Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ragby má dost velkou smůlu v tom, že má příliš složitá pravidla a potom zkuste si zahrát ragby třeba tři na tři, ve fotbale to není problém a pokud budete hrát jen technicky tak se ani neušpiníte. Zrovna tak si fotbal strčím na jakémkoliv povrchu, ragby na asfaltu si opravdu představuju stěží.

2 0
možnosti

A co teprve kriket! Jak věděl již poručík Goodbody, takhle se "kriket prostě nehraje"...

“Kriket,” spustil jsem, “je anglická hra, kterou hrají dvě mužstva po jedenácti hráčích. Hraje se na házecí dráze dlouhé dvacet metrů. Na každém jejím konci stojí tři tyčky osmašedesát centimetrů vysoké a vzdálené dvacet centimetrů od sebe. Každé ty tři tyčky tvoří branku. Kriket se hraje pálkou a míčem. Pálka je jako na jedné straně zploštělý kyj a nesmí být širší než deset a půl centimetru a delší než devadesát šest centimetrů. Míč je asi tak velký jako pomeranč, váží mezi sto padesáti pěti a sto šedesáti třemi gramy a povrch má z červené kůže. Kapitáni obou mužstev losují, aby rozhodli, která strana bude odbíjet jako první. Hra se zahájí tak, že dva hráči odbíječi strany stojí s pálkami před oběma brankami. Druhé mužstvo útočí a devět jeho hráčů se rozestaví v poli. Zbývající dva jsou házeč a brankář a zaujmou místa za oběma brankami. Házeč pak hází míčem od své branky na druhou branku. Jestliže její tyčky srazí, je odbíječ vyražen. Odbíječ brání pálkou svou branku před míčem. Odrazí míč do pole a devět hráčů v poli se ho pak snaží chytit. Odbíječi se mezitím mohou pokusit vyměnit si přeběhem místa před brankami a získat tím body …”

https://brmbolec.wordpress.com/2013/03/16/patrick-ryan-jak-jsem-vyhral-valku-kriket/

0 0
možnosti
JK

A co "ragby"? Viz. Asterix v Británii: Cílem hry je donést míč do soupeřovy brány. Použití zbraní je povoleno pouze po předechozí dohodě.

0 0
možnosti
FB

rugby má především problém v tom, že maminky ho vnímají jako velmi tvrdý až surový sport a maje obavu o své ratolesti pošlou je raději na kroužek keramiky

0 0
možnosti
TT

majíce

Musel jsem to podotknout, maje zájem na zachování přechodníků a chtěje zamezit jejich prznění. ;-)

2 0
možnosti