Může reklama na Actimel škodit zdraví?

Včera jsem koukal na televizi. Jak začala reklama, šel jsem do kuchyně utírat nádobí, a jak tak utírám, slyším …

„Náš obranný systém může být oslabován různými vlivy. Rychlé střídání teplot patří mezi ty hlavní. A protože každý z nás je někdy vystavený přechodu z tepla do zimy, je dobré dělat jednu maličkost, dávat si každý den lahvičku Actimelu.“

Co je tohle za hloupost? … říkám si. To je přeci normální, že v zimě je v domě teplo a venku zima. A člověk chodí dovnitř a ven. Před týdnem jsem se koupal v řece a mohla mít tak pět stupňů a taky jsem to přežil. A v Michaelových experimentech šli do komory s teplotou minus 140 °C a nebyl to jejich poslední experiment.

Tělo je stavěné na střídání teplot. Kdo mi tady chce vymývat mozek tím, že to může oslabovat můj imunitní systém. Naopak posiluje ho to. Otužuje ho to!

Jak zareaguje normální člověk, který uslyší, že střídání teplot patří mezi oslabující vlivy? Začne se pozorovat, a pokud shodou okolností pocítí nějaké oslabení, může ho přičíst střídání teplot. Semínko pochybností a vsugerované nemoci bylo zaseto.

Mě nenachytáte. Naopak si řeknu si, že střídání teplot tělu svědčí, protože ho otužuje a člověk není změkčilý. Když je člověku zima, těší se na teplo a je vděčný za každé polínko, které si může hodit do kamen. Když je zima, člověk se těší na jaro. Střídání ročních období, tepla a chladu vnáší do života pocity a je jenom na člověku, jestli si těmi pocity zadělá na depresi a na nemoc anebo jestli si je užije s radostí. Myslím si, že příčina nemocí je v psychice, ne ve střídání teplot.

Reklama na Actimel zveličuje vliv přirozeného střídání teplot a může škodit zdraví, pokud tomu člověk uvěří. Samotný Actimel zdraví prospívá tím, že se člověk rozmazluje, že si ho kupuje (opět psychika). Ale neměl by tak činit ze strachu.

Na závěr si dovolím parafrázovat uvedenou reklamu:

„Náš obranný systém může být oslabován různými vlivy. Vymývání mozku reklamami patří mezi ty hlavní. A protože každý z nás je někdy vystavený reklamám, je dobré dělat jednu maličkost … pouštět je jedním uchem dovnitř a druhým ven. Nenechat si něco vsugerovat. A když je venku fakt velká zima, vezměte si čepici, ať je vám příjemně.“

Nevěřte všemu, co se říká v médiích, mohli byste z toho dostat i prasečí chřipku.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vítek Paroulek | čtvrtek 1.4.2010 9:23 | karma článku: 27,60 | přečteno: 2053x
  • Další články autora

Vítek Paroulek

Nikdy se nevzdávej!

28.7.2014 v 9:02 | Karma: 10,22

Vítek Paroulek

Miluji peníze ♥

26.11.2013 v 11:03 | Karma: 16,00

Vítek Paroulek

Teorie domácího bordelu

19.5.2013 v 13:01 | Karma: 10,35