Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

minav

10. 5. 2009 16:46
Jednoduše a postupně

Jestli chcete poznat, že něco je, musíte to začít hledat. Jsou věci, které nejsou vidět, ale přesto existují. Třeba elektromagnetické vlny. Kdysi si někdo všiml projevů EM enrgie, ale až dlouhým zkoumáním se zjistilo jak funguje. Podobně je to s hledáním Boha a smyslu života. Je to vlastně hledání naší vlastní podstaty, protože když zjistíme odkud jsme a proč jsme tady a jaký je náš potenciál do budoucna, tak najdeme smysl - jestli je za tím Bůh se člověk určitě doví cestou.

0 0
možnosti
M

minav

10. 5. 2009 16:52
Re: Jednoduše a postupně

Člověk musí zkoušet a musí se nebát spálit se. Bolí to, ale bez zkoušení nejde poznat jestli něco funguje. Nemůžu zjistit jestli Bůh existuje, bez toho aniž bych nezkusil s ním komunikovat. A když mi to nejde, tak to zkusím jinak, a když to nefunguje, tak to zkusím zase jinak. A pokud opravdu existuje a záleží mu na vás, tak se s váma určitě spojí. Pokud ne a vy jste vyzkouseli opravdu vse a jeste neco navic, pak asi neexistuje, teda pokud tomu sami verite :)

0 0
možnosti
V

viveka77

1. 4. 2009 10:49
Vypráví se,

že jednou ležel na smrtelné posteli v kruhu svých dlouholetých a milujících žáků jeden moudrý Mistr. Všichni se kolem něj shromáždili, protože očekávali, že jim Mistr, jak byl slíbil, před odchodem sdělí nejvyšší Pravdu.

Takže pozorně poslouchali, a on, než naposledy vydechl, řekl toto:

"Všechno je jinak" VR^

0 0
možnosti
V

viveka77

1. 4. 2009 10:42
Taková pěkná diskuze

pod takovým pěkným článkem, a já jsem přišla pozdě :-) nicméně děkuji za příspěvky, které jsem si přečetla a byly pro mně potěšením i inspirací :-)VR^

0 0
možnosti
V

viveka77

1. 4. 2009 10:40
Milý rytíři světla,

přeji Ti šťastnou cestu. Nejlepší zbraní je jasné vnímání a čisté srdce, protože Bůh není jakási dávná událost popsaná v knihách, ani prázdné skuhrání v chrámech, ale Podstata života, která je našemu vnímání ještě blíž, než vlastní dech nebo tlukot vlastního srdce. :-)VR^

0 0
možnosti
V

viveka77

1. 4. 2009 10:41
Re: Milý rytíři světla,

Jak si čisté srdce a jasné vnímání zachovat případně znovu získat, učí mravní poučky všech dobrých náboženství. Myslím, že Buddhovy poučky nebo jógové "jamy a nijamy" jsou o pár kroků dál, než Desatero.

To nejlepší pravidlo je ale tohle: Nečiň druhým to, co nechceš, aby druzí činili tobě". :-)VR^

0 0
možnosti
TK

osvetitel

27. 3. 2009 10:21
Chudy treba jako vceli ul,neprisel bych prosit

na vas prah,dejte me jen pistalu a hul ,penize jsou pro mne jenom prach! Za laskave slovo nebo vlidnou tvar,sel bych celou zemekouli krizem krazem,dobre vim ze budu vzdycky sam,i kdyz sem dal jedne srdce pul, ani odni nic uz necekam,dejte me jen pistalu a hul!;-)[>-]

0 0
možnosti
TK

osvetitel

27. 3. 2009 6:15
Zajimavy clanek

Ale myslim ze nikdo nedokaze poradit,protoze kazdy ve skutecnosti vi kulove! Kdyz se podivame kolem sebe jak jedna hmota pozira druhou a roztahuje se na ukor te druhe,pokud neni nasilim omezena a ze neco jeste vic organizovaneho se deje v tom vesmiru,tak mne obcas take prepadaji nepekne myslenky na zpusob ze smrti to nekonci!:-)

0 0
možnosti
TK

osvetitel

27. 3. 2009 6:23
Re: Zajimavy clanek

Ps. A pritom staci se podivat na svet ocima nevineho ditete,pokud to nekdo z dospelych dokaze, dokud jeste to dite nebylo ovlivnovano sexualnim pudem ani hamizdnosti, ani nemuselo byt v myslenkach porad ve strehu pred tema druhejma lidma ,a uvidite "Boha"!;-)

0 0
možnosti
K

kion123123

26. 3. 2009 22:33
Tak

něco asi existuje, ale rozhodně to není to co je nám prezentováno nespočtem církví a sekt.

