Diskuse

Pozdravy z USA

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je těžké mlčet k tématu a tak jsem si přišla pokecat někam, kde má někdo alespoň trochu zájem o dialog a nepatentuje si reálnou zkušenost, kterou narozdíl od těch všech "českejch multikultipseudo a bruselskejch multikultupseudo" jakožto "vobyčejnej slušnej člověk má. Protože pokud by i ti ostatní měli reálnou zkušenost ze soužití s Romy, tak by přece byli taky "vobyčejný slušný nespokojený" ::-)

0 0
možnosti
Foto

Bílý rozhodně neznamená být lepší. V situaci, jaká je teď bych jako hlavní problém neviděla v tom, že Romové nemají všude zastoupení.Jejich kriminalita je v ČR na vzestupu. Vzrůstá množství útoků, máme tu relativně novou nadávku "bílý svině". Černý svině tu lítaly už z kraje devadesátých let. V posledních letech jsou svině i bílý a do plynu nepatřej jen cikáni, ale i gadžové. Osobně vidím problém sice možná taky trochu v pozitivní diskriminaci, která tu byla v devadesátých letech, ale teď už dobu ne. Nicméně rozhodně vidím problém právě v segregaci, kterou většina lidí v součansý situaci významově zaměňuje za rasismus a za diskriminaci. Ale je to prostý oddělení, nic víc. Někdy okolo roku 2000 prostě začali cikáni žít v sociálně vyloučenejch lokalitách. Rodiče dostali možnost zapisovat děti do základních škol s lepšími a lepšími podmínkami. Cikáni na to takovej důraz nekladou. Suma sumárum, najednou bydlí vyloučeně a vzdělavají se ještě víc odděleně, než tomu bylo dřív. Do toho oddělení k nim rozhodně bez diskuze ke každému občas pronikl nějakej projev rasismu. Takže u nich tím oddělením a viditelnejma negacema z venčí (ať už narážky na barvu pleti, nebo blbý kecy o nestandartních soc. dávkách, nebo blbý vtipy) vznikla postupně xenofobie - strach a tím se zvýšila agresivita vůči majoritě. Takže spíš teď než přidělování funkcí vidím šanci na zlepšení jak v důsledném dodržování disciplíny (neexistuje, že policie nezakročí, protože proti partě cikánů to nemá cenu), tak ale i v sociálním začleňování víceméně souhlas se Šimůnkovou - vzdělávání, začleňování děcek, zrušení dotací určitých ubytoven a zastropování výše nájmu v nich (kdo zná problematiku, ví, že tímto ani jedna skupina Romů nic oproti současně nastavené legislativě nezíská).

0 0
možnosti

No, že by zrovna donedávna slušně rasistické USA byly příkladem pro evropskou komunitu - to je hodně přitažené za vlasy. Ale jak myslíte ...

1 0
možnosti

jenze cernosi se o svoji participation zaslouzili sami, do skoly se CHTELI  dostat, chteli se stat pravniky, chteli do politiky, i kdyz to meli tezke. Totez dnes latinos. Ale cikanum NIKDO v Cesku nebrani aby studovali, a mrnave mnozstvi z nich se opravdu snazi, a ba i studuji, jenze oni NECHTI, a Cesi je nemohou nutit.

0 0
možnosti

Pane Radku, v Cechach se a priori posilaji romske deti do zvlastnich skol a bili obyvatele nechtelji, aby se zaci na normalnich skolach michali. To je diskriminace.

1 1
možnosti
Foto

také já Vás zdravím do Ameriky. Čest !R^

0 2
možnosti

Dotaz: V ČR nebyli cikáni nikdy diskriminováni. Jak to, že toho nevyužili a nemáme žádné lékaře, právníky, učitele, účetní atd romské národnosti? Nikdo jim ve vzdělání nikdy nebránil.

0 0
možnosti

Pane Cerny, prave ze byli diskriminovani vzdycky.

0 1
možnosti

J28o10ž47o 25V37a20š26e21k

27. 7. 2013 18:30

Milý pane, servírka čekala na spropitné, ano, ono totiž v USA nelze jako servírka bez spropitného přežít, protože servírky-obsluha dostávají zhruba polovinu minimální mzdy na hodinu. Počítá se s tím, že si vydělají spropitné.

