Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

cibich

6. 12. 2009 9:47
Zase jeden blábol

Autor by měl vysvětlit,proč nakonec soukromé podniky,za které nesou odpovědnost jejich majitelé musí sanovat stát? Malinko mu napovím.Zkrachují -li tyto soukromé podniky,stáhnou s sebou také celý stát !A že se manažeři těchto podniků chovají stejně,jako těch státních se dokázalo v USA nyní.

0 0
možnosti
LP

Lukáš Pop

6. 12. 2009 12:22
Re: Zase jeden blábol

Oni se ti manažeři soukromých bank v USA chovají tak jak se chovají kvůli tomu, že jsou přesvědčeni, že je přinejhorším stát zachrání. Kdyby jim hrozilo vyhození na dlažbu, tak byli odpovědnější.

0 0
možnosti
K

kaktusak

6. 12. 2009 0:07
Státní podniky mohou být a také jsou konkurenceschopné

To pravicovým dogmatikům vadí, protože je tak popřena jejich propaganda. Proto volají po privatizaci všech státních podílů. Druhým důvodem je, že se tak třeba na té privatizaci přiživí.

0 0
možnosti
LP

Lukáš Pop

6. 12. 2009 12:24
Re: Státní podniky mohou být a také jsou konkurenceschopné

Když privatizovat, tak tomu, kdo nabídne nejvyšší cenu, a ne z nějakých pochybných důvodů nějakému kamarádíčkovi politiků.

0 0
možnosti
J

JBoksay

5. 12. 2009 19:16
ČSA a její hospodaření

Bez bankrotu není možné společnost ozdravit (prudce propouštět bez vedlejších nákladů atd.) Provoz může probíhat dál do nalezení kupce. Ten by dokonce získal společnost za cenu očištěnou od současného dluhu za její skutečnou současnou tržní hodnotu.

A co se týká její privatizace, tak jsou různé možnosti. Pokud stát (min. financí) nechalo vývoj v ČSA zajít tak daleko, tak je dnes legitimní otázka jejího úpadku a následného prodeje.

0 0
možnosti
SG

stanikgor

5. 12. 2009 15:03
Omyl...

Nesouhlasím,to je právě kapitalismus českého střihu,podle pravidel "modré"...

0 0
možnosti
R

rqmark

5. 12. 2009 13:56
Vymalováno na růžovo

A jak vysvětlíte že firmy jako Opel, GM, Chrysler, AIG, čili nestátní podniky mají tak velké dluhy? A jaktože tak tržně smýšlející američané pumpují do nestátních firem peníze daňových poplatníků? Vy totiž předpokládáte jedno, že když bude ČSA v soukromých rukou, tak že bude prosperovat. Ale ono tomu tak být nemusí!!! Nehledě na to, že jakýkoliv stát má strach, nechat zkrachovat takové strategické firmy jakými jsou u nás ČSA a ČD. Takže až by měli problémy, tak by soukromí vlastníci přišli se stejně nataženou dlaní k nám daňovým poplatníkům...  

0 0
možnosti
P9

pavel 99

5. 12. 2009 14:00
Re: Vymalováno na růžovo

můžete mi prozradit, co je na ČSA "strategického"?

0 0
možnosti
ZS

Archis

5. 12. 2009 12:22
V nečem nesouhlasím

Většina lukrativních podniků se dostalo do zahraničních rukou za velice výhodných podmínek a když tyto podmínky pominuly, tak se podnik zavřel, lidi přišly o práci a firma táhla jinam. Státní podíly a podniky by nebyly na závadu, kdyby v čele stáli odbornící, kteří by byli hodnoceni podle zisku. Podnik je výdělečný dostanete podíl ze zisku, podnik vedete špatně budete nést odpovědnost, jaký zlatý padák při odchodu.

Bohužel problém je s obsazováním vedoucích míst, stále zde platí já na brachu, brácha na mně.

0 0
možnosti
C

cenzuraslova

5. 12. 2009 12:20
KDEPAK by v 89.bralo vedení stamilioné platy a odměny!

Tenkrát byly tabulky a platy odměřeně práci a úsilí, ne jako dnes !

0 0
možnosti