Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Hucul

2. 9. 2008 13:24
Nejlepsi by bylo,...

... co by takovy system udelal s lobbisty. Temi zbytecnymi slizaky, kteri po kouscich kupuji od politiku nasi svobodu a nase verejne finance. Jentak, za par drobnych do kapsicky. Anebo je proste utahnou na varene nudli tim, ze jim daji "expertni" rady, jak se rozhodovat. PRYC S LOBBISTY! :-©

0 0
možnosti
MB

buxus

2. 9. 2008 13:06
Nemyslím, že bych byl šťoura, ale jde o prakticky ...

.. neproveditelný nápad.

1. Kdo by vybíral témata a dělil důležitá (rozhodovaná občany) a nedůležitá (pro zastupitele)? Pro někoho je ochrana životního prostředí na prvém místě, někomu může být ukradená.

2. Kolik otázek by takový checklist obsahoval? Pět set? Pět tisíc? Kolik otázek (a to velmi důležitých) by bylo nutné položit k daňovému systému, sociálnímu a penzijnímu systému, zdravotnímu pojištění, atd.? A kolik ostatní legislativě (trest smrti, atd.)

3. Jak často by se k těm volbám chodilo? Jednou za 4 roky? To asi ne. Vy předpokládáte rigidní systém a podmínky, které se nevyvíjí. Jenže v minulých volbách nebyl celá řada věcí vůbec na programu dne (např. radar). Takže jednoiu za půl roku seznam pěti set položek?

Závěrem: Aby bylo jasné .- štvou mne stejné věci jako Vás i jako ostatní. Asi bych i přivítal švýcarský systém referend, kde se hlasuje o závažných problémech (třeba nákup stíhaček) dost často. Ale ani tam by něco podobného Vašemu návrhu nemohlo fungovat.

0 0
možnosti
JM

Hucul

2. 9. 2008 13:27
Re: Nemyslím, že bych byl šťoura, ale jde o prakticky ...

Predstavte si, ze by Vam proste prisel e-mail pokazde, kdyz by bylo treba ucinit nove politicke rozhodnuti. V mailu by byl link, na linku byste nasel vsechny informace a taky zahlasoval s pouzitim sveho digitalniho podpisu. Pokud byste naopak Vy chtel nadhodit neco k rozhodovani, otevrel byste proste nove hlasovani, pripravil informace a nechal tyto informace ke kompilaci siroke verejnosti na zpusob Wikipedie az do doby, nez by dosly k rozumne nezaujate verzi. Pak by se hlasovani zahajilo a vsem v republice by opet prisel e-mail. To je to tak tezke si predstavit?

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

2. 9. 2008 11:16
Ačkoliv jsem sám členem jedné..

tyhle úvahy mám moc rád. KARMA.R^

0 0
možnosti
P

pasingr

2. 9. 2008 10:51
Mně by stačila jedna otázka

a předem vím jak bychom většinou odpověděli. Chcete platit daně? ;-D

0 0
možnosti
VP

Vítek P.

2. 9. 2008 11:09
Re: Mně by stačila jedna otázka

Chcete policii, silnice … ?

Spíš by se mohlo hlasovat o velikosti daní a rozsahu služeb za ně.

0 0
možnosti
F

fext

2. 9. 2008 9:52
utopie ale pěkná

Dobrý návrh. Jsem pro radar (asni narozdíl od Vás, autore) ale jsem sakra pro referendum o radaru. A tak dále. A parlamentní strany, co nedělají nic jiného, než že se nechávají korumpovat, už mi lezou krkem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1976x
Hledám a zažívám Zdraví a Štěstí a podle toho i píšu ...

Spolu s Mínou píšeme o štěstí … Šťastní lidé

Další zápisky si můžete přečíst na osobnějším blogu DeoSum.Com

Můj byznys: Osobní byznys … Živte se tím, co milujete

Šířím myšlenku poctivých peněz.

(Některé kliparty Copyright © 1999 Corel)

Seznam rubrik