Pašeráci lidí, kteří nám pomáhají od řešení problému uprchlíků

Jak symptomatické, že mrtvolka malého chlapce vyvolává takové bouřlivé reakce. Je totiž zrcadlem nás samých.

Nevnímám ji jako manipulaci s veřejným míněním, představuje syrovou realitu života a pro toho chlapce smrti. Je o příběhu jedné rodiny, která šla za svobodou, slova, které pro nás už nic neznamenají, a jež skončil tragicky.

Ta fotografie odhaluje naše myšlení, naše postoje, nás samé v plné nahotě.

 

Podivné je to, že nenacházím žádné rozhořčení v článcích, blozích nebo komentářích novin, které by kritizovaly pašeráky těchto lidí, kteří tady nechají zemřít desítky lidí v chladírenském voze, tam zase opustí uprchlíky na moři a za to si nechávají zaplatit tisíce eur.

Proč? Oni nás vlastně zbavují uprchlického "problému", tak proč je kritizovat? A to, že vydělávají neskutečné peníze na lidském utrpení a mají na rukou lidskou krev?  Otce utopené rodiny bychom rádi soudili podle několika paragrafů a četl jsem v diskusi i názor, že by měl pěkně vysoko viset, ale o obchodu s lidmi ani zmínka. Přitom tito vrahové pochází často z Evropy a je to evropská mafie.

Ač s premiérem Sobotkou nemám stran sympatií nic společného, tak souhlasím s jeho vyjádřením, že naše společnost se fašizuje. Inspirativním blogem byl pro mě kolega bloger Polák a jeho poslední článek.

Autor: Josef Parák | sobota 5.9.2015 19:08 | karma článku: 13,89 | přečteno: 1182x