Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Autor, přestože žil a studoval v EU, si plete technické normy a ekonomická pravidla s regulacemi a dirigismem nikým nevolených úředníčků evropské komise, kteří mají v popisu práce "páchat dobro" za peníze a proti vůli jiných. Technické normy a ekonomická pravidla by měly být stejné, (to ovšem nemá nic společného s EU) ale jinak by se EU měla omezit pouze a jenom na volný pohyb osob a zboží. Žádné myšlenkové ejakulace typu "objem splachovacích nádržek" "velikosti včelích úlů" "maximálního příkonu elektrických spotřebičů" "povinného přimíchávání biosložek do PHM" a podobně.

1 0
možnosti
Foto

A vlastně jsem zapomněl mnohem důležitější otázky a sice regulační kvóty na rostlinnou a živočišnou výrobu, v podobě likvidace tuzemského zemědělství a potravinářství. (cukrovary, vinařství, ovocnářství..., kvóty na množství vepřového a dalších komodit) Dirigismus EU zlikvidoval potravinovou soběstačnost ČR, protože se obávala o zavedené (a paradoxně štědře dotované) evropské výrobce potravin.

0 0
možnosti
MP

Pro zajemce jsem napsal ještě jeden clanek na téma globalizace a nutnosti harmonizace norem:

http://patocka.blog.idnes.cz/c/393503/Globalizace-pokracuje-TTIP.html

0 0
možnosti
MP

A rad bych jeste doplnil, ze stagnace zivotni urovne v CR je mj. zpusobena CZK, protoze obchodovani v ruznych menach prinasi podnikatelske riziko a zahranicni investice plynou do jinych zemi, jako je napr. Slovensko, ktere EURO ma. Kdyz prestanou tect zahranicni investice do CR, tak dojde ke zpomaleni rustu zivotni urovne oproti okolnim statum.

0 0
možnosti
Foto

R75o84m54a66n 68K85o10z54e81l

26. 1. 2014 19:26

K těm smradlavým Trabantům - ty se k nám přestaly dovážet už v roce 1985, právě kvůli emisím, v roce 1989 byl dvoutaktní motor zavržen úplně a do trabantů se montoval čtyřtaktní motor od Volswagenu a EU k tomu nebyla potřeba.

2 0
možnosti
MP

Mozna, ze stejnym zpusobem lide pochopi, ze zakaz zarovky byl spravny jako normy na exhalace u aut a ze bez norem to nejde.

0 0
možnosti
MP

Vzdělaný si žádá svobodu, nevzdělaný ji nepotřebuje.   Výše IQ je přímo úměrná touze po svobodě.

2 0
možnosti
MP

Vzdelany si zada svobodu a rozpozna co mu svobodu prinasi. Nevzdelany si plete svobodu s moznosti delat uplne vse co se mu zlibi - to je chaos. Kazda hra potrebuje pravidla hry. I ve fotbale a hokeji jsou pravidla hry a ekonomicke souziti je potrebuje take.

1 0
možnosti
MP

zahnuté banány, zákaz žárovek, rtutové teploměry, úsporné splachovače a vysavače. zákaz rozdávání domácí zabíjačky, zákaz doma uzeného masa, ženské kvoty,velikost kurníku,štítkování, pomazánkové máslo, jednotný rozměr cirkusových stanů, marmeláda, rum, zákaz nošení bot na jehlách a šperků pro kadeřnice, sjednocení pojistného pro muže a ženy, směrnice, aby všechny státy garantovaly pracovní místa všem lidem do 25 let, používání frkaček a nafukovacích balonků u dětí do osmi let pod dohledem dospělé osoby, návrh, aby každý Evropan měl dovolenou aspoň 1X ročně... V Evropě nejsou problémy jako ztráta konkurenceschopnosti, stálé snižování HDP, stále se zvyšující nezaměstnanost. Je to, jako když pacientu s rakovinou lékař léčí bolavý malíček. S těmto nesmysly nemůže souhlasit žádný soudný člověk.

