Kdy přestanou politici krást?

Zajímá vás, jak zastavit korupci a tunelování? Jak to udělat, aby politici nekradli a neobohacovali se? Chtělo by to nějakou pořádnou represi. Zbavit je imunity, zkontrolovat jim majetek, zavést dostatečně vysoké tresty!

(A teď ještě tu o Červené Karkulce.)

Nic z toho nebude fungovat. Ani trest smrti je neodradí od toho, aby to zkusili.

Korupci zastavit nejde a politici i my "obyčejní lidé" přestaneme krást, až sami pochopíme, že tudy cesta nevede.

Život člověka je cesta ke štěstí. Lidé, kteří kradou si myslí, že k tomu štěstí jim dopomohou peníze a věci, které si za ně koupí. Jenže ono se to pak vždycky nějak zvrtne a ukáže se, že ty peníze a ta věc moc štěstí nepřinesla. Tak kradou víc a víc a kupují si dražší a dražší věci.

Život není o tom, získat pocity štěstí z drahých věcí. Život je o tom, umět ty pocity štěstí vytěžit i z "obyčejného" života.

Lidé, kteří kradou a dělají další věci, které dělat nemají, postupně duševně degenerují a vzdalují se pocitům štěstí. Právě těm pocitům, kterých chtěli pomocí nakradených věcí dosáhnout. Samozřejmě degenerují i fyzicky a nepomáhají jim ani drahé léky, které si mohou za své peníze koupit. Do hrobu si pak neberou nic, kromě nemocného těla a mizerných pocitů, které mají ze svého života.

Jediný způsob jak odnaučit mocné (nebo spíš nemocné) krást, je přivést je k pochopení, že to, co hledají, si nemohou koupit za peníze. Pocity štěstí, které hledá každý člověk, jsou podmíněné poctivostí. Stejně tak zdraví těla.

To jsem ale naivní, co?

A víte, že jsem hrdý na to, že jsem se svým životem dopracoval k této naivitě (bezelstné upřímnosti) a ne například k pocitu, že nemohu být šťastný, dokud si nekoupím tohle a támhleto …

Ten, kdo krade, škodí sám sobě.

Samozřejmě se to netýká jenom politiků, ale nás všech. Máme takové politiky, jaké si zasloužíme. Kradou? A my snad ne? Dělali bychom to na jejich místě?

Chceš-li změnit svět, změň sebe, abys byl šťastný a svět to viděl a chtěl být také šťastný …

Další moje články a úvahy najdete na DeoSum.Com

Autor: Vítek Paroulek | pátek 27.1.2012 12:15 | karma článku: 21,04 | přečteno: 1615x
  • Další články autora

Vítek Paroulek

Nikdy se nevzdávej!

28.7.2014 v 9:02 | Karma: 10,22

Vítek Paroulek

Miluji peníze ♥

26.11.2013 v 11:03 | Karma: 16,00

Vítek Paroulek

Teorie domácího bordelu

19.5.2013 v 13:01 | Karma: 10,35