Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

PRO PANA JANOTU - všiml jsem si, že u příspěvků s opačnými názory proti Vašim je vždy jen jedno minus. To se musíte umínusovat, není Vám už z toho špatně ? A není Vám to divné, že se svým názory jste tady sám ? Zkuste přemýšlet, třeba se Vám to podaří .

5 0
možnosti
MP

Pane Kadero, nikdy jsem opacne nazory neminusoval, nikdy jsem si vlastni prispevky neplusoval a nikdy jsem si u zadneho clanku nezvedl karmu. To, ze mnoho prispevku je rasistickych jen zvysuje nutnost s rasismem v Cechach pracovat jiz od skol. V rodinach to jak vidno nefunguje.

0 1
možnosti
JS

Když 90% nějaké menšiny porušuje zákony, vyhlášky, nařízení a ještě otravuje život všem okolo (ať už prostým každonočním oslavováním toho, že druhý den nemusí do práce, nebo jen prostým "vynášením" odpadků pod okna společného domu, případně nedobrovolným dělením svačin, kapesného, výplat a sem tam partnerek většiny) tak ne úplně pozitivní postoj většiny k této menšině není rasismus. Nemít rád něco co mi vadí v 90% atributů je spíše pravidlo než cokoliv jiného. A ano, ti slušní cikáni to mají těžší, pokud se chtějí dostat do normálního života - poděkovat mohou hlavně svým soukmenovcům. A ta krev a mrtví jednou přijdou, jako při každém větším problému, do jehož řešení se nejen nikomu nechce, ale které desítky let ani nikdo doopravdy nehledá. Jak už tu zaznělo, autor blogu nechť se přestěhuje někam do "vyloučené" lokality, chodí do práce za podprůměrný plat každý den na 9 hodin - a pokud to vydrží rok, může pak kázat a odpůrci nebudou mít argumenty....

2 0
možnosti
IZ

Dokud v tomto státě bude možné, aby 400 lidí naprosto beztrestně terorizovaly 22000 jiných lidí, dokud se tady bude toto terorizování omlouvat jinou kulturní zvyklostí, dokud se stejné skutky budou měřit dvěma metry podle etnika pachatele, dokud na jedné straně budou exemplární tresty a na straně druhé téměř beztrestnost, dokud jedni budou zvýhodňováni na úkor druhých, dokud většina jedněch bude makat od nevidim do nevidim a většina druhých jen pobírat dávky, dokud jedni budou mít jen povinnosti a druzí jen práva, do té doby tady bude rasismus. Za poslední 2 roky mám 3 zkušenosti s tímto etnikem: V tramvaji se okolo mě protahovala dvojice. Při presu se mi "posunula" kabelka. Byla to vteřina, ale stačila, aby zmizela peněženka. Loni na podzim jsem byla v Ostravě. Čekala jsem na zastávce, když mi příslušník jistě bezproblémového etnika začal vnucovat jistě poctivě zakoupenou kosmetiku. Když jsem odmítla, sneslo se na mě takové množství těch nejsprostších a nejvulgárnějších nadávek, jaké jsem za celý svůj život neslyšela. Poslední zkušenost je stará cca měsíc. V metru mě oslovil asi patnáctiletý kluk. Žebral. Když jsem odmítla, následovala doslova sprcha vulgarit. Stačí? Je zajímavé, že za celý svůj život takovou zkušenost s nerómy nemám.

4 1
možnosti
OK

Paní Zikešová, škoda, že Vám to pan Janota neobjasnil ( a přitom by Vás nazval Vás primitivní rasistkou ). Jenže právě kvůli tomu, že se mi nelíbí to chování nepřizpůsobivého  etnika ( a je mi šumafuk jejich barva kůže ), které v několika příkladech popisujete, jsem zjistil, že podle pana Janoty jsem také primitivní rasista, navíc nácek.Lidi s našimi postoji a názory varuje, že třetí říše se nevrátí. Nestydím se za to, že jsem tento druh "rasisty" a bezesporu jím budu, pokud se chování tohoto

etnika nezmění. Obávám, se ale, že pokud budou existovat názory lidí typu pana Janoty, kteří toto etnikum, resp. jeho chování a jednání, obhajují, bude to horší. Ty jejich bláboly situaci nevyřeší, spíše přilijí olej do ohně.

2 0
možnosti
Foto

A jéje, zase argument vynechte moji peněženku. Jsem rád, že diskutér "Ještě asociálnější grupa" se dopracoval ke jménu a příjmení!

