Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Ale ten bankomat na rohu prosim vás nechte. Peníze z něj padají celkem spolehlivě.

2 0
možnosti
MH

Já znám několik lidí, které to zruinovalo. Lidsky i finančně. Bohužel nejenom je, ale celé jejich blízké rodiny. Nedokáži říct, co vyřeší zákazy, obecně jsem velmi liberální a proti zákazům tohoto typu. Největším problémem asi je kombinace přítomnosti alkoholu a automatů. Ty jsou velmi často v běžných hospodách, takže na nich může po pár panácích skončit třeba z hecu i někdo, kdo na tom vždycky odmítal hrát. Navíc v některých kasínech dostanete alkohol třeba zdarma a je to velmi logicky promyšlené, čím více opilý člověk, tím snáze prohraje celou svou výplatu. Ta kombinace opilých lidí, kteří protáčí své peníze dlouhodobě (takže nemůžou dle nastavení automatů statisticky dlouhodobě vyhrávat) v automatech, je nejhorší. Takového člověka nepřesvědčíte žádnými argumenty, nedonutíte ho jít se léčit, jenom se díváte jak ničí život vám i celému vašemu okolí.

4 0
možnosti
JB

Jediné řešení je nechat takového člověka být a pomoci rodině se jej zbavit.

2 0
možnosti
JH

J15i86ř55í 20H11o38l86ý

15. 4. 2014 15:46

Co je vám k lidem do nějakých automatů.

Nelíbí se vám? 

NEHRAJTE!!!

3 1
možnosti
AP

Proč se pořád řeší automaty, ale nikdo se nezabývá cigaretami a alkoholem. Zvláště alkohol umí taky vycucnout rodinný rozpočet, umí taky dohnat lidi ke kriminalitě a lidi na něm jsou závislí.

Proč tedy i autor článku nechce zakázat vše, na čem by člověk mohl být závislý a ruinuje to státní rozpočet. (a to nemluvím o chorobném nakupování, tedy zakázat obchody ;-D)

1 0
možnosti
JH

J47a78n 12H32a97v68r61d31a

15. 4. 2014 14:13

Proč píše autor co píše? Je to jeho svobodné právo. Vy pište to, co je podle vás prioritní a najdete se v tom.

Jinak chlast a automaty je rozdíl. Z chlastu má stát těžké prachy, z automatu nikoliv. Jeden alkoholik se svými všemi souvislostmi není pro stát totéž co automaťák.

1 0
možnosti
JH

J45a82n 21H56a40v86r56d78a

15. 4. 2014 13:22

Problém (společenský) automatů je ten, že lidé propadnou závislosti na nich a pak jen shání peníze jakýmkoliv způsobem, aby je do automatů nasypali. Takže vedlejší produkt provozování automatů je vysoká kriminalita, vedlejší náklady státu (občanů) na sanování sociálních průšvihů v postižených rodinách.

Proti tomu stojí solidní zisk provozovatelů, který ani nemusí danit normálním způsobem.

6 0
možnosti
MB

M14i22l21o80š 17B36é63m

15. 4. 2014 13:35

Lidé závislí na drogách také shání peníze jakýmkoliv způsobem a zákaz drog tomu nemůže zabránit. Když už něco tak ty drogy zdraží a o to víc pak závislák ukradne aby měl na dávku. Bude to v případě matů jiné?

1 0
možnosti
MS

Naděje na první pořadí ve Sportce je hodně malá, ale existuje. Těch několik desítek výherců ročně je toho jasným důkazem. Žádný z nich by vám neřekl, že sázení byl nesmysl. :-)

1 0
možnosti
Foto

L35e83o33š 22P42a75t65k72a

15. 4. 2014 12:32

Možná alternativa dle názoru některých: V každém městě tedy podnik, kde si budete moci: zahrát maty, ubalit brčko, šňupnout lajnu, píchnout něco do žíly...možná i někomu legálně jednu vrazit ne? Jen se to bude těžko regulovat a bydlet v okolí docela adrenalin ;-D

1 1
možnosti
Foto

vadí mě automaty i drogy, ale stejně mě vadí lidé, kteří chtějí stále něco zakazovat, protože jim něco vadí.

Hledejme raději cestu, jak tyto neřesti omezit.

Zakazují pouze slabí a hloupí

6 0
možnosti
JH

Proč vy, sociální inženýři, chcete pořád někomu něco zakazovat nebo přikazovat, regulovat, dotovat? Lidé jsou obdařeni mozkem a měli by jej využívat. Že by to bylo ve snaze se uživit na úkor druhých?

6 1
možnosti
TK

Třeba proto, že feťáci a závisláci mi pak vykradou barák a auto?  Třeba proto, že zkrachovalce následně platím ze svých daní?  Třeba proto že zanedbané dítě závisláka chodí do jedné třídy s mým synem a brzdí všechna děcka ve třídě? Třeba proto, že kolem heren dělají bordel fetky a kriminálníci a bydlet poblíž je za trest?

Ať se vám to líbí, nebo ne, jsme všichni na jedné lodi. A pokud nějaký bezmozek začne vrtat díru do dna, tak to těm ostatním nemůže být jedno a je nesmysl čekat, až tu díru provrtá a pak ho trestat. Kvůli takovým je opravdu potřeba vydat příkaz "Zákaz vrtání do dna lodi." .

2 1
možnosti
RO

Proč si každej myslí, že je jeho úkolem ochránit ostatní před jejich chybami? Proč chcete někomu zakázat hrát automaty? Pokud chtějí hrát ať hrajou. Vždyť je to jejich život proboha. Né Váš.

A porovnání sazka vs automaty?

Jestli sazka není nastavená tak aby prakticky nikdo nikdy nevyhrál tak nevím. Popravdě ve svém okolí neznám jediného člověka který vyhrál v Sazce víc než 5000kč. Ale znám 1 člověka co vyhrál na automatech 70 000, jedoho co vyhrál 20 000 a celkem hodně co vyhrálo kolem těch 5000. 

Takže v porovnání s automaty je sazka mnohem, mnohem horší.

Takže pokud automaty nechcete, tak je nevyužívejte. Ale nerozkazujte druhým, jak mají s penězi, jenž jsou jejich nakládat.

4 1
možnosti
Foto

Není pravda, že je Sazka horší. Málokdo prosází celou výplatu, většinou si lidi vsadí pár sloupečků, jednou za čas. Neznám nikoho, koho by zruinovalo sázení sloupečků Sazky,ale znám dostlidí, které zruinovaly automaty. Na matech se těch 70litrů vyhrát dá, ale pak se prohraje 100...během pár dnů.

Souhlas s panem Kuchařem, i s autorem blogu.

1 0
možnosti

Zákazy automatů nejsou jen o ochraně hráčů před jejich slabou vůlí. Ale hlavně jde o ochranu občanů, kteří v okolí žijí. Očekávám reakce, že se mohou přestěhovat, ale pokud v okolí automatů vznikne getto nebo město duchů, automaty se přesunou za výdělečně činnými lidmi.

0 0
možnosti
Foto

ale to není o zákazu, to je spíš o regulaci a proti té nic nenamítám.

0 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1564x
Působím v oblasti komunikace, mám ji rád. Denně před ní však unikám do roubenky v Podkrkonoší. Píšu hodně o sportu, nikoliv však výhradně. Přeji příjemné čtení a moje starší blogy najdete na pankreativec.cz nebo FB/pankreativec

Seznam rubrik