. Je to v dětech, špatné škole nebo osnovami ?

0 0
možnosti
RZD

Rudolf z Deywitz

1. 11. 2010 17:09
Re: Ted jde ovšem o to...

Jakápak chyba, takhle se dneska dělá všechno: levně a rychle. Zkuste nad tím chvíli přemýšlet a uvidíte, že nepřeháním.

0 0
možnosti
PH

petrph

1. 11. 2010 16:52
proč do toho pletete maminky

ptejte se učitelů kteří jí tu 4 roky tu němčinu učili - nebo teda spíš neučili, poněvadž jinak by byla schopna vykváknout aspoň nějakou zdvořilostní frázi. Bez toho měla mít nedostatečnou z němčiny už v prváku, a ne aby slušně odmaturovala, Neboli, něco je skutečně špatně ale jen v maturitách to nebude a jen státní maturitou na body se to nezlepší....;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik