Moje soukromá důchodová reforma

Horkým tématem dneška a horkým bramborem, který si vlády přehazují už dlouho, je důchodová reforma. Čekat, že od našich politiků vzejde spravedlivá důchodová reforma, je jako čekat, že kámen vykvete.

Raději se o sebe postarám sám. Ve vyšším věku, budu potřebovat zabezpečit: bydlení, peníze, zdraví, štěstí. Schválně nepíšu ve stáří nebo na stará kolena. Stáří bývá spojováno s neschopností se o sebe postarat a s nemocemi. Tím bych si sugeroval, že přijde něco takového jako stáří a moje kolena budou stará a neschopná se ohýbat a svěrače neudrží moč a mozek neudrží myšlenky.

  • Prvním pilířem mojí důchodové reformy je mít vlastní dům se zahradou. Tím nebudu odkázaný na placení nájmu někomu a na zahradě si můžu vypěstovat něco k snědku. Když nebudu mít peníze na potraviny, můžu se jít napást.
  • Druhým pilířem mojí důchodové reformy je zdraví. Někteří rádoby vtipní lidé říkají, že tělo má jít do hrobu zhuntované. Ať si ho huntují, ať zkoušejí, co vydrží. Já se snažím svoje tělo poznávat a chovat se k němu hezky. Nekouřím, nepiju, nefetuju, nepřežírám se, ani nedržím hladovky.Občas jdu někam pěšky, občas se vrtám na zahrádce. Snažím se žít přirozeně zdravě. Stejně jako nevěřím státu ohledně důchodu, nevěřím mu ani ohledně zdravotnictví. Klasickou medicínu s příznaky potlačujícími léky a očkováním považuji za slepou větev vývoje medicíny. Opravdová medicína hledá příčiny nemocí u myšlenek a pocitů a odtud pokračuje k tělu. Kdo pozná a pochopí sám sebe, ten dokáže nemoc zastavit ještě než vznikne. Naučit se to, je můj koníček a zároveň investice. Dávám si dohromady neviditelné souvislosti ohledně zdraví a nemoci.
  • Co se peněz týká, tak počítám s tím, že dokud budu žít, dotud budu vydělávat. Přijde mi divné dělit život na čas před důchodem a po důchodu a myslet si, že od nějaké doby mám přestat pracovat. Tím, že jsem se rozhodl ve vyšším věku živit se sám, tím jsem si v hlavě spustil neviditelný mechanismus, který to zabezpečí. Až do případné smrti budu mít dostatek peněz. (Ano, věřím si, je to lepší než se bát a fňukat.)
  • A jsme u posledního pilíře mé důchodové reformy. Budu potřebovat pocity štěstí a radosti ze života. Moje duše, který pochází ze Světla se narodila na Zem, aby se tu učila nakládat se svou svobodnou vůlí, čehož výsledkem jsou i pocity. Člověku se vrací to, co sám dává. Až budu v pokročilém věku, nechci zažívat výčitky svědomí z toho, co špatného jsem v životě udělal, koho jsem okradl, komu jsem zalhal, komu jsem způsobil bolest. Chci si pokročilý věk užívat, cestovat po světě a poznávat věci, na které zatím nebyl čas. Proto už teď zpytuji své svědomí a učím se žít podle toho, co mi radí. Učím se žít poctivě. Též by se dalo říci, že se učím poslouchat svůj moudrý vnitřní hlas, který mi radí, kudy jít životem.
  • Ještě mě napadá jeden pilíř lidi a vztahy. Mít přátele, se kterými si můžeme pomáhat. To se pak vstupuje do pokročilého věku jedna radost.

Moje důchodová reforma spočívá v tom, že se o sebe postarám navzdory státní důchodové reformě.

To podstatné, co způsobuje zdraví, pocity štěstí, schopnost se o sebe postarat, hledám uvnitř sebe …

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vítek Paroulek | pátek 25.3.2011 11:39 | karma článku: 21,86 | přečteno: 1680x
  • Další články autora

Vítek Paroulek

Nikdy se nevzdávej!

28.7.2014 v 9:02 | Karma: 10,22

Vítek Paroulek

Miluji peníze ♥

26.11.2013 v 11:03 | Karma: 16,00

Vítek Paroulek

Teorie domácího bordelu

19.5.2013 v 13:01 | Karma: 10,35