Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Pavel K

23. 3. 2011 16:41
Souhlas

A karma :-)

0 0
možnosti
S

stedrik

21. 3. 2011 7:53
škoda, že v tej Africe

žije hodně zvířat. Jinak bych to vzal hooodně dlouhým kobercovým náletem od severu k jihu a byl by klid.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

21. 3. 2011 7:30
Diktátory nemám rád...

...jsem pro válku proti Patočkovi ;-)

0 0
možnosti
F

fanda2

21. 3. 2011 7:37
Re: Diktátory nemám rád...

:-) Teď už jde ale o to, jaké zbraně proti němu použít. Co tak ty jeho vlastní?;-)

0 0
možnosti
K

korzár

20. 3. 2011 22:00
Nesouhlasím!

1) Jednak dobrá diktatura je lepší než špatná demokracie. O tom jasně hovoří historie, ale konec konců i současnost.

2) Nelze věřit "zprávám", které kde kdo uvádí, zvláště v zemi, kde nejsou objektivní pozorovatelé. Je zajímavé, že např. OSN žádné pozorovatele nevyslalo.

3) Islámské země - zvláště Libye nejsou svým společenským systémem schopni zvládnou demokracii západního typu. Je to podobné, jako Afghánistán. Irák na tom není lépe. Kdo to nechápe, je zaslepenec zblblý mediálními masážemi.

4) Je zvláštní, že vrcholoví zástupci států, které dnes bombardují Libyi, a kteří dnes nejvíce haraší zbraněmi, se ještě nedávno s Kadáfím objímali, hostili jej a tvářili se jako nejlepší přátelé.

Vážený pane, je mi jasné, že v dnešní době, kdy je veřejné mínění formováno masívními mediálními tlaky, je těžké mít vlastní názor. Je ale nutné používat svůj mozek a zvažovat všechny aspekty. Jinak se z Vás stává ovce. :-o

0 0
možnosti
MP

M.Patocka

20. 3. 2011 22:17
Re: Nesouhlasím!

Demokracie neni dobra nebo spatna. Spatni mohou byt politici a hloupi volici, kteri je opakovane voli, i kdyz je politici podvedli. Zpravam verit lze, ale zalezi na zdrojich. Libyje je pozorovana desitky let a zlociny Kaddafiho take. Demokracie zapadniho typu existuje stejne malo jako demokracie typu vychodniho. To, ze zapadni politici na Kaddafiho zmenili nazor ve chvili, kdy zacal strilet do vlastnich lidi je pochopitelne a chvalyhodne - opak je cynismus. Demokracie vznika odstranenim diktatury a o to tady jde. Libyjci nejsou blbci, kteri potrebuji rady, ze na demokraciji nemaji. Vetsina lidi chce svobodu, aby mohlo vyjadrovat sve nazory jako my tady a Vy jim to upirate a delate z nich nesvepravne a menecenne lidi, za ktere musi rozhodovat jini. Ja jsem proti diktature a Vy ji podporujete.

0 0
možnosti
S

seremedka.turbo

20. 3. 2011 21:32
Konečně normální názor

R^ Kde byli ti pseudoochránci když Kadáfi vraždil svůj národ?? Je vůbec myslitelné aby někdo vzal letadla a šel bombardovat svůj národ?? To dokáže jen magor a komouš.Kolik těch zoufalců by tam žilo za těch podmínek co tam žije většina?? Nikdo!! tady mají jistý měsíšční příjem ze sociálky,přístup k internetu takže můžou blít svoje bolševické názory. Jsou země kde tyto možnosti bohužel nemají a musí s tím žít.  

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

20. 3. 2011 21:46
Re: Konečně normální názor

ne svůj národ, ale povstalce

0 0
možnosti
HM

ladhela

20. 3. 2011 18:49
pravda

R^

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

20. 3. 2011 18:18
Než slovo válka, použil bych raději výraz "boj"

Pane Patočko, Váš článek a názory v něm vyjádřené pokládám za přínosné a prakticky se s Vámi ztotožňuji.R^

Z některých příspěvků zde v diskuzi si nedělejte těžkou hlavu a nedivte se.  Provokativní reakce různých ultralevičáků, extremistů a novodobých bolševiků, je lépe pominout nebo ignorovat.

