Proč chodí neofašisté tak rádi na demonstrace doc. Konvičky?

Stačí si projít fotodokumentaci z demonstrací IVCRN a nezávislého pozorovatele okamžitě zaujme pravidelná a početně poměrně vydatná učast neonacistů, neofašistů a fotbalových chuligánů, z nichž velká část je dobře rozpoznatelná.

Co spojuje tyto lidi z krajně pravicové scény a často s kriminální minulostí s lidmi kolem doc. Konvičky? Co spojuje Tomia Okamuru, Janu volfovou a Jaroslava Doubravu, kteří se mítinků IVCRN zůčastní?

Jak si získal sympatie vysokoškolský pedagog, znalec motýlů, u lidí jako je Jan Skopal, předseda nacionálně socialistického bloku, který schvaloval teroristické utoky muslimských radikálů z 11.9.2001 a který se pak zučastní na protimuslimské demonstraci IVCRN v lednu na Hradčanském náměstí?

Nebo učast Petra Friče, jež je známý tím, že organizoval průvod neonacistů židovským městem k výročí tzv. křištálové noci. Co má společného Tomio Okamura s Vlastimilem Plechancem a kterého v minulosti několikrát navštívil ve vězení za vraždu Roma?

Nehledě na přítomnost fotbalových chuligánů, jejichž destruktivní potenciál je dobře známý. Kde nalézt společný průnik těchto jmenovaných skupin?

Je to společná platforma nenávisti. Pod praporem svobody a suverenity se skrývá nenávist k cizincům, EU, NATO i demokratickým institucím našeho státu. Nenávist k ideovým odpůrcům, kteří jsou označováni za zrádce národa a kteří by měli podle komentářů na sociálních sítích, viset.

Položili si lide z IVCRN otázku, proč tolik přitahují pozornost extrémistů z neonacistické scény? Kteří velmi hlasitě volají slova jako svoboda, ale zároven se hlásí k teroru, násilí a etnickým čistkám?

Samostatnou kapitolou je sám Doc. Konvička, jehož publikované výroky jsou na hraně našich zákonů. Vysokoškolský pedagog, od jehož výroků se distancuje velká část akademické obce.

 

Autor: Josef Parák | neděle 28.6.2015 21:50 | karma článku: 17,35 | přečteno: 1743x