5 0
možnosti
MP

Zabijacku muzete dat komu chcete, maso si take muzete udit, zenske kvoty jsou nacionalni vymysl - napr. , velikost kurniku je dulezite, protoze nekteri zemedelci narvali tolik slepic do jednoho, az zacali chcipat, zakaz zarovek je dulezity, aby se setrila fosilni paliva, rtut je prudce jedovate a da se nahradit jinymi prvky, pomazankove Maslo neni Maslo ale pomazanka, rum musi byt rum a ne hneda alkoholicka voda, stejne jako pivo musi byt pivo a ne limonada....bez mezinarodnich dohod a norem bychom si nemohli psat ani tady na webu a lide by Doma palily v kamnech pneumatiky, coz delaji i kdyz je to zakazane.

0 2
možnosti
MP

Kdyz jsem v 80-tych letech studoval v Nemecku a ve Velke Britanii, tak nejvetsim tematem tehdejsi Evropy byla harmonizace norem - dnes tady nekteri mluvi o prirozenem vyvoji. Slo o harmonizaci zakonu - predevsim danovych. Hledali se spolecne normy pro telefony, pocitace, uroven skolstvi, aby bylo mozne Studium a uznani vzdelani v cele Evrope. Vytvareli se spolecne normy, abychom se mohli divat ne stejnou televizi v Madridu a v Praze. Ne, to neni prirozeny vyvoj, ktery se udal sam od sebe. Byla to tezka prace statisicu lidi, kteri pochopili, ze je lepsi vyrabet auta pro velky nez maly trh.

0 1
možnosti
MK

Harmonizace norem má smysl u elektrických zásuvek, elektrospotřebičů, motorových svíček do aut apod. To se ovšem dělo i bez EU, protože to bylo prospěšné nejen pro výrobce, ale i spotřebitele. 

Ovšem jaký smysl má nařizovat, jakou použít anebo prodávat  žárovku, jak se smí anebo nesmí nazývat vnitrostátní výrobek...viz pomazánkové máslo, tuzemský rum apod.

2 0
možnosti
MM

Byl jsem vždy pro Evropu. Některé naše zákony z poslanecké dílny postrádají logiku. Třeba navráceni ukradených věcí, když se o ně nikdo nepřihlásí, se navrátí zlodějům. Tak proč krkat na EU, když naše zákony je v nesmyslech předčí.

1 1
možnosti
RP

"Další důvod ke kritice EU byl zákaz žárovek – pro některé názorové dinosaury je to omezování svobody. Stará žárovka má zhruba 1/7 účinnosti, co moderní úsporné nebo LED-zdroje. Je to jako kdyby Klaus dnes chtěl, aby se prodávala auta, která mají spotřebu 40 l na 100km."

 

To je samozřejmě nesmysl. Ta auta nikdo nezakázal ani nenařídil. Kdo chce, může jezdit autem které žere třeba těch 40 litrů. Jenže lidi nejsou blbí, nechtějí vyhazovat peníze zbytečně, takže takové auto si koupí jen ten, kdo jej nezbytně nutně potřebuje, třeba proto, že vozí náklad v těžkém terénu. A sám rozhodne, jestli by to nešlo zařídit nějak levněji :-) Stejné je to s těmi LED. Hned bych si koupil, kdyby nějaké rozumně levné byly. To, že nejsou, znamená jediné: na jejich výrobu se spotřebuje obrovské množství energie, protože jinak by ta cena už dávno klesla :-)

5 0
možnosti
MK

Ono to je jako s biopalivem. Jenže už moc se nemluví o tom, že na jeden litr biopaliva jsou potřeba další dva litry obyčejného fosilního. 

Stejně jako solární panely. Solární panel za svojí životnost nevyrobí tolik energie, kolik se na něj spotřebuje. Ale hurá....máme čistou energii. V

2 0
možnosti
KV

K38a78r69e10l 15V67a24l56i16š

26. 1. 2014 15:46

Lidi přemýšlejte. Podívejte se jak to zde vypadá, přes to, že jsme v EU. Dovedete si představit jak by to zde vypadalo nebýt tam? Kdyby naši odpovědní politici dělali co umí bez ohledu na cokoliv?

Hrůza pomyslet.

6 1
možnosti
PK

P64a57v87e49l 83K61u57r48a45l

26. 1. 2014 15:47

Podstatnou výhodou by bylo to že na valnou většinu těch průšvihů by nebyli peníze vůbec na to aby se s nimi začlo. Takže by se nemohli stát.

Co tenhle stát potřebuje je tak minimálně na 5 let zcela zastavit státní zakázky a všechny dotované programy.

3 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik