Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Vítek P.

8. 12. 2008 13:17
Milí diskutující, děkuji za vaše poznámky ...

Chápu, že stavební úřad si nemůže dělat, co chce, ale v případě, že bydlím na vesnici, kde je jedna silnice a v ní jsou ukryté všechny sítě, tak bych uvítal nějaké jednodušší vybavování. Přeji vám hezký den. Vítek P.

0 0
možnosti
LH

maminka

8. 12. 2008 12:47
Stavby

Kdyby mel stavebni urad zjistovat inzenyrske site u vsech staveb, ktere k nemu prijdou na stul, nedelali by nic jineho. Ja se tim zabyvam v praci pro stavby vetsiho rozsahu (dopravni) a tech vyjadreni je potreba mnohem vic, nejvic jich je v Praze, kde je az 50 vlastniku siti. Kdyby existovala obrovska databaze, kde by byl kazdy povinny sdelovat polohy kabelu, bylo by to paradni, ale podle svych zkusenosti nerealizovatelny :) Tak se na stavebni urad nezlobte a budte rad, ze vam stacilo sest dopisu.

0 0
možnosti
AH

nyny.

8. 12. 2008 12:31
no stavební úřad

viz níže, krom toho, i kdyby mu zákon nevelel, tak těžko může sám něco zjišťovat, když nejsou veřejně přístupné plány vedení sítí ( a ani nemohou být z bezpečnostních důvodů). Což ovšem neznamená, že se sem tam nenajde drát či trubka, o kterém by sice vědět neměli, ale nevědí. Nepřejte si zažít ten tanec, když se něco takového naruší s důsledky pro okolí.To pak honem rychle člověk hrabe ze šuplíků vyjádření, že tam nic není, jen aby nemusel plati třeba taky škodu půl milionu (vlastní zkušenost).V tomto smyslu buďte rád, že vás něco nutí ta vyjádření mít.hihi

0 0
možnosti

WIFI

9. 12. 2008 8:22
Re: no stavební úřad

i kdyby byly, tak jsou nanic. Vím, jak se u nás zakopával telefonní kabel. Vytyčili trasu, začli kopat, narazili na navážku z kamení, udělali změnu směru a klídek. V jejich mapách je ale zakreslená původní trasa, takže když někdo bude chtít kopat a oni mu to nevytyčí, jen ho odkážou na plán, tak jim může beztrestně vytrhat dráty:-)

0 0
možnosti
JD

pedr64

8. 12. 2008 12:19
jak už zmiňují předřečníci

tak úřad ten zákon jenom aplikuje. To, že na svém pozemku žádné dráty a trubky nevidíte, ještě neznamená, že tam nejsou. Proto ta vyjádření vlastníků sítí. To ale samozřejmě neznamená, že pak nevykopete něco, o čem ani vlastník nemá tušení. A taková kost z mamuta, to by teprve bylo "terno".

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

8. 12. 2008 12:11
Placete na spatnem hrobe

stavebni urad toto neovlivni, oni musi dodrzovat zakon, takze kdyz uz stiznost, tak na sve volene zastupce. ja mam se stavebnim uradem stejnou zkusenost a sami urednici rikaji, ze kdyby bylo na nich, tak tyhle nesmyslny vyjadreni po mne chtit nebudou, ale kdyby na ne prisla kontrola shora, tak maji prusvih, tudiz jejich postoj chapu

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

8. 12. 2008 12:09
stavební úřad by asi rád

svépomocí...Ale postupuje podle platného stavebního zákona...

U mě test dopadl podobně, s tím, že firma, která bude přes naši vodu a odpady, potřebovala 40 dní (30 dní zákonná lhůta + 10 dní dovolené paní v kanceláři).

Co by člověk nevydržel proto, aby měl kulatý razítko na to, že ten kabel, co vede přes pozemek, tam určitě není. Už se těším na jaro, až se začne kopat:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1976x
Hledám a zažívám Zdraví a Štěstí a podle toho i píšu ...

Spolu s Mínou píšeme o štěstí … Šťastní lidé

Další zápisky si můžete přečíst na osobnějším blogu DeoSum.Com

Můj byznys: Osobní byznys … Živte se tím, co milujete

Šířím myšlenku poctivých peněz.

(Některé kliparty Copyright © 1999 Corel)

Seznam rubrik