Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

on je ten případ kolem kumpánů Beaty Zschaepe postavený trochu jinak, a ne nadarmo ho sami Němci definují jako terorismus, ne jako rasismus. Jistě, původem je v neonacistické scéně, ale zamotané do toho byly i státní orgány, které skupinu roky sledovaly, a nic proti ní nepodnikly. A nakonec se hlavní útočníci čarovně odstranili sami... proces pořád ještě trvá, a kdo ví, na co se tam ještě přijde. To samozřejmě nic nemění na tom, že v 90. letech bylo zapáleno řada útulků pro cizince. A taky na tom, že vesměs nejhorší náckovské excesy se konají na území bývalé NDR, nikoliv BRD. Situace tam a v Čechách je naprosto nesrovnatelná, takže brát Německo jako příklad pro Čechy je mimo mísu, i když v obou případech jde o nespokojenost, situace a důvody jsou úplně jiné. :-/

Váš nadpis je populistický a blog narychlo sjetý Rv

2 0
možnosti

Mate pravdu v tom, ze nekdy nemecka policie je slepa na "hnede oko".

0 0
možnosti

M51i45l24a94n 91R33a35d95e27k

14. 7. 2013 20:40

pane Patocka, lide spise protestuji proti politikum kteri NECHTEJI nic resit. A tak se pusti do davu provokatery a udelaji z lidi rasisty. A vy to jak se rika - "zerete i se spejli"

1 0
možnosti

Pane Radku, jak jste prisel na provokatery v davu? Odkud mate tuhle informaci?

0 0
možnosti

P58e31t80r 43A21g38u35l39á42r

14. 7. 2013 20:24

Víte proč není pro policisty rasismus, když minorita vyhrožuje likvidací majoritě? Protože to nemají v učebnici. Doporučuji stáhnout a přečíst učební pomůcku "Rasisimus a rasově motivované trestné činy". Odkaz 212.47.6.203/publikace/rasismus.doc

2 0
možnosti

Pane Agular, ja jsem si tu ucebnici procet a az na par drobnosti, je v poradku. Bily rasismus existuje jiz nekolik stoleti. Rasismus nebilych proti bilym je jen okrajovou zalezitosti. Ted pri silnych projevech rasismu ze strany bileho obyvatelstva dochazi bohuzel k projevu nenavisti i ze strany romske. I tady plati, ze nasili plodi nasili.

1 1
možnosti

P65e35t37r 63A38g89u70l44á96r

14. 7. 2013 20:16

Rasismus je jen jeden z těžko uchopitelných výrazů. Podobně jako láska, svoboda. Ani se nedá definovat co to je. Ale všichni to používají.

2 0
možnosti

A co rasismus po cikánsku, ten panu autorovi nevadí? Oběti černého rasismu nemusí čekat 22 let, mohou se divit už dnes, co to vlastně jejich rodiče připustili. http://teplicky.denik.cz/zpravy_region/v-duchcove-byli-v-noci-pro-protiromske-akci-napadeni-dva-lide-20130714.html

3 0
možnosti

Jestli jsem clanku dobre rozumel, tak ctyri Romove napadli dva Neromy. Za to byli obvineni podle trestniho zakona. Tak to ma byt. Ja v tom nevidim zadne zvyhodnovani Romu. Rasismus me samozrejme vadi a je jedno z ktere strany je. Zastavme nasili a prenechme statu potrestani jednicu.

1 0
možnosti
Foto

J65i77ř85í 10N71ě11m52e76c

14. 7. 2013 19:45

Pane, víte proč se rasisté vyskytují v naší společnosti?

Protože existuje protěžovaná skupina lidí, které je tzv. "pozitivní diskriminací" dáno jakési neexistující právo.

Nesnažte se nám prosím namluvit, že pokud by bylo na všechny nahlíženo stejně, že rasisté budou plošně eliminovat odlišnosti. Nebudou, ti obyčejní, státe v beznaději dušeni lidé v Českých Budějovicích, Duchcově, Přerově, Ostravě, Teplicích, Ústí nad Labem, Brně, Břeclavi, Jihlavě, Mostě... ti již pouze neví jak dál.

Odpor proti vulgaritě, kriminalitě a násilí NENÍ rasizmus!!!

2 1
možnosti

Pane Nemec, kdyz se protesty konaji proti vsem lidem z jednoho etnika, tak se o rasismus jedna. Barva pleti staci k identifikaci nezadouciho elementu - to je rasismus a zde se hleda kolektivni vina za vsechny trestne ciny, ktere provedli jednotlivci z jednoho etnika.

1 1
možnosti

H55o51n13z91a 22K26o14v75a39r

14. 7. 2013 19:29

Rasismus má podporu vždy, když zoufalé obyvatelstvo nemá ochranu před protěžovanou menšinou. Protože pak si i nerasisté řeknou:"Ať uděláme, co chceme, stejně o nás budou mluvit jako o rasistech. Tak ať to teda stojí za to." Pokud se politici a policie postarají o to, aby zákony platily pro všechny stejně, tak náckové nebudou mít podporu normálních lidí. Ale zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Nepleťte si příčinu s následkem.

1 0
možnosti

Jaka paralela proboha?! Konflikt v CB nejak souvisi s branim davek? Co se nam to porad snazite vnutit? Pamatujte si jedno, ze vsechny dosavadni protiromske demonstrace se konaly kvuli romskemu nasili...Opakuji NASILI...brutalite...znate ta slova, ne? Ne brani davek...Udelejte si v tom jasno...

1 0
možnosti

Přiznejme si, že v té bezmoci a následném vzteku už se semele vše. Např.: Já chodím do práce nevyspalý, protože oni tu hlučí do rána, pak se vychrní, vykradou mi auto, zmydlí a okradou moje dítě a já jim ještě platím ze svých daní.

2 0
možnosti
Foto

Tady nikdo nechce nikoho likvidovat ani vyhánět. Jen se chce, aby se měřilo všem stejně a  bílí měli důstojné podmínky k životu v sousedství hlučných a násilných.

3 0
možnosti

No ano, tak vypadá rasismus a takové nejlíp střílet. To co se děje v ČB je zoufalství lidí, kteří mají problém s nevhodným chováním, ne s "nevhodnou" rasou. Naneštěstí se ke každé takové demonstraci přidá a nejhlasitěji projeví těch pár primitivů ne nepodobných zmíněným neměckým.

Oni by lidi nad lecčím mávli rukou, ani ty sociální dávky by jim tak žíly netrhaly, ale vadí jim agrese a necivilizované chování. A samozřejmě, když vás někdo vytočí jednou věcí, hledáte si na něj klacky kde se dá a do argumentů proti němu použijete všechno. U nás se ten nezřízený "rasismus," což je zvláštní, pěstuje většinou až po nějakém incidentu, ne jen tak z nudy o nědělním odpoledni.

2 0
možnosti
Foto

Stát je u nás zdrojem všech problémů, právě proto, že je neřeší a dělá, že je nevidí. Člověk, který nechce pracovat, by neměl dostávat žádné dávky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik