Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

O Ujgurech bych si nedělal velké iluze. K dokreslení dám pouze kratičký výtah:

"Bylo nám jedno, jak úspěšný ten boj je, nebo kdo je to Assad. Chtěli jsme se jen naučit používat zbraně a vrátit se do Číny," prohlásil Ali.

Nakonec však nebyl s bojováním v cizí válce spokojený. Do Číny se vrátit nemůže, a tak je zpět v Istanbulu, přes který se do Sýrie dostal, a prodává tam mléko.

Podobný je příběh i dalších z více než 10 tisíc Ujgurů, kteří od roku 2013 opustili Čínu, aby šli bojovat do Sýrie.

Například Rozi Mehmet, který se před třemi lety dostal do výcvikového tábora Turkestánské islámské strany (strana usilující o obnovení nezávislého Východního Turkestánu, někdejšího státu krátkodobě existujícího na území Sin-ťiangu).

Spolu s dalšími o půl roku později bojoval v Sýrii.

Řada Ujgurů bojuje dál v IS. Cca 12 tisíc se jich po porážce vracelo z Idlíbu zpět ze Sýrie přes Turecko. Čína jim ovšem odmítla vstup do země - řekl bych celkem pochopitelně, takže zůstali v Turecku a sami neví co dál. Někteří se zapojili do bojových akcích v Náhorním Karabachu s ostatními druhy z IS, ale další velké uplatnění pro ně v Turecku není.

;-(;-(;-(

2 0
možnosti
JK

Ali taky prohlásil: "Na cestě při tradičním kočování jsme potkali zbědovanou trosku člověka, který nevěděl co je, kde je a proč je. Ani jsme ho vlastně neviděli, ale jeden náš vůz o něj zavadil, a tak mu to jméno už zůstalo. Po několika letech byl fyzicky zdráv, duševně to bylo horší, možná proto utekl a už jsme ho neviděli."

No jo proto máte ty zaručeně autentický citace.

0 0
možnosti
Foto

J73o20s42e53f 80B78á83r32t37a

25. 3. 2021 14:20

Ale, když paní Šámalová říkala....

0 0
možnosti
JK

Únik z marťanské zprávy: "Experiment 'Paroubek' se vymkl kontrole."

0 2
možnosti
Foto

Váš článek je v rozporu s tvrzením vědy. Vědci dosud odmítají, že by bylo možné transplantovat mozek. Nevím tedy, co Vám Číňané provedli.

1 3
možnosti
Foto

PS: Jejichdruh Luzar v pořadu M. Jílkové k vytěžování lidských orgánů: Západ je pokrytecký, když jeho orgánoví turisté smějí do Číny za tímto účelem jezdit. To je chucpe, když komunista oklikou říká, že zločin není tak docela zločinem, když je po něam poptávka. Asi vyzání, že tržní hospodářství je chorošoje. Hrůzy hrůzoucí se dějí. A lidské bytosti si tisknou dlaně na oči. Stejně jako kdysi. Osvětim, Treblinka, Sobibor......

2 1
možnosti
TH

Jiří Paroubek předseda socialistické strany. Jaký socialismus jste vlastně chtěl v ČR budovat? A proč proboha podporujete ten čínský nacismus?

9 2
možnosti
Foto

Myslím, že byste si pane Paroubku měl dopřát několik měsíců v takovém "středisku odborného vzdělání". Jistě byste tam ztratil nadváhu, zdokonalil se v mandarínštině a srovnal si některé myšlenky.

4 2
možnosti
SL

Ale nevím, zda by se našel čínský dobrovolník, který by ho byl ochoten znásilnit...

3 1
možnosti
JK

Paroubku. Že srdce bych vám přál aspoň roční pobyt v tom převýchovném táboře. Určitě by se vám tam líbilo a určitě i prospělo. Vždy jste byl jenom obyčejný rudý nok a tím i zůstanete.

6 3
možnosti
Foto

Propaganda dostala zadání a plní ho, nic víc bych za tím nehledal

5 4
možnosti
Foto

Asi takhle... Mentalita Číňanů a Asiatů je v některých ohledech dost odlišná od té naší. Viz třeba dnešní článek, jak "čeští Vietnamci" nechápou, že nám vadí omezení spojená s lockdownem už po pár týdnech, oni jsou prý zvyklí i na několikaleté nepřetržité omezení běžného života kvůli virům.

Takže internační převýchovný tábor nemusí být nutně v Číně vnímáno tak negativně, jak bychom to chápali my.

Jestli ale tyto tábory nejsou nic brutálního, měla by Čína přestat dělat fóry ohledně vstupu do této AO. Protože nic tak nepodnítí fantazii o bubákovi ve skříni, než skříň, do které nesmíme ani nakouknout. Jestli nemá co skrývat, ať to neskrývá.

1 0
možnosti
JK

Z podobných prázdných prohlášení ignorujících podložené důkazy má každá diktatura ohromnou radost. Diktatura se v tomto chová vždy stejně a podobní Řehounkové užasnou a zaplanou spravedlivým hněvem až v okamžiku, kdy stojí u brány s nápisem "Arbeit macht frei". To je pozdě, že jo.

0 0
možnosti
LB

L61i16b16o63r 37B77í76l37e47k

24. 3. 2021 16:46

Marnost nad marnost, ti lidé zde mají možnost aspoň použít kanály na You-Tube, aby si prohlédli ten tolik nenáviděný svět, takových kanálů u amerického portálu je tam moře, stačí vysledovat ruský portál Techno, jen tady prostě je v těch našich lidech zažraná ta předsudečná nenávist

0 1
možnosti
  • Počet článků 839
  • Celková karma 27,33
  • Průměrná čtenost 1915x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik