Černá deprese a duhové štěstí

Někdy mezi patnácti a dvaceti lety mého věku jsem začal projevovat svůj světonázor také oblečením. Dopadlo to tak, že jsem všechno barvil načerno.

Hadry barvou Duha, kožené a jiné věci nitro barvou. Ano, zašel jsem tak daleko, že jsem barvil i hnědé kožené boty, anebo jestli pamatujete boty "maratónky", původně modré jsem nastříkal načerno.

Černá je barva umělců … s odstupem času bych dodal, že barva depresivních umělců a barva smrti, ke které deprese směřuje.

Kdo má černé oblečení, od hlavy až k patě, ten jede v depresi až po uši.

Přibližně ve třiceti letech jsem se dostal z nejhoršího. Do svého šatníku jsem milostivě pustil barvy lesa. Hnědou a zelenou. Boty už nebyly černé, ale hnědé. Když se mi rozpadl černý kožený pásek, koupil jsem si hnědý. Trička hnědá a zelená. Přesto mám dodnes zásoby černých.

Dalších deset let jsem se pomalu učil užívat si života, deprese ustupovala a mezi oblečení prosakovaly další barvy. Oranžová, žlutá. Začínám vnímat všechny barvy světa a vychutnávat si jeho chutě a vůně. Svět není černobílý, svět hraje všemi barvami.

O víkendu s dětmi jsem si vyrobil tričko. Je žluté a je na něm nakreslená šťastná rodina. Oranžové slunce, zelená tráva, modrý mráček, duha se všemi barvami.

Už jsem z toho venku.

Trapné (spíš smutné) je jen to, že maminka z obrázku se mezitím odstěhovala. Moje deprese a negativizmus ji odrovnala, než jsem se stačil uzdravit k duhovým barvám. Bylo toho víc. I takový je život.

Někdy člověku štěstí unikne o fous.

Nebudu maminku gumovat, věřím, že časem potkám nějakou jinou ... spřízněnou duši.

Jak ji poznám?

Bude na sobě mít duhové tričko … :-)

Doporučené čtení … Proč se rozvádějí ženy s muži a ne muži se ženami

Autor: Vítek Paroulek | úterý 19.3.2013 8:33 | karma článku: 10,98 | přečteno: 473x
  • Další články autora

Vítek Paroulek

Nikdy se nevzdávej!

28.7.2014 v 9:02 | Karma: 10,22

Vítek Paroulek

Miluji peníze ♥

26.11.2013 v 11:03 | Karma: 16,00

Vítek Paroulek

Teorie domácího bordelu

19.5.2013 v 13:01 | Karma: 10,35