Váš článek podnítil slušnou diskusi, gratuluji!

A nejodpornější svinstvo je islám.

0 0
možnosti
PK

dolch

26. 3. 2009 22:57
Re: Tak

No tak na tu slušnou diskusi stačí samotný titulek článku. Ale budiž, obsah sám byl taky docela zajímavý. A s tím islámem bych to taky tak neviděl. Nejodpornější svinstvo jsou lidi, protože jsou snadno zmanipulovatelný a jednají jako stádo. Mě nevadí mít za kamaráda muslima, pokud není jeho koníčkem opásávat se výbušninou a nastupovat do ranního autobusu.

0 0
možnosti
JK

jana.krcova

26. 3. 2009 20:25
Milý Vítku,

já myslím, že by se v tom mohlo poznat docela dost lidí:-). Každý se ptáme a hledáme a snad všichni jednoho dne tu odpověď dostanemeV:-)

0 0
možnosti
VP

Vítek P.

27. 3. 2009 8:41
Milá Jano

Ti lidé, co začínali s nulou z materialismu a neměli Boha každý na talíři doma už od malička, by mohli mít podobné pocity. Mějte se fajn, Jano srdíčková, smajlíková a milá …:-)VR^

0 0
možnosti
PB

kybernetik

26. 3. 2009 18:44
Co je to Bůh?

Slovo Bůh je zkratka nebo symbol pro něco, co si nedovedeme vysvětlit a tušíme, že se nás to nějak týká. Proto si to mnoho lidí vysvětluje různě. Každé náboženství je pokus přijít této záhadě na kloub. Každé náboženství bylo někdy zneužito pro potřeby mocných.

Příroda se řídí ŘÁDEM, který nemůžeme popřít, ale také ho ani v plné obecnosti pochopit. Svědomí je podvědomé chápání toho, co tomuto řádu vyhovuje a co ne. Nejjednodušší cesta k "Bohu" je uvěřit, co se mi předkládá. Mnohem těžší cesta je hledat, srovnávat, nalézat a zase opouštět. Jako prvovýstup na pořádnou horu. Různá náboženství nabízí nabízí různé cestu na stejnou horu. Má-li být dosaženo vrcholu, je to fuška. Chce to lásku a vhled s pochopením druhých. Buddhismus, přesto že pojem Boha nepoužívá, je nejaktivnějším návodem kudy na to. Je to ale i fyzicky náročné a vyžaduje to učitele. Někdy jmůže být pomocníkem i DOBRÝ kněz kterékoli církve. Mezi církvemi ale panuje žárlivost na jejich cestu. VYDRŽ!!!

0 0
možnosti
VP

Vítek P.

27. 3. 2009 7:12
Re: Co je to Bůh?

„NEPŘESTÁVAT SE SVÝM HLEDÁNÍM MÁ TEN, KDO HLEDÁ AŽ NALEZNE. A AŽ NALEZNE, BUDE OTŘESEN A KDYŽ BUDE OTŘESEN, BUDE SE DIVIT A STANE SE PÁNEM NADE VŠÍM, CO JE.“ (prý Ježíš, Tomášovo evangelium)

Dobrý den, děkuji za názor a povzbuzení Františka ve hledání. Také si myslím, že člověk má hledat a vydržet. A může potkat lidi, kteří mu pomohou.

R^

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

26. 3. 2009 17:45
Tak vidíte.........

........, že jste na to přišel sám.

Stačí sedět na zadku a čekat.

Málo kdo zvládne čekat na to, co nastane, když se čeká bez hnutí.

Ono opravdu stačí občas udělat je tyto dvě věci - sedět a čekat. Nic víc. Pak to přijde samo. Ikdyž už to tam vlastně je. Je to přeci všudy přítomno;-)

Myšlenka je uchopování jména nebo tvaru. A bez myšlenkost je tedy..........

0 0
možnosti
VP

Vítek P.

27. 3. 2009 7:07
Re: Tak vidíte.........

Dobrý den, tuším, jak to myslíte, pokud tedy mluvíte o meditaci. Ale než sedět na zadku a čekat, je možné dělat něco užitečného a být při tom bdělý, si myslím … a dostat se k tomu „nemyšlení“ a „nekonání“ za pochodu. Děkuji za názor. :-)

0 0
možnosti