Určitě mi rozumíte.:-)

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

20. 3. 2011 18:24
Re: Než slovo válka, použil bych raději výraz "boj"

on je Klaus novodobý bolševik? tak to je gól!!

0 0
možnosti
B

bofums

20. 3. 2011 18:16
Je to hrozné, ale co se dá dělat ?

Otřesnou zavilost v této diskusi  prokazují ti, kteří srovnávají fanatické režimy s

demokratickými. Považovat okupaci  naší země v r. 1968 a následný zrádcovský

režim za nejlepší období může člověk, na kterého se pro jeho duševní nedomr-

losi ani nelze zlobit. Kdo tehdy žil, ví své ! Kaktusák však ví své taky- on tuto dobu

" prožil " v hluboké illegalitě - nar.se r.1973 !!, takže ví, kde!!;-D;-D

0 0
možnosti
OS

OSLO

20. 3. 2011 17:47
Také nemám rád diktátory, ale po válce netoužím.

 Se svými diktátory si musí lid poradit ve své zemi sám. Nemají-li na to lidské a materiální zdroje, jen morální zdroje nestačí. Žádost rebelů o zahraniční vojenskou pomoc a jejich vyslyšení vytvořilo velmi nebezpečný precedens. Ode dneška všude, když se někdo prohlásí za bojovníka proti diktatuře, bude očekávat mezinárodní vojenskou podporu. Útok na Libyi se stane příkladem pro všechny nespokojené na celém světě a zejména v tom arabském. A víte koho to posílí? Islám a zejména ten radikální na čele s Al Kaidou. Vy, co tu voláte po válce, řekneme si za 10 let, co přinesla a zda pro libyjce nebylo lepší žít s Kaddáfím nebo bez něj. Nemám na mysli pár desítek kmenových vůdců a protekčních rodin, ale řekněme 5 milionů prostých občanů. Bohužel, v globálním světě se tyto boje v Libyi a předpokládám že zanedlouho i v jiných státech, bolestně dotknou i nás. Na to vemte jed. PS: je zajímavé, že ti, kteří vždy nejvíce volají po válce, nerozeznají brokovnici od samopalu a sami nikdy nebojují.

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

20. 3. 2011 17:50
Re: Také nemám rád diktátory, ale po válce netoužím.

prý se Havel nechal dnes propustit aby mohl nasednou do prvního gripenu

0 0
možnosti
K

kaktusak

20. 3. 2011 17:16
Vždyť v Libyi je úplně stejný systém jako na Západě

Propaganda řeční o vládě lidu, ale zemi si ve skutečnosti zprivatizovalo několik mocných rodů. To se pozná už podle toho, jak si "demokrati" náramně rozumějí s diktátory z Arabského poloostrova. Americký prezident není o nic menší figurka, než libyjský generální tajemník Všeobecného lidového kongresu. Před touto karikaturou demokracie zachránili republiku naši spojenci v roce 1968 a následovalo 20 nejúspěšnějších let v dějinách národa. Potom mnozí lidé při privatizačním puči naletěli lžím a falešným slibům, někteří věří propagandě ještě i dnes (prý 6 tisíc mrtvých;-D), ale režim založený na podvodu, krádeži a útočných válkách nemůže dlouho vydržet.

0 0
možnosti
MP

M.Patocka

20. 3. 2011 17:29
Re: Vždyť v Libyi je úplně stejný systém jako na Západě

V kazdem rezimu se najdou lide, kteri radi vzpominaji na dobu diktatury - nepoucitelni, kteri maji radi jednoducha a hlavne rychla reseni vsech problemu. I v Nemecku se najdou taci, kteri radi vzpominaji na Hitlera. Me to ale mrzi, protoze tito lide zneuctuji pamatku obeti diktatur. A to uz legrace neni. Zeptejte se potomku popravenych z padesatych let, jak radi vzpominaji na komunismus.

0 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2211x
Jsem podnikatel a žil jsem do nedávna v Německu od roku 1983. Vystudoval jsem ekonomii v Německu a Velké Británii. Poslední roky trávím většinu času v Čechách, ale v Německu stále podnikám a každý rok trávím několik měsíců v USA. Jsem otec tří dětí, manželka je Němka a děti jsme vychovávali trilinguálně. V zhledem k letům strávených v zahraničí žádám čtenáře, aby byli shovívaví s mojí gramatikou. Myslím si ale, že obsah je důležitější než gramatika.

Seznam rubrik