Byla by černoška vystavena v Česku rasové nenávisti. Trošku ano, to nepopírám (protože tupci jsou všude), ale většina lidí uznává pracovité lidi, kteří se přizpůsobí, proč nemají tolik problémů Vietnamci v ČESKU?

Další věc, srovnávat černochy a cikány je ošemetná věc. Zatímco černochy dovlekli běloši za pomoci muslimů a jiných obchodníků  otrokáři do USA na otrockou práci, cikány nikdo nenutil žít v Evropě a jinde. Prostě přišli. Zatímco američtí černoši byli vystaveni nelidským podmínkám a jen těžko nyní coby svobodní hledají svou identitu a stále narážejí na rasismus, ač si problémy částečně působí sami - složité téma, do 1000 znaků se nevejdu, spíš do 1000 knih, cikáni byli svobodní, nejdřív kočovníci, pak většinou na sociálních dávkách. Nedá se srovnávat jejich status. Na první pohled se někomu můžou zdát stejní - jsou často na dávkách a mají hodně dětí, na druhý pohled je jejich situace dosti jiná. Cikáni jsou v Češku často nesnášeni pro špatné zkušenosti s nimi, většina z nich se nepřizpůsobila, zatímco v USA je to mnohem komplikovanější situace, barvou kůžou počínaje, historií konče.

Závěrem si opravte laskavě to, že pan Obama pochází z oné skupiny. Nepochází. Jeho otec byl Afričan z Keni, nemá nic společného s americkými černochy, měl bílou matku a byl vychován bílou matkou a bílými prarodiči. Střední a vyšší třída černochů je malinká, většina jich stále plave v ghetu...Takže tady nedávejte USA jako zářný příklad. Je to bída totiž. Cikáni nemají zastoupení, protože se nesnaží, výmluvy na nespravedlivost jim jdou lépe. A který stát vyřešil cikánskou problematiku?  Vůbec žádný, UK má problémy, v USA také nejsou zrovna začlenění a produktivní občané. Kecy v kleci, pozdravujte na Marsu, jste z jiné planety asi.

6 0
možnosti

A hlavně i při platbě platební kartou mimo útratu je tam možnost zadat výše tipu (spropitného)

0 0
možnosti

Mate to trochu pomotane...Ta "vase" servirka cerne pleti, by v CR pravdepodobne zila normalni zivot...Poklud byste v CR udelal anketu, urcite byste zjistil, ze vetsina Cechu proti Cernochum vubec nic nema...stejne tak proti Asiatum. Nepopularni jsou jen a pouze Romove...stejne tak jako by byli nepopularni ve Fort Myers, kdyby jich tam byla tak vyznama cast. Mimochodem...dovedete si predstavit, ze by Romove dodrzovali ve velkem ony zvyklosti jako je davani tipu servirkam? ;-)

4 0
možnosti

Vy opravdu blábolíte nesmysly

3 0
možnosti

Snad každá menšina by byla schopna mít i svůj vlastní a funkční stát.

Ale na 100% toho není schopna menšina cikánská. Ví někdo o jednom jediném romském lékaři? Pilotovi? Učiteli? Biologovi? Nemusí to být cikán z ČR, stačí cikán odkudkoliv.

Oni by ve svém státě nebyli například schopni mít jedinou nemocnici, protože by jim chyběl personál, nic by nefungovalo.

Mohli by mít černoši svůj vlastní stát? Ano mohli. 

To je ten rozdíl. Cikáni by bez svých živitelů nebyli schopni fungovat. Ale tak když už nejsou vděční, že je nějaký stát přijal, tak at aspon v tom státě nepáchají kriminalitu a dají pokoj lidem v jejich blízkosti. At se starají alespon o své děti. Vždyt v dětských domovech je cikánských dětí 50%. A to je v populaci 3% cikánů!!!

9 0
možnosti

Jo, srování ústavních zvyklostí a tradice spropitného, geniální. To je tak hloupé, že se to snad ani nedá komentovat.

A víte jaký byl rozdíl mezi tou číšnicí a těmi, proti kterým se demonstrovalo? Nepozvala si na kopání do Vaší paní maželky své kolegyně. Mimochem, mě u nás v ČR, na docela malém městě, už ošetřoval doktor černoch. Byl fajn. Asi nejsme zrovna země, kde by se lidem jiné rasy nějak upírala příležitost.

10 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik