Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Varšavskou smlouvu jsme rozpustili, teď vidíme proč jsme vlezli do dalšího šíleného chomoutu. Byla to hloupost, šance na svobodu tu byla....

0 0
možnosti
JP

Další proruský kolaborant promluvil. Ruské tanky by mohly přinést mnohým ztracené pozice.

2 0
možnosti
MP

Pane Paroubku, běžte do Brusele s tou anexí! Vyznáte se v zahraniční politice a nevíte, že existuje nějaká smlouva o určitém počtu ruských voják na Krymu? A překročil Putin tento počet? Ha včil mudrujte!!!

3 1
možnosti
JR

J75a13r51a 39R25a52n57k

16. 9. 2014 4:16

ted nevim, jestli Vam dat plus, nebo minus, pane Petre....jaksi to neni jasne...Ha vcil mudrujte, kapisto?;-D

0 0
možnosti
Foto

Putin oznámil uvolnění dalších 20 000 000 000 000 Rbl., (ekvivalent $ 570 mld.) z rozpočtu do roku 2020 na modernizaci výzbroje armády a floty. To představuje 6 % HDP a jde o druhý největší vojenský výdaj na světě.

Vojensko-průmyslový komplex v RF jistě zaplesá a světový mír nepochybně posílí. 

A obyčejní rusové to zacálují...

2 0
možnosti
JT

No co jineho jim zbyva. Svoboda neco stoji. Porad je to lepsi, nez kdyby jim tam udelali amici Irak. Jinak na Ukrajine se ukazalo, jak Putin blilantne zvladl pokus o vyprovokovani puce v Rusku uz ve fazi testu na uzemi jineho statu.

5 1
možnosti
BT

jinými slovy jste s mocenskými způsoby Ruska spokojen, taky možný názor u vás vcelku logický když si člověk vzpomene jak jste v mrňavém se choval stejně,  naštěstí nikdy nebudete mít možnost to zopakovat

legrační představa že Rusové opouštějí francouskou rivieru aby jeli na Krym mě pobavila ;-D

4 1
možnosti
JT

Rusko i USA jsou mocne staty, tak jednaji mocensky. To se Vam muze nelibit, proti tomu muzete i protestovat, ale to je asi tak vsechno, co s tim udelate. Rusko ma od padu komunismu za sebou daleko mene mrtvych civilistu nez USA. Navic metoda anexe (jako u Krymu) je vuci obyvatelstvu ferovejsi nez americka metoda exploatace statu a dosazeni loutkovych vlad. Obyvatele Krymu ted maji stejna prava jako obyvatele Moskvy. Obyvatele Iraku zdaleka nemaji stejna prava jako obyvatele Washingtonu.

8 0
možnosti
Foto

Nezaplesá, ten už plesá. 

Možná však plesá předčasně. Otázkou totiž je, zda evropské státy nové zbraně skutečně objednají, až si spočítají kolik by je stály a zda na ně mají. Jistě, mohly by se ještě více zadlužit nebo zavést další úsporná opatření. To však není dobré a politické strany, které by to udělaly, by v příštích volbách prohrály. Výjimkami zde jsou asi Polsko a Baltické státy, které se Ruska skutečně bojí. Ani ty však nemají peněz nazbyt. A jistě Ukrajina, ta však peníze nemá, ta má hlavně dluhy. Zbraně však chce. Nikdo je však Ukrajině zadarmo nedá. A asi ani ne na dluh, který by stejně Ukrajina nikdy nezaplatila, v tomto se však mohu mýlit.

0 0
možnosti
JR

J49a75r44a 25R28a91n41k

16. 9. 2014 4:20

Na kanadskych CBC zpravach vcera rikali, ze PM Harper objednal z CR "male zbrane" pro Afghanistan...tady o tom zatim nikdo nepsal, ale zrejme to Olser vezme a da ktomu foto Cinske zdi;-D

0 0
možnosti
JH

J91a32n 88H30a79v37l76i72n67a

15. 9. 2014 11:18

PRVNI ma byt zabezpecena obrana statu a pak ten zbytek......protoze jinak jsou Vam ty dalsi vyhody k .....

Nebo snad mate luxusne vybaveny dum a chybi Vam vstupni dvere? Asi ne, ze? Tak to same je stat!

Jinak to hra s Putinem a straseni nedopadne pro nas dobre.....uz jen ta saskarna se sankcemi.......maji nase podniky pobocky v statech, ktere neuvaluji sankce? Protoze pobocky zapadnich podniku budou slouzit jako prekladiste a my utreme hubu a prijdem o ten zbytek trhu v Rusku.....a jeste si k tomu zatleskame a poplacame se, jaci nejsme borci :-P

3 1
možnosti
JR

J26a44r36a 19R92a32n21k

16. 9. 2014 4:23

RvZili jste v socialismu a nikdo Vam tehdy nedal na vedomi, ze sankce byly uspesne: Jizni Afrika, Kuba, Iran, KLDR   a ted mi prosim piste neco o Mandelovi, Castrovi a Darling Che, ktery na posledni chvili kricel: Nestrilejte, to jsem ja, Che....dostanete za mne vice penez za ziveho....;-O;-O

0 0
možnosti
JC

Nezbývá mi než znovu opakovat, že p. Paroubek je výborný politický analytik. Měl se vždy raději věnovat politologii než politice, protože jako politik zcela jednoznačně selhal.

4 0
možnosti

Jen pár doplnění ze světa reality.

1) Ruská třída se asi těžko vrací na Krym, když byla letoviska naplněna cca ze 40%.

2) Kosovo a Černá Hora nejsou žádné precedenty Krymu, ani jedno území nebylo přičleněno k nějakému státu. 

3) Kosovská krize vznikla už ve druhé poloviě 80. let a byla spouštěčem jugoslávských válek. Do té doby, než se NATO rozhodlo k leteckým úderům, stály tyto války život 100.000 lidí. Samotná kosovská válka stála životy 3-10 tis. kosovských Albánců, 800.000 jich bylo přesídleno (cca 2.250 mrtvých Srbů a 200.000 přesídlených), proto NATO zasáhlo a zcela evidentně nebylo možné, aby Kosovo fungovalo v rámci nacionalistického Srbska, které mimochodem produkovalo stejnou politiku jako Rusko dnes.

6 0
možnosti
JT

Tak hlavne Kosovo ale bylo historicky vzdy casti Srbska. To je neco jako kdyby nam sebrali Melnik a okoli i s Ripem jen proho, ze si tam postavi baraky par mohamedanu.

5 1
možnosti
  • Počet článků 839
  • Celková karma 27,31
  • Průměrná čtenost 1915x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik