Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J80a58n 24Š35i64k

5. 10. 2023 9:44

Vám z Wall Streetu: "Lid povolal nás do zbraně, my opustili frézy a uniformy navlékli si místo kombinézy. Stojíme pevně, v oku žár, vstříc slunci píseň letí, střežíme práci dělníků a šťastný spánek dětí. Kdyby snad vrazi z Wall Streetu přepadli nás jak saně, poznají záhy lidu hněv, promluví naše zbraně." Zdroj: vojín Jasánek pane Paroubku, neopisujte. Hezký den

6 0
možnosti

Pane Paroubku. Ano, jednou ten dolar bude mit jen silu v ukonceni jeho jednoty na svete. Jinymi slovy receno, ukonci dolarova dominance na svete. Kdy?? To ani vy nemuzete ohlasovat dopredu, jako stara baba na rohu ulice.

Nejlepe obycejny obcan CR si muze udelat vlastni uvahu o dominanci dolaru. Staci znat prumysl sveta a tim znat jeho nutnost mit penezni hodnotu k porovnani sebe a porovnanim sebe s ostatnim svetem. Samozrejme, je zde i ta minulost nutna k hodnoceni, jak jsme na tom???

BRICS jsou staty v africkem systemu, ktery se snazi Cina a tim i RF dat dohromady pro uvedeni jine meny jako dominantni.

DPH kazde zeme je nutno znat pro porovnani sebe a take, jak se ktera prumyslova zeme chova politicky k dolaru. To je ta velka zed pro Cinu se stat s juanem novou dominantni financni sferou sveta. Take otevrenost sveho financniho systemu je nutna byt na tom vrcholu svete.

Je otazkou - je komunismus pripraven ukazat svetu vse ve svetle otevrenosti jako USA???? Na to Paroubek neodpovedel. Clanek komunistickeho myslitele. Uzasne.....??!!

5 0
možnosti

Tak to je výpotek. Američan tvrdé pracuje, aby sobecky prospěl zejména sobě, Číňan proto, aby nezištně prospěl v prvé řadě společnosti. Číňan je prostě tím komunisty vysněním novým člověkem, který upřednostňuje zájmy společnosti (česky "strany a vlády") před prohnilými zájmy zištně osobními. Co se týká nového světového finančního řádu, zlatý rubl byl v tomto dílku přítomen nebo jsem se v záchvatu smíchu přehlédl?

4 0
možnosti
Foto

Mně z toho vychází, že Jyrka je Američan.

1 0
možnosti

Nekorektně a na rovinu. Paroubkova suverénní zahraniční politika ve skutečnosti znamená, stát se kolonii putinovského zločineckého Ruska.

4 2
možnosti

Nemoudré stejně, jako vaše vztekavé blogy. Rusko tady bylo, je a bude. Nějaký vztah si k němu z principu musejí najít všechny země. Hlavu do písku, aby neviděli nic okolo sebe strkají pštrosové. Jste asi pštros!

2 6
možnosti

Facelift pravidelného hlášení RP o zahnívajícím západu, který je krok nad propastí, světlých zítřcích a protivenstvích, která ten hnusný západ provádí, jen vrazi z "Wolstrýtu" tam vypadli. Vždy když to někdo takto vytáhne řeknu si , že náš svět je v pořádku.

4 0
možnosti
Foto

J30a35n 32S89v23a19t27e64k

4. 10. 2023 15:58

Česká republika by měla mít samostatnou zahraniční politiku. Nemusí slepě následovat sankce proti Rusku či v budoucnu proti Číně. Stejně tak, jako nemusí bez kritického hodnocení podporovat zkorumpovaný ukrajinský režim, zvláště když známe analogické situace z Vietnamu a Afghánistánu.

Zdroj: https://paroubek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=807203

Ďábel je skryt v detailu, ve víně je pravda (a nejčastěji na dně) a to podstatné, o co Paroubkovi jde, je až na konci blogu - relativizovat naši (a západní) podporu Ukrajině, přitakávat tak nevědomky (či záměrně, o to je to horší) ruskému pohled na věc - a tak pootevřít dveře změnám mezinárodního uspořádání a hranic v důsledku politiky "silnější pes...." (pohled Ruska) či politiky apeasmentu (pohled různých "chcimírů", kteří nevidí dál, než k plotu svého dvorku, zatímco za ním už si chystá zloděj šperhák od našich dveří)!

Že se nestydí, sexy mozek!

7 1
možnosti

První odstavec souhlas. Druhý odstavec vaše spekulace co chtěl autor říci. Škoda.

1 1
možnosti

Americký sen si chce splnit každý Američan i Evropan.

Nemáte až tak pravdu. Když čtu příspěvky některých blogerů a diskutujících, najdou se zde i Evropané, ba dokonce i Češi, kteří nejvíce pokukují po Ruském snu.

2 2
možnosti
Foto

Konečně si budeme žít jako v RAJi.

13 0
možnosti
Foto

Dočetl jsem se zajímavou informaci.

Pokud by BRICS se opravdu rozjel, tak z něj v krátké době vypadne Rusko, protože je ze všech ekonomicky nejslabší.

5 0
možnosti

Vždycky je některá zem z nějakého společenství na chvostu. Proč by to měl být ale důvod k vypadnutí? A to co zveřejňujete je ložené? Je to pravda? Protože já četl, že o jeho suroviny mají zájem všichni.

Nebo jsou to zase jen bláboly?

2 2
možnosti

Natěšený jsem se vrhl na poslední tučně nadepsaný odstavec, že se dozvím řešení hodné politika světového formátu. A co jsem se dozvěděl? Prd. Prej nemáme podporovat válku na Ukrajině, nemáme podporovat sankce a hlavně máme říct, co je třeba dělat. A pak budeme zase všichni šťastní.

Pane Paroubku, oceňuji vaši odvahu nemluvit v náznacích.

4 1
možnosti

Pro mne je článek naprosto srozumitelný a náznaky jsem nezaznamenal. Obecná pojmenování/fráze nejsou náznaky, ale obecně používané pojmy. Těm by snad měl každý s IQ okolo 107 rozumět. A čekat od úvahy někdejšího premiéra České vlády analýzu světového formátu. To chce ehm... řekněme dost odvahy. Jestli ona nakonec nebude závada na vašem přijímači.

3 2
možnosti
  • Počet článků 839
  • Celková karma 27,31
  • Průměrná čtenost 1915x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik