Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pavel K

12. 6. 2012 9:49
Drachma je špatná volba

Bohužel nejen pro Řeky. Evropa bude muset najít způsob jak z toho ven, nakonec dnes již nejde jen o Řeky, ale i o Španělsko, Itálii atd. Lze si jen těžko představit, že evropský stát, který má vysokou zadluženost, bude své problémy řešit návratem ke staré měně. A lze tím vůbec něco vyřešit? Dluhy jsou stejně v Eurech - to se nezmění. Takže, jak píše Mirek Patočka - stát a jeho občané odchodem z Eurozóny velmi utrpí a nic tím prakticky nezískají. Dohoda s Evropou a přistoupení na její podmínky ohledně finanční pomoci je lepším řešením. Pro všechny.

0 0
možnosti

petrph

11. 6. 2012 7:22
tady je právě vidět, v čem je nebezpečí demokracie

Venkoncem, asi by se dalo očekávat že právě ty politické strany v Řecku (včetně jejich lídrů),které tu situaci za minulé roky způsobily,  budou nyní nejzodpovědněji hledat řešení jak celou situaci řešit. Pochopitelně nikoliv tím že enormě zvýší daně, ani že seškrtají důchody, podpory invalidům a podobně .Protože, většina obyvatel za to skutečně nemůže - těch 98 miliard se určitě řeckým občanům nerozdalo na hlavu.Bůhví kde většina těch peněz skončila.

Jenže demokracie říká-vláda odejde, tím její zodpovědnost končí.Přijde jiná vláda, ta za minulé problémy není zodpovědná, sice občanům něco naslibuje, ale není povinna jim to splnit..Bůhví kam to povede. Asi si představte jak by to dopadlo s ekonomikou, kdyby se uzákonilo že každý podnikatel jej povinen vždy po 4-5 letech předat podle hlasování svůj podnik někomu jinému.:-(

0 0
možnosti

Paeris Kiran

11. 6. 2012 8:17
Re: tady je právě vidět, v čem je nebezpečí demokracie

´Jednoduše... nikdo by nepodnikal protože by to nemělo sebemenší smysl když by z toho dlouhodobě nekoukal žádný + na úkor nepodnikání.

0 0
možnosti

OskarPokorny

11. 6. 2012 2:56
Hehe

Opravuji diskutéra dole - dávat vinu lidem není marxismus (která je právě systémový), ale stalinismus - Jen Stalin plynule přecházel od "Kadry rešajut vsjo" k "Smrt řeší všechny problémy. Kde není člověk, není ani problém"

0 0
možnosti

Pepek_Vyskoč

11. 6. 2012 2:39
Problém neni systém, ale lidi v něm........

Nejste marxista ????  ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik