Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PDC

Pierre de Croissant

14. 12. 2011 11:17
nemůžeme mít zájem na tom, aby se společenství

které nám přineslo prosperitu a svobodu, rozpadlo.

Ale můžeme mít zájem na tom, aby se společenství, které nám postupně bere prosperitu a svobodu, rozpadlo.

0 0
možnosti
MP

M.Patocka

14. 12. 2011 12:00
Re: nemůžeme mít zájem na tom, aby se společenství

Ceska Republika proziva obdobi nejvetsiho bohatstvi ve sve histori a za to vdeci EU.

0 0
možnosti
TT

žepré

14. 12. 2011 5:07
Jéžišmarjá,

jak z čítanky pro druhý třídy.

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

13. 12. 2011 23:49
pisete, ze jste vystudoval ekonomii na zapade a ze tam

take zijete - pak jsem skutecne prekvapen, jak muzete rikat takove nesmysly. Napr. ze vlady nedodrzovaly maastrichtska kriteria. To je pravda, ale vy byste mohl vedet, ze to take nebylo mozne nikdy dodrzet a jediny v Evrope kdo to dokazal bylo Lucembursko.

Proto jsou ty pindy o vyrovnanych rozpoctech uplny nesmysl, to jde vzdy na ukor nekoho jineho. Zapad to mohl delat leta jen proto, ze 1/6 sveta (ta komunisticka) se rozhodla, ze bude prodavat lesy nastojato a nebude zapadu konkurovat. To vydrzelo 40 let, pak se komunismus slozil a a Cina Indie a byvaly vychodni blok sice konzumuje , ale take produkuje a konkuruje. A cele ta doba toho pekneho kapitalismu se zase vratila tam, odkud prisla - do roku 1917.

Mame zase kapitalismus se vsemi neduhy a problemy a navic s dluhy, ktere jsou nesplatitelne. Bylo by uprimne si to uvedomit a ne mazat lidem kolem huby tu pohadku o zazracnem opasku, ktery je treba jen utahnout.

Staty totiz nemohou hospodarit jak ta schwäbische Hausftrau.

0 0
možnosti
MM

Hrabě Monte Cristo 2011

14. 12. 2011 4:07
Re: pisete, ze jste vystudoval ekonomii na zapade a ze tam

Nesmysl!! Státy samozřejmě mohou hospodařit s vyrovnanými či přebytkovými rozpočty. Jako jakákoliv rodina, obec či jiná sociální skupina. Ono to totiž ani jinak nejde. 1+1 jsou vždycky dvě, kromě v těch vašich konspiračních ekonomických teorií.

0 0
možnosti
S

skupljak

13. 12. 2011 20:48
Ano, taková Evropská Unie JE neštěstím !

I většina Němců je toho názoru.  EUbankrotáři jsou fanatici,  kteří bankrotují Evropu.RvRvRv[>-]

0 0
možnosti
MP

M.Patocka

14. 12. 2011 11:59
Re: Ano, taková Evropská Unie JE neštěstím !

To je argument, ze vetsina Nemcu je toho nazoru? Ve tricatych letech to bylo obdobne a byla to katastrofa.

0 0
možnosti
O

obcas

13. 12. 2011 20:27
##

Ze by skvrny na Slunci ? Dalsi parada. To neni samo sebou.

0 0
možnosti
JK

korado

13. 12. 2011 20:27
Evropská Unie je neštěstím

Nejsem přesvědčen o tom, že by se naše situace zlepšovala díky EU. Dokáži si představit co by se stalo, kdyby se EU rozpadlo.  U nás by rozhodoval volený parlament a ne nějaký úředník z Bruselu, který by nám určil, zda může vyrábět cukr anebo ne. Kolik vinic můžeme mít a kolik ne a podobně.  Nerozhodoval by spolek německo-francouzský, který ostatním státům EU diktuje, co mají dělat a co nemají dělat. Jsou státy  které nejsou v EU a jsou na tom ekonomicky lépe než celá EU. Zatím, co EU dokázala, je ekonomické zaostávání Evropy. Dohání nás ekonomicky Čína Indie a Amerika se ekonomicky vzdaluje.  Nepamatuji, že by někdo před vstupem do EU musel mít výjezdní doložku, celní prohlášení a že by byla jeho svoboda omezena.  Jak si EU vede ukazuje současná  eurokrize

6 0
možnosti

Tramp_007

13. 12. 2011 20:35
Re: Evropská Unie je neštěstím

Gratuluji k čistě vymytému mozku.

0 0
možnosti
H

habit-.!..

13. 12. 2011 19:52
... opět binární logika...

... jsou jen dvě alternativy - EU nebo konec světa...

...jenže svět je analogový, pane autore, a nabízí nesčetně variant...  podle vás zbývá buďto se vrhnout do vln, a nebo zůstat na potápějící se lodi, kde je ještě místy sucho a kapela hraje, a když budeme pořádně pumpovat, katastrofu na nějaký čas odálíme - ale jsou tu ještě záchranné čluny suverenních a samostatných států, a i když to bude nějaký čas nepohodlné, katastrofě se dá vyhnout...

Rv

4 0
možnosti
P

philipe

13. 12. 2011 20:29
Re: ... opět binární logika...

Samozřejmně, jeden z těch suverénních států je na př. Putinova říše. Tu máte přeci na mysli, že? Ten duševní chorý soudruh na hradě už na tom pracuje. Uražená ješitnost psychopatického narcise, kterému se v EU každý jen směje a nikdo ho už nebre vážně hledá cestu jak tu potupu a s ní spojené komplexy vykompenzovat. Teď má příležitost ukázat, jak je důležutý a nepostradatelný. Šupky-dupky do medvědího doupěte. V Kremlu se mu nikdo vysmívat nebude, alespoň ne hned. Putin potřebuje pár užitených idiotů , kterým bude pochopiteně pro začátek mazat med kolem úst. Jenže on není tak přiboudlý jako V.K., on ví velmi dobře s kým má tu čest. Politické prostitutky jsou trpěny tak dlouho, dokud jsou užitečné, drží krok a hubu. Chce se čs. národ opět stát národem Švejků a udavačů ? Tak tedy hodně zdaru a notnou částku trpělivosti. Bude jí třeba.

0 0
možnosti
RR

RumBum

13. 12. 2011 19:44
a to je presne ta demagogie...

bud budeme delat to, co chce Merkozy, nebo se vratime do valkou zmitane Evropy.

5 0
možnosti
JN

janecz

13. 12. 2011 19:41
Mluvíte mi z duše

Díky za článekR^EU[>-]

1 0
možnosti
UH

Uhert Huiten

13. 12. 2011 19:26
Teď musíme za tento mejdan zaplatit.

Dovolil bych si s touto vetou z Vase clanku nesouhlasit. Myslim, ze spravne by mela znit "Teď musí za tento mejdan zaplatit."

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik