Proč některé ženy po porodu tloustnou …

Věřím tomu, že všechny věci se dějí nejdřív uvnitř a teprve pak venku. Nejdřív jsou neviditelné a teprve později jsou viditelné. Tím uvnitř a neviditelné myslím psychiku a energie, které řídí tento svět.

Pokud se někdo vybourá v autě a to auto rozbije, nemyslím si, že to byla nešťastná náhoda, ale naopak existoval důvod, proč se tak stalo. Tipuji, že člověk, který zruší auto, si to auto koupil za nakradené peníze. Nebo si toho auta nevážil. Nebo na něm naopak lpěl. A milující Osud, Bůh, Vyšší Spravedlivost … dala člověku lekci.

Baví mě takto přemýšlet a hledat důvody toho, proč se mi něco stalo. Ty důvody totiž většinou najdu a dávají smysl. Ano, může to být blud a já mohu být paranoidní, když nacházím neexistující příčiny jevů. Jenže já si to nemyslím. Svět neviditelných (duchovních) příčin, který objevuji mi dává větší smysl než svět hmoty, kterým mě krmí oficiální věda a oficiální medicína.

Proto si myslím, že jev, kdy si ženy po porodu nechávají nějaké to kilo navíc, je poměrně snadno vysvětlitelný :-).

V hmotném světě je člověk ohraničený kůží, která tvoří ochranu toho, co je pod ní. Tuk tvoří jakousi mezivrstvu, která funguje jednak jako zásobárna energie a jednak jako další ochranná vrstva. Tlustí lidé jsou podle mne lidé, kteří s sebou pořád vláčí batoh … hádejte čeho.

Batoh strachu, obav, zranitelnosti. Zatímco hubení lidé se bezstarostně radují, tlustí se obávají, jestli nebude hůř, jestli je druzí přijímají. Nedůvěřují životu, nevěří tomu, že Stvořitel se o ně postará, když už je přivedl na tento svět. Potřebují ochranu a obranu a tak si budují si obranný val tuku a zásobárnu energie na horší časy.

Tlustí lidé jsou jako lidé, kteří jedou na jednodenní výlet a berou si s sebou pytel brambor. Co kdyby dostali hlad a nemohli by si koupit bagetu na benzínce. Pak si vezmou ještě náhradní boty, co kdyby šlápli do louže a namočili by se. Náhradní baterii do mobilu, co kdyby se vybil, když budu tak daleko od domova.

A ženy po porodu? Ty přibírají ke svým starostem a obavám ještě starost a obavy o svoje potomstvo. I pro ně budují ochranný val na nesprávném místě. Na svém těle. Zveličují zranitelnost svých dětí.

Když k tomu přičtu životní styl, málo pohybu, hodně jídla a vsugerované pocity typu, jsem tlustá a nic s tím nenadělám, nedivím se tomu, že některé ženy vypadají tak, jak vypadají. Totéž se samozřejmě týká i mužů, jenže u žen je podle mne víc viditelné nabírání kil v těhotenství a jejich případné ponechání si.

Řešení? Jednoduché a přitom tak složité. Uvěřit tomu, že svět je báječné a bezpečné místo k životu. Co se má stát, se stejně stane a člověk tomu nezabrání tím, že se toho bude bát a bude se na to připravovat a obalovat se ochrannou vrstvou tuku. Na druhé straně se člověku stane to, co si zaslouží a to, co mu prospěje v jeho vývoji. Tak hurá tomu vstříc.

Můj recept na štíhlost je bezstarostnost a důvěra (... ve vyšší řád).

Doufám, že tento nevšední pohled na věc někoho obohatil a pomůže mu zbavit nenáviděných a nepochopených kil navíc. Odměnou pro mne bude, že na ulici budu potkávat samé pěkné kousky :-).

Dále si můžete přečíst můj netradiční pohled na takzvanou finanční (duševní) krizi ve článku Proč se státy zadlužují … a proč vznikají krize anebo Omlazovací program nejen pro muže 40 plus.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vítek Paroulek | středa 8.12.2010 10:08 | karma článku: 8,78 | přečteno: 1542x
  • Další články autora

Vítek Paroulek

Nikdy se nevzdávej!

28.7.2014 v 9:02 | Karma: 10,22

Vítek Paroulek

Miluji peníze ♥

26.11.2013 v 11:03 | Karma: 16,00

Vítek Paroulek

Teorie domácího bordelu

19.5.2013 v 13:01 | Karma: 10,35