0 1
možnosti
JP

co na argumentu: "delejte si co chcete, ale vynechte u toho me a moji penezenku" je tak sloziteho, ze to nedokazete pochopit ? podporujte si koho  chcete, sponzorujte koho chcete, spolupracujte s kym chcete ... jenom do toho netahejte me, protoze ja s vami nemam a ani nechci mit nic spolecneho.

3 0
možnosti
BZ

Krásně idealistický článek, který bych snad i podepsal, jenže jádro pudla současné situace je v něčem jiném než shodě či neshodě s ústavními právy.

Tady nikdo nediskriminuje cikány pouze na základě jejich etnického původu. Pokud však příslušníci tohoto etnika opakovaně páchají trestné činy a přestupky v míře násobně převyšující průměr majoritní společnosti, dá se tvrdit, že jde vzhledem k našim kulturním zvyklostem o etnikum "problémové". 

Lidé protestující na náměstí mají plné právo vyjádřit svůj nesouhlasný názor k chování této menšiny a uznávám, že rasistická hesla tam nepatří neb jsou již za hranicí zákona a slušných mravů.

Rasistické výlevy jsou ale jen reakcí slabších jedinců na neřešení problémů romské komunity ze strany vlády, krajů a obcí. 

Romská komunita prostě své problémy má a majoritní společnosti působí nepříjemnosti - a v tom je jádro toho psíka.

4 1
možnosti
Foto

Náš stát vždy a každému měří stejně, že?

2 0
možnosti
RH

R47a82d78e46k 36H85o97d39a50ň

11. 7. 2013 10:21

Neřešme stát. Tohle vše se vůbec nemuselo stát. Na začátku bylo napadení těhotné ženy, trestný čin ublížení na zdraví s "bonusem těhotná žena", k tomu vyhrožování smrtí, taktéž trestný čin, taktéž s "bonusem těhotná žena". K tomu je zde  "Policista ve službě je povinen provést služební zákon ... je-li páchán trestný čin".

Jenže? Policista služební zákon neprovedl. A není to poprvé kdy se něco podobného semlelo, rvačka v Duchcově byla přesně to samé. Policista se prostě "koukal", a nesplnil svoji povinnost danou zákonem o policii. Kdyby konal jak mu ukládá zákon, v novinách by vyšel článek "Došlo k napadení těhotné ženy ... útočník čeká na soud, hrozí mu až pět let." Po tom by těžko někdo svolával "tatíky od rodin" aby šli k demonstraci. Co by tam dělali, pachatel byl zadržen na místě činu, a čeká na soud.

0 1
možnosti
RH

R22a30d98e28k 38H37o25d78a13ň

10. 7. 2013 22:44

Tvrdíte, že policie možná "mlčky přihlíží". To není pravda. V podobných průvodech totiž běžně bývají policisté v civilu, oblečení jako "extrémisté" (sice jsem nikdy nepochopil čím se vyznačuje ona "extrémistická" značka oblečení ale Thor Steinar, Everlast atd. jsou takto běžně označovány). Tito následně pracují na tom, aby byl důvod proti "davu" zakročit, legitimovat apod.

Ostatně i na videích které tu kolují jsou tito "civilové" běžně vidět. O tom, že ten dav neuklidňují se můžete přesvědčit např. na videu http://www.youtube.com/watch?v=3y3Yc9WvGfs&feature=youtu.be&t=1m3s kde je jasně vidět, jak jeden civil říká ostatním ať toho člověka nemlátí, že je "jejich". Jenže - co asi dotyčný musel dělat, že si ho vytáhli a pustili se do něj?

1 1
možnosti
JP

pokud budete prosazovat pozitivni diskrmiminaci napriklad v tom smyslu, ze nektere skupiny zamestnancu budou hure propustitelne, pak to je pro tyto skupiny zcela kontrproduktivni ... on je sice nikdo nepropusti, to je mozna pravda, ale take je nikdo ani nezamestna, aby nemel pozdeji problemy v pripade potreby ukonceni pracovnepravniho vztahu. mohu si jako zamestnavatel vybrat mezi dvema uchazeci se stejnou kvalifikaci, zkusenostmi, referencemi i platovymi pozadavky, ale jeden z nich je zdravotne handicapovany ? pak si samozrejme vyberu toho zdraveho, protoze vim, ze toho handicapovaneho prakticky nemam sanci se v pripade potreby zbavit.

2 1
možnosti
KL

a není taky diskriminace když mi někdo proti mé vůle sebere každý měsíc skoro polovinu výplaty a dá ji někomu kdo se ani pracovat nesnaží a když po něm chci ať nekrade a nedělá bordel tak má plnou hubu diskriminace?

10 1
možnosti
Foto

Máte chybné informace. Odvolal se obviněný a odvolací soud rozsudek (podle mého spravedlivý ) zrušil.

0 1
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik